Ontdek de surfspot van Midden-Nederland: Telstar Beach

Houd je van windsurfen, kitesurfen of suppen of zou je het willen leren? Dan moet je zeker eens langs Telstar Beach gaan. Telstar Beach is dé surfspot van Midden-Nederland. Windsurfen en kitesurfen zijn slechts voorbeelden van de vele watersporten die je hier kunt beoefenen in het Wolderwijd, het meer aan Telstar Beach. En na een goede sessie kun je lekker bijkomen bij de Beachclub van Telstar Beach. 

Watersporten 

Het ondiepe en vlakke water bij Strand Horst is een veilige plek om te (leren) kitesurfen, windsurfen en suppen. Daarnaast is de wind bij het strand ook vaak gunstig, wat je nodig hebt voor het wind- en kitesurfen. Bij de surfschool van Telstar Beach vul je je dag met leuke watersportactiviteiten in combinatie met het prachtige terras van de Beachclub aan het water. Dat maakt dit de ultieme plek voor een actief (groeps)uitje.

Windsurfen

De crew van de surfschool van Telstar Beach begeleidt je graag bij je eerste meters op het water of tot het vliegen met een foil. Het Wolderwijd is ook nog eens heel veilig om te leren windsurfen. De windsurflessen krijg je van CWO en VDWS gecertificeerde surfinstructeurs, die je alle vaardigheden leren die passen bij jouw niveau. 

Kitesurfen

Het veilige en ondiepe water is niet alleen geschikt om te wind-, maar juist ook om te (leren) kitesurfen. Zowel beginnende als gevorderde kitesurfers kunnen bij Telstar Beach terecht. Beginners krijgen lessen van ervaren instructeurs van de Telstar Beach surfschool. En er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van de nieuwste materialen om jou zo goed mogelijk te leren kitesurfen. Met een beetje gevoel voor de kite en het board ben je na 3 lessen in staat om je eerste meters te varen. Tof toch?

Andere watersporten 

Wil je een andere watersport uitproberen? Wing foilen is een nieuwe vorm van surfen, die je bij Telstar Beach kunt leren. Je wordt op een surfplank voortgedreven door een soort vlieger (de wing). En het bijzondere is dat je met een hydrofoil over het water zweeft. De plank gaat zweven door een constructie die een hydrofoil wordt genoemd, die onder de plank is bevestigd. 

De surfschool biedt ook clinics om te leren wingsurfen, ook een relatief nieuwe sport die steeds populairder wordt. De sport is een kruising tussen windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Met wingsurfen heb je een lichtgewicht opblaasbaar zeil in je handen vast, de wingsurfer, waarmee je op een surfboard staat. Het principe is vergelijkbaar met windsurfen, maar veel eenvoudiger.

Telstar Beachclub

En na het watersporten? Bij de Beachclub van Telstar Beach kun je lekker bijkomen van het water. De Beachclub heeft een groot terras met uitzicht op het water, waar je (uitgebreid) kunt lunchen of dineren en een drankje kunt nuttigen. Bestel er een kop koffie, een glas wijn, ijskoud biertje, of in de winter een chocolademelk bij en geniet daarbij van het uitzicht op het strand. 

Heb je iets te vieren? Bij Telstar Beach kun je ook terecht voor je feestje, zoals een bruiloft, of een bedrijfsuitje of surfkamp. Bij Telstar Beach heb je zeker een mooie trouwlocatie aan het water.  

Kortom, Telstar Beach is voor watersporters de ideale plek om te kitesurfen, windsurfen, wingsurfen, suppen en lekker na te genieten op het terras van Telstar Beach. 

Ben je enthousiast geworden? Kijk op de website van Telstar Beach of kom langs om een proefles te volgen! Telstar Beach ligt aan Strand Horst dicht bij Ermelo en Harderwijk en is door deze centrale ligging aan de A28 uitstekend bereikbaar met de auto. De Beachclub is van maart tot oktober geopend, de surfschool van april tot oktober.