Travelinspiration: Fuerteventura, het Hawaï van Europa

Hawaï is dichterbij dan je denkt! Fuerteventura staat namelijk bekend als het “Hawaï van Europa”. Het weer is er mooi, er is altijd wind en vooral in de ochtend zijn er veel golven. Je kunt heerlijk golfsurfen op dit canarische eiland in de Noordelijke Atlantische Oceaan.

Over Fuerteventura

Fuerteventura is onderdeel van de Canarische Eilanden (Spanje) en ligt qua hoogte net onder Marokko. Je vliegt er in 4,5 uur heen vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel en in de winter vanaf 160 euro vanuit Amsterdam. In de zomer zullen de prijzen iets hoger liggen in verband met het toeristenseizoen.

Fuerteventura heeft een aantal spots waar je lekker kan surfen. Een surfvakantie naar Fuerteventura is ideaal om in de wintermaanden goedkoop te surfen en lekker de winterzon op te zoeken! Surfers en kitesurfers kunnen er lekker surfen, maar ook als je geen boardchick bent is er genoeg te doen!

Natuurparken


20% van Fuerteventura bestaat uit natuurparken die beschermd zijn vanwege de flora, fauna en ecologische omstandigheden. Elke park heeft zijn eigen charmes. Het Parque Natural de Corralejo bestaat uit golvende duinvlaktes met lichte begroeiing. En op ongeveer tien minuten rijden van Costa Calma ligt Oasis Park. Van botanische tuin is deze oase omgetoverd tot een complete dierentuin (de botanische tuin is er nog steeds).

Miradors

Mirador, ook wel letterlijk vertaald naar ‘uitzichtpunt’. Fuerteventura heeft verschillende uitzichtpunten waar je prima met de auto kunt komen. Soms moet je nog een stukje lopen, maar dan heb je wel adembenemend uitzicht op de zee en het eiland. Aanrader? Huur een auto!

Sunset fuerteventura
Zonsondergang El Cotillo

Musea

Wat betreft musea is Fuerteventura niet heel groot. Er zijn ruim tien musea en officiële bezienswaardigheden. De musea liggen verspreid over het eiland.

fuerteventura surfen

Surfen & kiten
Fuerteventura biedt een enorme hoeveelheid aan stranden. Het leuke is dat bijna ieder strand haar eigen karakter en publiek heeft.De meeste plekken waar gesurfd en gekite wordt, liggen aan de oostkant van Fuerteventura waar genoeg wind staat.

Oost, West, Noord en Zuidgolven

De oostkust heeft vaker golven dan men in eerste instantie denkt, so worth a try! De westkust is populair onder ‘gewone’ surfers omdat de golven hier mooi hoog zijn. De westerse stranden vangen veel Swell, meaning dat wanneer de andere stranden vlak zijn, er in het Westen nog golven zijn. Ook in het Noorden kun je prima terecht om te surfen. In het noorden van Fuerteventura ligt de bekendste kustlijn van de Noordkust. De hoeveelheid aan riffen biedenvoor de meer ervaren surfer zeer goede condities. Ben je beginner? Met name in het zuiden heb je ondiepe lagunes die ideaal zijn voor beginnende en lichtgevorderde surfers like meee.

Waar kun je golfsurfen in Fuerteventura?

De meeste golfsurfspots liggen aan de noord-oostkant van Fuerteventura. Ht populairst strand ligt net iets onder het dorpje Corralejo. Aan deze kant van het eiland Fuerteventura staat namelijk de meeste wind en het eiland is een soort van golfbreker voor de golven uit de Atlantische Oceaan.

Surfmap Fuerte
Surfspots Fuerteventura

Enkele surfscholen in Fuerteventura:

Quiksilver Surf School Fuerteventura (tip van Xookazine!)

is gemakkelijk te bereiken vanaf het vasteland van Europa. De succesvolle Quiksilver Surf School Fuerteventura werd opgericht in 1994. Hun filosofie? Klanten te voorzien van professionele en individuele surf coaching gecombineerd met een surf-stijl accommodatie (Surfcamp). Indicatie van de kosten? Als beginner heb je voor 240 euro al een cursus.

Otro Modo surfschool

Otro Modo is een wat kleiner reisbureau maar met een handjevol mensen die hun passie volgen. Wij willen onze passie met jullie delen. Elke dag kiezen zij een strand gebaseerd op je surf ervaring. Alleen de beste wind en golf condities kunnen er voor zorgen dat je snel vooruitgang boekt.

Surfkamp Fuerteventura (Homegrown)

is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde mensen die willen surfen of leren (kite) surfen. Ook families en vrienden groepen zijn bij hen aan het juiste adres voor een super leuke surf vakantie. Niet onbgelangrijk: je kan ervoor kiezen om alleen surfles in Fuerteventura te nemen van de (Nederlandse) surfschool.

Ook kun je bij deze school kitelessen nemen. De Nederlandse kitesurfschool haalt je op waar je verblijft en neemt je mee naar de mooiste strandjes van het eiland. Een surfer pack heb je voor 235 euro (incl. 7 nachten accomodatie in het surfhuis en 3 dagen surfles) .

→ Meer over Casa Hilda

Andere surfscholen op Fuerteventura

Kitesurf- en windsurfscholen op Fuerteventura

Fuertventura surfstrand

Overnachten in Fuerteventura

Omdat er vooral in de zomer veel toeristen naar Fuerteventura komen zijn er ook genoeg (budget)hotels en appartementen te vinden. Echte campings zoals op het Spaanse vaste land zijn er niet in de buurt, maar als je gaat wildkamperen dan zien de autoriteiten het vaak door de vingers. Ben je meer een resortpersoon? Ook dan vind je een mooie basis.

Tot slot een tip:

Een huurauto is relatief goedkoop en in de vakantieplaatsen zijn verschillende aanbieders. Zo kun je op een leuke manier het eiland ontdekken en alle surfspots uit proberen.

Dit vind je misschien ook leuk

jongen loopt met Gore-Tex jas in Noorwegen
HardlopenReistips

GTX ShakeDry jack: ideaal hardloop- en wandeljasje voor grillige weersomstandigheden

Raften

Raften, alles wat je moet weten

Romy Anne
Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week Romy-Anne

Suppen rondom El Nido
FilipijnenSuppen

Ontdek de stranden bij El Nido met een SUP

bootreis filipijnen
Filipijnen

Zoveel kost backpacken door de Filipijnen

Hiker bij de Emerald Lakes
Nieuw-ZeelandWandelen

Alles over de Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland