Boardchick of the month: Blair Buder

De boardchick van deze maand komt uit Orange County California, je kent de serie The OC vast nog wel? Blair Buder (28) woont in Corona del Mar to be precise en is net klaar met haar studie fysische therapie (als ik dat goed heb vertaald, physical therapy). Ondanks dat ze vlakbij de zee woont, surft ze nog maar 5 jaar, maar net als elke andere boardchick of the week/month op stylespy was ook Blair direct hooked! Lees snel verder to get to know de boardchick van augustus Blair Buder!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking surfen?

Later dan de meesten. Ik was 24, dus ik surf nu 5 jaar. Ik raakte meteen verslaafd!

Evey: Had je (misschien door je leeftijd) ook moeilijkheden toen je startte?

Toen ik net begon was ik niet met angsten bezig omdat ik niet goed wist welke golven goed of “slecht” zijn en wat de oceaan allemaal kan. Ik heb in de tussentijd veel geleerd!

Waar ik de meeste moeite mee had is denk ik het geduld die je moet hebben als surfer. Het duurt even voordat je echt kan surfen. Gelukkig leerde ik snel genoeg dat de fun ook in het leren ervan zit. Als het makkelijk was geweest is de beloning na vooruitgang lang niet zo groot!

Het duurde ook even voordat ik goed kon surfen omdat ik het geleerd heb in Northern California, waar de golven groot, choppy and rough zijn. En het is er ook koud! Plus ik had niemand die me les kon geven. Ohja en ik had maar een klein board voor een beginner (6’0”). Maar ik ging gewoon door en werd bevriend met medesurfers die het me leerden!

Evey: Wat vind je het leukst aan surfen?

Oehh, moeilijk vraag, er zijn zoveel dingen die het surfen magical maken. Het is moeilijk om één ding te noemen. Maar, ik vind het echt geweldig dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt! Verder hou ik van de rust die surfen je geeft in de zee. Ik hou er ook van dat er constant uitdagingen zijn, er is altijd ruime voor verbetering en groei. Ik ben zo blij dat ik ermee ben begonnen, het is een deel van mij geworden.

Evey: Hoevaak surf je?

Elke dag in Newport Beach en dan heel vroeg in de ochtend. Als mijn schema (ik loop momenteel stage) het toelaat ga ik ook in de middagen en avonden. Soms ga ik naar Trestles in San Clemente, maar niet zo vaak als in Newport omdat het verder van huis is.

Evey: Wat is je favo plek om te surfen en welke plek(ken) staat(n) nog op je wishlist?

Uppers in Trestles in San Clemente, Cardiff Reef in Cardiff, San Diego, en Scripps in La Jolla, San Diego. Mijn ultieme droomplekken zijn ergens waar het warm is, ik zou graag naar Bali, Hawaii, en Australië willen. Die plekken lijken met te gek en ik ga ook zeker een keer iets plannen om daarheen te gaan! Ik wil ook graag een keer naar Italië om mijn vriendin Marta van Surfragette te ontmoeten en om samen golfjes te pakken!

Evey: Wat de je naast het boarden nog meer graag!

Ik hou van hardlopen, lezen, snoep, kruiswoordpuzzels en lekkere dingen bakken. Mijn vriend en ik houden ook van het ontdekken van nieuwe surfshops en cafeetjes. Oh ja en bandjes en kunstevents bezoeken in Zuid Californië!

Evey: Wat zijn je plannen voor de zomervakantie?

Nog niks bijzonders, eerst mijn stage afronden in augustus en erna tijd doorbrengen vlakbij San Francisco bij mijn familie. Misschien nog reizen met mijn vriend voordat ik werk ga zoeken en natuurlijk heel veel golven pakken, genieten van de zon en mijn verjaardag vieren!

Boardcheck: Heb je je eigen board?

Oh yeah! Teveel! 6 ofzo. Ik mag het liefst surfen op de 5’2” epoxy thruster die voor mij is geshaped. “I love that board so much!”

Evey: Wat is je advies voor meiden die willen beginnen?

Het eerste wat je je moet beseffen is dat het veel tijd in beslag neemt in het water en dat je geduld moet hebben. Je moet constant blijven oefenen. Je leert niet alleen moves, maar je leert de zee ook kennen! Ik denk persoonlijk dat veel meiden van de zee wegblijven omdat ze bang zijn om er gek uit te zien of het verprutsen waar jongens bij zijn: “but you can’t care about that”. Everyone looks like a kook when they first start, so just do your thing and don’t worry about who’s looking. Surfing is all about doing what makes you happy, so go and have a ton of fun with it!”