Surfen in de UK (jep!)

Er wordt mij regelmatig gevraagd “kan je nou echt surfen in Engeland? En het antwoord is: dat kan! En soms is het echt, echt heel goed!

Om eerlijk te zijn, krijgen we in Engeland in de winter veel winderige dagen. En dan komt de zomer en is de zee zo plat als een meertje. Maar zo nu en dan (meer dan je denkt), als de sterren goed staan, dan hebben we in Engeland golven waarmee we goed concurreren met de beste bekendere surf bestemmingen.

Engeland’s meest bekende strand is waarschijnlijk Fistral, Cornwall. De zelf tot home of UK surfing benoemde Fistral was eerder een stop voor de kwalificaties en bood daarom onderdak aan veel pro-surfers, zoals 11x wereldkampioen Kelly Slater.

Waar moet je zijn voor de surf in de UK?

Als je een trip naar de UK plant om te surfen, dan zijn de volgende plekken dé drie spots om te verkennen voor de beste surf!

Gwithian, Cornwall

Ga je surfen in Engeland, overweeg dan te surfen in Cornwall. Gwithian Towans Beach is een een prachtig witte strand met helder turquoise water en zandduinen. Doordat het een lang strand is vind je er snel een rustige plek en de golven worden kleiner hoe verder je richting St. Ives gaat. Handig als de golven je te groot worden bij Godrevy end.

Tip: loop rondom headland om de zeehonden bij Godevry te zien

Ben je beginner en wil je leren surfen in Cornwall, kijk dan eens op Manawa.com voor beginners surflessen in Cornwall.

Op Manawa vind je ook surflessen voor gevorderden zoals deze Advanced surfing lessons in Cornwall.

Llangennith, Wales

Een prachtig wijd strand in de Gower Peninsula. Als Llangennith te groot of the winderig is vind je hier genoeg beschutte plekken rondom Gower Peninsula. Je hebt er wel een auto voor nodig!

Tip: kampeer achter de duinen bij Hillend.

Woolacombe, Devon

Woolacombe is door Tripadvisor benoemd tot UK’s beste strand. Dit strand staat zelfs in de top vijf van beste surfstranden van heel Europa.

Tip: Check het dichtbijgelegen Barricane strand na je surf sessie voor een lekkere Sri Lanka curry, geserveerd op het strand!

Dit vind je misschien ook leuk

IJslandWandelen

De 5 meest adembenemende hikes van IJsland

Klettersteigen Cikola kloof
KlimmenKroatië

Ontdek de Čikola-kloof met klettersteigen (via ferrata)

Golfsurfen

Interview met surfster Nienke over surfen en haar werk als begeleidster voor surfen met een beperking

Zweden

Glampen in Zweden: een week aan activiteiten en overnachten aan een meer

Outdoor Lifestyle

Reisboek review: Wanderlust Alpen

Tre cime wandeling met Cortazu jas
Outdoor LifestyleWandelen

Lekker warm de winter door met de All-season Mountain Mid Layer van Cortazu