7 vragen aan boardchick, fotografe en docente Esther van Duijn

Jahaa, het is terug: de Boardchick van de maand! Trouwe volgers van mijn blog (eerder bekend onder stylespy.nl) kennen deze interviews nog van lang geleden. En deze maand trappen we af met een nieuwe serie aan Boardchicks! Vandaag een interview met Esther van Duijn,  36 jaar, werkzaam als aardrijkskundedocent en decaan in het voortgezet onderwijs en woon in Velsen-Noord.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Wanneer ben je voor het eerst met boardsports in aanraking gekomen?

In 2012 met snowboarden en in de zomer van dat jaar met surfen. Snowboarden was met een schoolreis van m’n werk.

Wat betreft surfen: Ik ben opgegroeid aan de kust en ik vond dat ik daar te weinig gebruik van maakte, dus bedacht ik te gaan kitesurfen, want het waait vaak genoeg in Nederland, maar helaas kan ik nog geen vlieger omhoog houden. En bij het idee om de elementen wind én water te moeten bedwingen kreeg ik het Spaans benauwd.

Toen ik een vriendin in Portugal bezocht, heb ik mijn eerste golfsurfles genomen en ik was meteen verkocht. Hoe moeilijk ik het ook vond (en nog steeds vind).

 

A post shared by Kanonvoer Fotografie (@kanonvoer) on

Hoe vaak en waar oefen je?

Als ik kan en tijd heb, ga ik nog mee met de snowboard-reisjes maar dit is altijd in mijn eigen vakantie. Ik vind het soms ook wel even fijn om zonder pubers op pad te gaan, ondanks dat het altijd leuke reisjes zijn.

Surfen: zo vaak als mogelijk is, nu de dagen wat langer zijn en ik ook na werktijd kan, probeer ik waar mogelijk te surfen.

Tijdens mijn vakantie in Bretagne probeer ik de skills weer een beetje bij te schaven. Maar zoals ik al zei: ik blijf het een moeilijke sport vinden; ik klooi maar wat aan, het lukt vaker niet dan wel, maar het lukt dan weer wel genoeg om de volgende keer weer te gaan. Deze sport blijft je uitdagen.

 

A post shared by Kanonvoer Fotografie (@kanonvoer) on

Wat vind je het leukst aan surfen?

Het leukste aan surfen is dat deze sport je blijft uitdagen en dat het je op prachtige locaties brengt. Ik ben niet zo goed in stilzitten en deze sport geeft ook op vakantie een mooie invulling.

Wat vind je het moeilijkst aan surfen?

Het moeilijkst vind ik toch wel het proberen te ‘lezen’ van de zee. ‘Deze golf wel of niet?’,  ‘Oei die golf is wel erg groot?’, ‘Oh deze! Dit wordt m!’ en dan genadeloos op je flikker krijgen.  Het heeft trouwens ook een tijd geduurd voor ik een golf kon uitrijden, de eerste ‘groene’ was echt een euforisch moment!

‘Deze golf wel of niet?’,  ‘Oei die golf is wel erg groot?’, ‘Oh deze! Dit wordt m!’ en dan genadeloos op je flikker krijgen.

Ik heb net een longboard aangeschaft, dus voorlopig heb ik mijn pijlen gericht op het leren kennen van het board en fijn te kunnen surfen. Ik heb geen grote doelen, genieten van de sport, de mooie momenten alleen of met m’n vriend en vrienden in het water, zijn voor mij een doel op zich.

 

A post shared by Kanonvoer Fotografie (@kanonvoer) on

In welke droombestemming zou je nog een golf willen pakken?

Bretagne blijft een hele fijne plek. Maar stiekem zou ik nog wel een keer naar Hawaï of Zuid/Midden-Amerika willen of naar IJsland of Ierland of…. tja er zijn nog zoveel mooie plekken te ontdekken!

Wat is jouw ultieme musthave?

Plezier in wat je doet, dat is het allerbelangrijkste. En daarnaast een vleugje doorzettingsvermogen.

Heb je een eigen board? Zo ja, welke?

Momenteel surf ik een Aloha 7’6 speedster en een lekker grote geel/blauw nsp elements 9’0.

Verder heb ik ook een 9’0 cross maar dit board is toch iets te technisch en minder vergevingsgezind voor mij.

Naast surfen is Esther graag buiten in de natuur (mountainbiken, hardlopen, hiken) en dat legt ze graag vast op de gevoelige plaat!

Bekijk ook haar Instagram: kanonvoer fotografie.

Fotografie: Emma Wagner, Bas Schreuder en Kanonvoer fotografie, Esther’s eigen fotografie.