Zoveel kost reizen door Thailand

Om te backpacken in Thailand ben je per dag tussen de €25,- & €60,- kwijt, afhankelijk van je manier van reizen. Dat is natuurlijk natte vingerwerk, maar wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van verwachte kosten tijdens en voor je reis naar Thailand. Je kunt het dan zo duur of goedkoop mogelijk voor jezelf maken. Ontdek de kosten van 3/4 weken backpacken/reizen door Thailand.

Rondreis Thailand 3 weken kosten

Om te backpacken in Thailand ben je per dag tussen de €25,- & €60,- kwijt, afhankelijk van je manier van reizen. Hieronder in de tabel vind je de gemiddelde kosten voor je reis naar Thailand:

Soort kostenBackpacken Thailand Kosten
Vliegticket naar BangkokEenmalig tussen de €500,- en €700,-
Accommodatie in ThailandPer dag tussen de €10,- & €100,- (zo duur als je het zelf maakt)
Vervoer in ThailandVoor zo’n €30,- kun je al met de trein van Bangkok naar Chiang Mai. 
Vaak kan je voor nog geen €40,- van Bangkok naar Krabi vliegen, mits je tijdig boekt natuurlijk.
Eten & drinkenOok dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. Vaak heb je al een maaltijd voor €2,- a €5,-. Op straat eten bij een street food tentje is het goedkoopst. Een Pad Thai kun je bestellen voor zo’n €1,-. Toeristische plekken zoals Krabi zijn uiteraard duurder dan minder toeristische locaties.
VisumGeen kosten.
ActiviteitenAfhankelijk van wat je gaat doen ben je aan activiteiten in Thailand tussen de €150,- en €200,- per maand kwijt.
Inentingen€100,- ongeveer, afhankelijk van de vaccinaties je neemt.

*1 Euro = 38,36 Thaise Baht (2023)

Hoeveel kost vliegen naar en in Thailand

Een vliegticket naar Bangkok kost je tussen de €450,- & €700,-. Je kunt rechtstreeks naar Bangkok vliegen, maar je bent vaak goedkoper uit met een tussenstop in bijvoorbeeld China of Dubai.

De goedkoopste periode om naar Thailand te vliegen?

Vanuit Nederland is het goedkoopst om in de maanden mei, juni en september naar Thailand te vliegen. In deze maanden is het laagseizoen in Thailand, waardoor de vliegtickets aanzienlijk goedkoper zijn dan in het hoogseizoen (december-maart).

Een handige website om de goedkoopste vliegtickets te vinden is Skyscanner. Zo zie je per dag wanneer je het goedkoopst kan vliegen en waarheen. Bekijk hier hoe dat werkt.

Vluchten naar Bangkok

Binnenlandse vluchten

Ook binnenlandse vluchten zijn betaalbaar. Maar als je duurzaam wilt reizen+ onderweg wat wilt zien, dan adviseer ik je om de trein te pakken. Liever vliegen? In heel Zuidoost-Azië is Air Asia, een soort van Easyjet in Azië betaalbaar. Vaak kan je voor nog geen € 40,- van bijvoorbeeld Chiang Mai in het noorden van Thailand naar Krabi vliegen.

Hoeveel kost accommodatie in Thailand

Thailand is een relatief goedkoop land om te overnachten. Zo slaap je gemiddeld voor € 25,- per persoon per nacht (p.p.p.n.) al in een hotel. In een hostel slaap je al voor €10,- p.p.p.n. per nacht in een bed in een slaapzaal (dorm).

Hoeveel kost vervoer in Thailand

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor reizigers in Thailand zijn de bus, taxi (Grab, soort Uber), de boot en de trein. De bus is het goedkoopste vervoersmiddel, de trein is naar onze mening het fijnste.

Als je voor langere tijd op één locatie blijft heb je weinig tot geen kosten aan vervoer. Zo nu en dan maak je wellicht een ritje in de de Thaise taxi’s: de Tuk Tuk of Songthaew voor laten we zeggen € 3,- per keer. Reis je wel door naar andere plekken, dan ben je vanzelfsprekend wat meer kwijt aan vervoer.

Er reizen zoveel mensen door Azië dat er altijd wel een bus naar de bestemming gaat waar jij naartoe wilt. Soms zijn het grote bussen, soms mini.

Tip: 12 Go Asia

Een handige website vinden wij 12GoAsia. Niet alleen vind je hier alle vervoersopties per bestemming in Thailand (en de meeste landen in Zuidoost Azië), ook vind je hier reistijden en kun je tickets online boeken. Onmisbaar en superhandig!

