De eerste keer backpacken in Zuid Oost Azië

Met 25 liter zorgvuldig uitgezochte bagage op de rug en een goed gevulde handtas vloog ik afgelopen december met een vriendin naar Bangkok. Hier begonnen mijn 28 dagen leven uit een rugtas, mijn eerste echte backpacktrip. In een krappe maand Cambodja en Vietnam doorkruisen vereist een goede planning.

Met behulp van de Lonely Planet van Zuid-Oost Azië en de apps van Tripadvisor en Hostelworld baanden we ons een weg door dichtbevolkte steden en prachtige landschappen. Het backpackersbestaan is een sociale beleving. Je raakt makkelijk met elkaar aan de praat. Vooral populair is het uitwisselen van reisverhalen waardoor je gauw op de hoogte bent van de laatste do’s en dont’s. Zo besloten wij de badplaats Nha Trang te skippen wegens een overkill aan Russische maffiosi. In plaats daarvan hebben we twee dagen extra doorgebracht in het schattige stadje Hoi An. Het staat bekend om alle tailor made shops die daar te vinden zijn. Ik liet er een classy bomberjack van zijde maken. Een exclusief gevoel als ze al je bovenmaten opmeten, en dat zijn er veel. En confession, mijn tassencollectie is ook uitgebreid met een bruinleren schoudertas en zwartleren bird bag. Als je geld wilt uitgeven aan mooie dingen, doe dat vooral hier. Met mijn budget moest ik het hier bij laten. Mijn reisbudget had ik vooraf bepaald op basis van wat ik van andere bevriende Aziëgangers heb gehoord. Ik heb iets meer uitgegeven dan gepland, blame Hoi An. Het voordeel van reizen met een streng budget is dat ik maar weinig overbodige uitgaven heb gedaan. Wij hebben overigens niet zoveel avondjes in fancy tenten staan drinken (vroeg opstaan, veel reizen). Dat scheelt aardig in je portemonnee. Veel goedkope drankjes zijn uiteindelijk ook een flinke kostenpost.

backpacken azie
backpacken azie
backpacken azie

Uiteindelijk was het een intensieve maand met veel hobbelige kilometers, gesprekken met leuke mensen, een nieuwe dosis zelfkennis en zeeën aan praktische reistips. Ik ben blij dat ik dit korte avontuur ben aangegaan, een waardevolle toevoeging op mijn CV of life. Als je de mogelijkheid hebt iets soortgelijks te doen, aarzel dan geen moment!

backpacken azie

Dit vind je misschien ook leuk

Uitzicht Haleakala krater Maui
HawaiiVerenigde Staten

Wat te doen op Maui, Hawaii

Indonesië

Reisroute Java en Bali: route voor 2,3 of 4 weken

Woonkamer Landal Texel
Nederland

Duurzaam overnachten in Texel: een nachtje in een bungalow

surfer in ijsland bij het water
GolfsurfenIJsland

Golfsurfen en skiën in één reis in IJsland

Sanne van Essen op wakeboard
Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week Sanne van Essen

Golfsurfen

Boardchick van de week Eline Schenk