Surfen in Scheveningen

Scheveningen is dé plek om te surfen in Nederland. Voor surflessen is het strand van Scheveningen door de veilige zandbodem en de ligging namelijk ideaal.

Plekken om te surfen in Scheveningen

Er zijn een aantal plekken waar je goed kunt surfen in Scheveningen, afhankelijk van de wind- en golfrichting. Dat zijn De Pier, Zuid en Noord. Uiteraard betekent dit net als op andere populaire plekken dat je de Nederlandse golven met andere surfers moet delen.

YouTube video

Surfscholen bij Scheveningen

Bij Scheveningen heb je best wat keus als het gaat om surfen, het is namelijk het walhalla van golfsurfen en andere watersporten in Nederland. Bekijk hieronder onze suggesties.

Surfles met The Shore

Ontdek surfen aan de Noordzeekust in een kleine groepssessie bij The Shore, ideaal voor beginners. Een gecertificeerde instructeur van een surfschool leert je op een veilige en plezierige manier golven te pakken. Begin op het zandstrand van het moderne Scheveningen voordat je met je zachte plank het water ingaat. Surfplank en wetsuit zijn inbegrepen, en de groepen zijn beperkt tot maximaal zes personen per instructeur.

Bekijk en of boek deze surfles (Viator)

Hartbeach

Hart Beach is de bekendste surfschool van Scheveningen, met name door de gecertificeerde en ervaren instructeurs met ruime ervaring voor surfers van allerlei niveaus. Hart Beach is dé plek in Scheveningen om het hele Jaar te surfen maar ook te shoppen en eten. Er is een leuk surfrestaurant om achteraf bij te komen van je sessie. En dat surfen? Je kunt kiezen uit verschillende soorten surflessen. Zo kun je een eendaagse, driedaagse of vijfdaagse surfles, privélessen of bijvoorbeeld Surf Coaching boeken.

Aloha

Op slechts 100 meter van het Noordelijk havenhoofd op het strand van Scheveningen vind je de tropische beachclub, surfschool en surfshop Aloha. Hier kun je leren surfen, boards en wetsuits huren.

Noordzee surfschool

Bij Noordzee Surfschool kun je surflessen volgen op het zuiderstrand van Scheveningen en in Kijkduin. Ze bieden lessen voor beginners tot gevorderde surfers, voor diverse gelegenheden zoals kinderfeestjes en bedrijfsuitjes. Je kunt ook surfboards en wetsuits huren.

Dit vind je misschien ook leuk

uitzicht angels landing
Verenigde StatenWandelen

Angels Landing hike: onze beste tips en ervaringen

Barcelona kerk
Spanje

Wat te doen in Barcelona: de leukste bezienswaardigheden

Wereldreis

Hoe een smartphone (en internet) het reizen gemakkelijker heeft gemaakt

Riemkje Poortinga
Golfsurfen

Boardchick of september: Riemkje Poortinga

Top van Matterhorn in Zermatt dorp
WandelenZwitserland

Doen in Zermatt: Het charmantste bergdorp van Zwitserland

uitzicht fjord Noorwegen
KamperenNoorwegen

Wildkamperen in Noorwegen: zo doe je dat