Hoeveel kost eten en drinken in Thailand

Straatvoedsel (street food) van de eetstalletjes is de goedkoopste optie in Thailand. Een bord Pad Thai kost ongeveer 30 baht, en een kom Tom Yum Goong kost ongeveer 40 baht. Bij lokale restaurants kunnen de prijzen variëren van 50-150 baht per gerecht. Restaurants in westerse stijl zijn zeer duur, met maaltijden die ongeveer even duur zijn als een avondje uit in een gemiddelde Nederlandse kroeg. Duurdere eetgelegenheden zijn extreem prijzig, met maaltijden die rond de 500 baht of meer kosten.

Vooral als je bij de eetstalletjes aan straat eet (street food) eet ben je dus goedkoop uit. Maar als je net in Thailand bent, kun je street food het beste nog overslaan om je maag te laten wennen aan het eten in Thailand.

Voor een paar bath heb je zo een hele maaltijd. Hou voor de zekerheid rekening met €1,- & €17,- aan eten per dag, dan zit je met je berekening voor de kosten in Thailand altijd goed.

Hoeveel kost een biertje in Thailand

Een flesje bier in Thailand kost rond de 60 baht (ong. €1,60) in de supermarkt (7-Eleven). Een blikje bier is goedkoper. Biertje op populaire plekken zoals in de stad Bangkok kosten al gauw wat meer en bij de hippere plekken waar je speciaal bier kunt drinken betaal je al gauw €5,- voor een biertje – wat voor Thaise begrippen duur is.

De populairste lokale biertjes in Thailand zijn Chang Beer, Leo Beer en Singha Beer.

Activiteiten in Thailand

In Thailand kun je veel leuke dingen doen die voor Nederlanders relatief goedkoop zijn.

  • Denk hierbij aan het behalen van je beginnerscursus voor duiken (11,000* baht).
  • Ook het huren van een kano of een klimcursus is heel betaalbaar.
Klimmer aan de rots van Krabi

Visum voor Thailand

In Thailand heb je als toerist geen visum nodig als je er korter dan 30 dagen verblijft. Hiervoor maak je dus geen kosten als je korter dan 30 dagen verblijft.

Vaccinaties voor Thailand

Wat je vooral niet moet vergeten als je richting Thailand vertrekt zijn de inentingen of vaccinaties.

Voor een reis naar Zuidoost-Azië heb je vaccinaties nodig voor:

  • DTP (€27,95 per inenting – 10 jaar geldig)
  • Hepatitis A + B (combi €63,95 per inenting – na 3 injecties minimaal 25 jaar maar waarschijnlijk levenslang (B) en minimaal 35 jaar (voor A) geldig)
  • Buiktyfus (€36,95 per inenting – 3 jaar geldig)

Ga je langer op reis dan wordt ook een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) aangeraden. Deze heb ik de eerste keer in Thailand niet genomen omdat ik die toen duur vond.

En je raad nooit wat mij overkwam!

Toen ik op straat liep werd schrok ik van onweer en keerde ik snel om. Op dat moment komt een grommende hond op me af en bijt mij in mijn bovenbeen. Ik blijf rustig tot de hond weg loopt. Ik kwam er zonder kleerscheuren vanaf, de hond beet niet door, maar ik ben er wel van geschrokken.

Voor mijn laatste reis door Thailand (2018) heb ik wel de rabiësvaccinatie genomen. Deze vaccinatieserie geeft een levenslange basisbescherming. 

  • Rabiës ( € 77,95 per inenting – na 2 injecties levenslang geen antiserum nodig)

Je inentingen/vaccinaties voor Thailand kun je halen bij de GGD of Meditel.

Budgettip Thailand kosten

Het kan vaak goedkoper uit als je een ticket + hotel via een reisorganisatie boekt, zoals Tenzing Travel. Vraag een gratis offerte bij ze aan te vergelijken hoeveel je bij het reisbureau kwijt bent.

Wij reizen altijd individueel door Thailand. We boeken een ticket en zien wel waar wij eindigen, soms boeken we een paar dagen van te voren ons hotel, zodat we zeker weten dat we dat ene fijne hotel vast hebben.

Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand

Ben je een low-budgetreiziger, dan ben je voor 3 weken tussen de € 1000,- en 1500,- kwijt. Middenklassereizigers moeten voor 3 weken Thailand rekening houden met een budget van €1.500,- tot €2.000,-. Luxereizigers betalen voor 3 weken Thailand al snel meer dan €3.000,-.

Faq

Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand

Voor 3 weken reizen door Thailand ben je tussen de € 1000,- en € 3000,- per persoon kwijt. Dit hangt helemaal af van jouw stijl van reizen. Waar ga je overnachten (hotels of hostels), waar eet je, in welke periode vlieg je en wat ga je doen.

Wat is de goedkoopste periode om naar Thailand te vliegen?

Vanuit Nederland is het goedkoopst om in de maanden mei, juni en september naar Thailand te vliegen. In deze maanden is het laagseizoen in Thailand, waardoor de vliegtickets aanzienlijk goedkoper zijn dan in het hoogseizoen (december-maart).