Surfen in de UK (jep!)

Laatst bijgewerkt:

Er wordt mij regelmatig gevraagd “kan je nou echt surfen in Engeland? En het antwoord is: dat kan! En soms is het echt, echt heel goed!

Om eerlijk te zijn, krijgen we in Engeland in de winter veel winderige dagen. En dan komt de zomer en is de zee zo plat als een meertje. Maar zo nu en dan (meer dan je denkt), als de sterren goed staan, dan hebben we in Engeland golven waarmee we goed concurreren met de beste bekendere surf bestemmingen.

Engeland’s meest bekende strand is waarschijnlijk Fistral, Cornwall. De zelf tot home of UK surfing benoemde Fistral was eerder een stop voor de kwalificaties en bood daarom onderdak aan veel pro-surfers, zoals 11x wereldkampioen Kelly Slater.

Waar moet je zijn voor de surf in de UK?

Als je een trip naar de UK plant om te surfen, dan zijn de volgende plekken dé drie spots om te verkennen voor de beste surf!

Gwithian, Cornwall

Ga je surfen in Engeland, overweeg dan te surfen in Cornwall. Gwithian Towans Beach is een een prachtig witte strand met helder turquoise water en zandduinen. Doordat het een lang strand is vind je er snel een rustige plek en de golven worden kleiner hoe verder je richting St. Ives gaat. Handig als de golven je te groot worden bij Godrevy end.

Tip: loop rondom headland om de zeehonden bij Godevry te zien

Llangennith, Wales

Een prachtig wijd strand in de Gower Peninsula. Als Llangennith te groot of the winderig is vind je hier genoeg beschutte plekken rondom Gower Peninsula. Je hebt er wel een auto voor nodig!

Tip: kampeer achter de duinen bij Hillend.

Woolacombe surfstrand
Woolacombe

Woolacombe, Devon

Woolacombe is door Tripadvisor benoemd tot UK’s beste strand. Dit strand staat zelfs in de top vijf van beste surfstranden van heel Europa.

Tip: Check het dichtbijgelegen Barricane strand na je surf sessie voor een lekkere Sri Lankan curry, geserveerd op het strand!

Meer over surfen?