Suppen met je hond? Dit moet je weten

Stand up paddling of suppen, is super leuk om te doen met je hond, je maatje. Het is een toffe activiteit om de natuur op een andere manier te ontdekken dan wandelend met je hond. Belangrijk is wel dat je goed voorbereid gaat suppen met je hond en dan heb je een mooie tijd buiten. Waar je rekening mee moet houden en hoe je het zo veilig mogelijk houdt voor jou en je hond, lees je in onze tips voor suppen met de hond.

Zorg dat je zelf kan suppen

Misschien klinkt dit heel logisch, maar als jij zelf geen balans kun houden en met je hond in het water valt, dan is het voor beide niet leuk. En kan het zelfs onveilig zijn.

Wanneer je wilt gaan suppen met je hond moet je in ieder geval evenwicht kunnen houden. Leer dus eerst goed suppen voordat je met je hond en het supboard op pad gaat.

Kies het juiste supboard

Het juiste supboard om samen met je hond te suppen is belangrijk. Zo zijn opblaasbare paddleboards geweldig om mee te peddelen met honden. In vergelijking met een hardboard heeft het oppervlak een betere grip voor hondenpoten en is het duurzaamheid voor de klauwen.

Kortere hondennagels zijn beter dan lange, scherpe. Door de nagels van je hond kort te houden, minimaliseer je de kans dat de afwerking van je supboard bekrast raakt of dat je dekpad scheurt.

suppers met hond

Bredere boards zijn meestal stabieler, en beter voor jou en je hond als duo dan een smaller board.

Zorg voor goede grip

Veel paddleboards bieden niet veel grip voor de poten van je hond. Koop een paddleboard met een geschikte grip (volledig dekmat) voor de hond om ervoor te zorgen dat je buddy niet wegglijdt als je een golf raakt. Heb je dat niet? Oude yogamatten of badmatten met zuignap zijn prima alternatieven.

Zorg dat je je hond veilig houdt

Veel honden zijn goede zwemmers, maar aangezien het paddleboard een element toevoegt dat je hond niet kent, is het een goed idee om een reddingsvest aan te schaffen. Een hond die van een kantelend paddleboard springt, kan gedesoriënteerd raken.

Een zwemvest voor je hond is ook een must. Ook al kan je hond nog zo goed (of juist niet) zwemmen. Met een zwemvest blijft je hond boven water en ook hiermee kan je hem of haar gemakkelijk uit het water halen.

Een riem kan je gebruiken om ervoor te zorgen dat je hond niet wegdrijft. Gebruik deze als leash aan je been. Als je hond dan van het supboard valt, kan je hem of haar gemakkelijk weer uit het water halen.

Een first aid kit is handig als je meerdere uren gaat suppen met je hond. Paddleboarden moet leuk en ontspannend zijn – je wilt je niet terug haasten om blessures te behandelen. EHBO-koffers kunnen ook handig zijn om tijdelijke reparaties aan gescheurde of beschadigde apparatuur te doen.

Gebruik zonnebrandcreme. Ook honden lopen risico op zonnebrand, net als mensen, vooral op hun buik. Sommige honden hebben een heel dun laagje vacht in dat gebied en kunnen verbrand worden door zonlicht dat weerkaatst wordt door het water. Breng speciale hondenzonnebrandcrème aan op blootgestelde delen en probeer niet meer dan een paar uur per keer in de zon door te brengen.

Leer je hond wennen aan het supboard

Suppen kan een leuke maar misschien ook heftige ervaring zijn voor je hond. Een reddingsvest dragen of alleen of het staan op het supboard kunnen de angst vergroten als dit allemaal nieuw is voor je maatje.

Voordat je het water opgaat, laat je hond op vaste grond kennismaken met het board. Zet het supboard in een deel van het huis waar je hond zich op zijn gemak voelt. Sta hem/haar toe eraan te ruiken, ernaar te kijken en het op zijn eigen voorwaarden te verkennen.

Neem lekkernijen mee

Als het supboard een tijdje in huis is geweest, leg er dan een traktatie op om je hond aan te moedigen erop te lopen. Zeg hem dat hij moet gaan zitten en geef nog een traktatie.

Na wat herhaling zou hij zich enigszins op zijn gemak moeten voelen met het board. Doe het rustig aan en dwing hem niet. Het boardrd moet leuk zijn voor de hond. Hij moet zich natuurlijk niet bang of onder druk gezet voelen.

→  Tip: Leer je hond om alleen van het supboard te springen wanneer jij dat vraagt, en beloon hem met een traktatie of lof wanneer hij dat doet.

Leer je hond de basis

Voordat je met jehond het water op gaat, moet je ervoor zorgen dat hij de elementaire gehoorzaamheidscommando’s zoals “zit” en “blijf” onder de knie heeft.

Hopelijk ben je nu goed voorbereid om met je hond te suppen. Heel veel succes!

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

22 gedachten over “Suppen met je hond? Dit moet je weten”

 1. Leuk! En wat gaaf dat je daar naartoe mocht zeg! Ik vind Brunotti sowieso een heel leuk merk, maar ik vind het alleen niet echt leuk voor mij haha. Dat filmpje op de website is ook leuk en zo te zien in Zweden opgenomen hihi <3 Heb wel zin in de winter!

 2. Ahhh dus dit was het!? Ons zo lang in spanning houden! haha, leuk dat je hiervoor uitgenodigd was! Ennn: leuke post!

 3. Wat gaaf dat je daar voor uitgenodigd was! Cooooool! Mooi kantoor en leuke collectie, zie een beetje grijs met roze!

 4. Wat tof dat je daar heen mocht. Ziet er allemaal erg leuk uit. Het filmpje op de site is ook erg leuk. Ik moet zeggen dat ik Brunotti wel wat ‘suffer’ in mijn hoofd had dan het in werkelijkheid is.

 5. Wat onwijs tof dat je daar een kijkje mocht nemen! En wat leuk dat je het met ons deelt :) Altijd wel gek inderdaad om in de fashion wereld te werken; je leeft altijd twee seizoenen vooruit. Wel hele toffe collectie!

 6. Brunotti vind ik altijd zo’n stoer surfchick merk!
  En wat ziet het hoofdkantoor er gaaf uit… Helemaal beach brunotti achtig!!

  Tof!

  X Charlot

Reacties zijn gesloten.