Boardchick van juli: Eva de Koning

Deze maand vraag ik surfchick Eva de Koning, één van de meiden achter de organisatie ‘Boardchicks’, het wetsuit van het lijf. Eva surft al tien jaar en ik ben dan ook benieuwd wat je na tien jaar nog steeds kan leren op surfgebied. Of het surfen Eva gemakkelijk af gaat, welke surflocaties ze aanraadt en natuurlijk waarom we in september naar het jaarlijks terugkerend Boardchicks evenement moeten komen, allemaal in dit interview. Meet Eva: boardchick van de maand juli!

Een vraag waar iedereen benieuwd naar is, hoe kwam jij in aanraking met surfen?

Samen met een vriendin wilde ik iets anders doen dan een party vakantie. We zijn het reisbureau binnen gelopen en op aanrader van hun hadden we een paar minuten later onze eerste surftrip geboekt naar Mimizan – Frankrijk.

Gaat het surfen je gemakkelijk af?

Surfen kost veel geduld. Ik surf nu al bijna 10 jaar, dit zorgt er ook voor dat het steeds beter gaat, maar het leuke aan surfen is, je bent nooit uitgeleerd.

Eva de koning, boardchick, boardchicks, interview, boardchick of the month

Heb je wel eens een angstmomentje meegemaakt?

Ik weet het nog heel goed, offshore, 2m golven, zo’n 6 jaar geleden. Ik peddelde in, de golf was te snel, bam in de wasmachine. En het was de eerste van de set.. Ik wist bij de laatste golf van de set niet meer waar ik mijn adem nog vandaan moest halen..

Oei!
Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Ik denk dat iedere surfer nog steeds wilt leren en zichzelf wilt verbeteren. En ja, wanneer kan je surfen? Na je eerste groene golf, je eerste bottum turn of cutback?

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven, tien jaar terug?

Er komt een dag dat het beter gaat en jij ook die golven achterin kan gaan surfen. Gelukkig was ik altijd stoked genoeg om door te blijven gaan, maar er waren heel wat momenten dat ik mijn board wel kapot kon gooien…

Herkenbaar 😉
Welke locaties moeten gevorderden volgens jou vooral niet missen?

Zelf ben ik mijn hard verloren in Indonesië, waar ik nu 2 keer een paar maanden ben geweest. De golven, de vibe, het eten, het weer, geen dag zonder golven, perfectie, wauw!

Wat is je gouden tip qua surfkleding?

Draag vooral wat lekker zit en makkelijk aan en uit kan als je een frisse duik wilt nemen.

Waar kijk je deze zomer het meest naar uit?

De zomermaanden zijn de maanden dat ik werk voor mijn trips in de winter. Dus eigenlijk kijk ik vooral uit naar de wintermaanden. Maar ik heb de leukste job ooit als surfinstructeur en manager bij Aloha Surfschool op het strand van Scheveningen, dus elke dag is een top dag!

Envy!
Waar gaat de volgende surfvakantie naartoe?

Het is dus nog even wachten voor mijn wintertrip, maar in augustus organiseren we vanuit Boardchicks een trip naar Carcans – Frankrijk, dat was afgelopen zomer een megasucces, dus dat wordt weer mega leuk!

Boardcheck!!: Wat voor board heb je?

Luke Studer Sub Fusion 6’1, Fire Wire Potato Nator 5’10 en Quik longboard 9’1.

Tot slot:
Jullie organiseren het Boardchicks evenement: wat houdt het precies in en waarom moeten we allemaal komen?

Bijna 2 jaar geleden zetten ik Boardchicks samen met Riemkje Poortinga en Esther Jacobs op. Dit was een van onze eerste ideeën. Een festival aan het strand, waar alle board sporten beoefend kunnen worden en waar jonge organisaties zich kunnen promoten en zowel de gevorderde als beginnende boardchick iets extra’s kan leren. Het is altijd een super leuk weekend met golven, zon en strand, wat wil je nog meer als board sporter? Een lekker feestje? Ja zelf daar hebben we aan gedacht.

Geen genoeg kunnen krijgen? Deze maand komt het Style Spy magazine uit met nog 2 interviews! Stay tuned!