Interview met kitegirl Linda

Het is weer een tijd geleden dat we en interview deden, maar hier is ie dan weer! Vandaag een interview met kitechick Linda van Lakwijk (31) uit Hilversum. Linda is in het ‘normale’ leven werkzaam als Online Campaign Manager bij Zoover & Weeronline en heeft daarnaast haar eigen blog Wander Life. Zou ze wel tijd hebben voor kitesurfen? Wij vroegen haar alles over kitesurfen!

Hey Linda, nice to meet you! Wanneer ben je voor het eerst met boardsports in aanraking gekomen?

Een jaar of vijf geleden vond ik dat het tijd werd om weer eens iets nieuws te proberen. Ik ben altijd al wel een adrenaline junkie geweest en kwam op het idee om te gaan wakeboarden. Een vriend van mij zei destijds dat ik beter kon gaan kitesurfen en zodoende boekte ik vrij spontaan een kitesurfcursus.

Vanaf het eerste moment dat ik de vlieger in mijn handen had voelde ik dat ik een nieuwe verslaving had. Het buiten zijn in de natuur en spelen met de elementen van moeder natuur is het fijnste wat er is.

Ondertussen ben ik ook te vinden op een wakeboard, snowboard en longboard. Je moet wat he! ;-)

Haha, zeker! Hoevaak, met wie en waar oefen je?

Zo vaak als het maar kan!

Als het goed waait probeer ik mijn agenda leeg te ruimen en neem ik er zelfs vrij voor. Zien mijn collega’s dat ik afspraken aan het verzetten ben, dan weten ze alweer genoeg: “het waait zeker?”.

Ik kitesurf doorgaans in IJmuiderslag, het is een mooie en rustige spot en mijn vriend heeft daar zijn kitesurfschool; Apex Adventures. Daarnaast gaan we doorgaans 2x per jaar naar El Gouna in Egypte.

kiteboardster in de lucht

 Wat vind je het moeilijkst aan boardsporten?

De uitdaging die ik soms met mezelf aan moet gaan. Ik ben behoorlijk gedreven en resultaat gericht. Maar dat betekent ook dat ik mijzelf af en toe wel tegenkom. Soms gaat het wellicht niet zo snel als je wilt en dat moet je accepteren, dat is niet altijd even makkelijk omdat je ‘zo graag wilt’.

Ja! Maar doorzetters komen het verste! En wat vind je het leukst aan boardsporten? 

Het gevoel wat kitesurfen mij geeft is onbeschrijfelijk. Buiten zijn, één met de natuur, op het water, alles doen vergeten en helemaal in het moment zijn.

Ze noemen het ook wel ‘de flow’. Het is bijzonder (en verslavend!). 

Boardsporten doe je nog niet, maar zou je wel willen leren?

Ik ben tot nu toe redelijk content met alle boardsports die ik doe :-) 

kiteboardster in actie

Heel goed! Wat zijn je komende doelen wat betreft boardsporten?

Vooral blijven genieten! Daarnaast wil ik mij meer focussen op het coachen van andere mensen binnen het kitesurfen. Het delen van de passie: #sharethestoke

Waar zou je nog heel graag heen willen om te kiten?

Kaapstad en Brazilië staan nog wel hoog op mijn kitesurf-bucketlist. Twee plekken waar je als kitesurfer eigenlijk wel een keer geweest moet zijn.

Wat heb je als boardchick echt nodig, wat is een musthave!?

Ha ha, een overload aan bikini’s? Ok, met de koude temperaturen in Nederland misschien niet écht een musthave, maar wel hardstikke leuk om te hebben. Ik shop tegenwoordig vaker bikini’s en wetsuits dan ‘normale’ kleding.

Haha, niet verkeerd! Wie is je voorbeeld op boardsportgebied?

Ik heb heel veel bewondering voor Bruna Kajiya. Ze is van mijn leeftijd en doet nog steeds mee in de wereldtop. Dat terwijl de huidige wereldkampioen nog maar 14 jaar oud is (waar ik overigens ook echt respect voor heb; Mikaili Sol).

Bruna is vijfvoudige Vice World Champion en drievoudig Wereldkampioen Freestyle in de World Kiteboarding League. Ze was de eerste vrouw die een “Backside 315” landde.

Wauw, vet! En wat is jouw tip voor beginnende boardchicks?

Just do it! Twijfel je? Ga ervoor! Verder is het allerbelangrijkste dat je vooral geniet van wat je doet, het maakt niet uit hoe snel je het leert.

linda van lakwijk op een zitkussen

En we zijn erg benieuwd naar je eigen board!

Ik vaar momenteel voor Lieuwe Boards en heb sinds kort een custom designed Shotgun (133×40), daarvoor had ik een custom designed Rogue (136×40,5).

Lieuwe Boards is ook supporter van Kitegirls Netherlands en het logo van Kitegirls Netherlands staat dan ook op het board. De Rogue heeft een palmboom-design op de onderkant. 

Gaaf! Bedankt Linda voor je tijd en wil je Linda volgen? Check dan haar eigen blog Wanderlife.nl. En check onderstaand filmpje van Bruna!