Dingen die best vermoeiend zijn als beginnende surfer

Als je voor het eerst surft, of beginnende surfster bent, dan heb je soms van die momenten dat je het liefst gewoon op je plank wilt blijven liggen en je met de stroming mee wilt laten nemen. Jep, surfen is vermoeiend (als beginner?. Waarom vertelt niemand je dat?

De ene keer ben je nog vol goede moed aan het peddelen, een minuut later spoel je verzopen en gedesoriënteerdaan op het strand. En dat dan een uur lang achter elkaar (of soms zelfs een dag), zonder dat je op het board hebt gestaan. Ja, het leven als beginnende surfster kan best vermoeiend zijn. En hieronder zijn nog een paar redenen.

1. Je bent alleen maar aan het overleven

Als je net begint met surfen, dan kun je alleen maar peddelen (en niet duck diven of de turtle roll maken). Als er dan een keer een grote golf aan komt waar je niet overheen kunt peddelen, dan ben je – inderdaad – aan het overleven en hoop je in het diepst van je hart, dat je niet verzuipt. Tot je erachter komt dat je maar 5 meter van het strand af bent.

2. Je bent eerder een walvis dan een zeemeermin

In het begin zal het nog redelijk gaan, maar je komt er al gauw achter dat je het zo niet langer volhoudt: alleen maar peddelen. Het is op z’n zachtst gezegd, vermoeiend. En als je dan eindelijk de perfecte golf spot (ja die herken je als beginner ook nog eens moeilijk), dan plof je als een walvis (en met walvisvaart) op je board om vervolgens niet meer te kunnen bewegen. Je besluit daarom maar om bodyboardend op het strand aan te spoelen.

3. Het board is veel te zwaar en groot

Als beginner start je natuurlijk met een longboard. Op zo’n klein boardje kun je lastig staan als je nog maar net begint. Met als gevolg dat je al kapot bent voordat je überhaupt de zee hebt bereikt. You gotta love it.

4. Je bent alleen maar zout aan het wegvegen

Je ziet er al niet uit met je haar over je gezicht: het zout is werkelijk overal. In je neus, je ogen. Je bent alleen maar aan het spugen, je ogen doen pijn en je wetsuit is niet droog te krijgen zonder zand (maar ik neem toch aan dat elke surfster – ook gevorderd – dit heeft?).

5. Je kiest regelmatig een te grote wetsuit

Je denkt nog steeds dat een wetsuit niet strak hoort te zitten (iets met water in je pak laten komen zodat je opwarmt) en koopt of huurt een veel te grote. Niet alleen heb je het koud, het pak hangt een paar meter lager dan het hoort. Ja, charming. Doe het gelijk goed: lees onze guide voor het kiezen van een wetsuit.

6. Je herkent de goede plekken niet

Je kiest voor de rustige plek omdat je bang bent dat iemand je aan’rijd’ met surfen. Of dat iemand doorheeft dat je eigenlijk gewoon een walvis bent.

Dus je gaat op een rustig plekje surfen, waar natuurlijk niemand is met een reden: je belandt steeds in een stroming en bent – alweer – alleen maar aan het peddelen.

waar natuurlijk niemand is met een reden: je belandt steeds in een stroming en bent – alweer – alleen maar aan het peddelen.

Natuurlijk moet je het allemaal met een korreltje zout nemen. Ik vind surfen helemaal the bomb, maar ach elk voordeel heeft z’n nadeel. Ik kan niet wachten tot ik echt goed ben in surfen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Wintersport

10 tips voor je eerste keer op wintersport

Outdoor Lifestyle

Garmin Pay: zo werkt het met ING

Filipijnen

Reisroute Noord-Luzon: surfstranden, bergdorpjes & rijstvelden

Zonsondergang in Dolomieten
Reistips

Waar op vakantie in oktober? – 9 bestemmingen voor een avontuur in de zon 

Pistekaart Saint Jean D'Arves
FrankrijkWintersport

Wintersport in Saint Jean d’arves

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week | Sanne de Jong