Travelspy | Leela Beach bungalows Koh Phangan Thailand

Na een lange reis van Bangkok naar Surat Thani en van Surat Thani met de boot naar het eiland Koh Phangan, lopen we over Had Leela Beach. We hebben afgesproken met Karin, zo rond de eerste van de maand, wanneer de fullmoonparties weer beginnen. Een adembenemend uitzicht over de zee tegen het idyllisch Had Leela Beach is net wat we nodig hebben. Niet dat we drie maanden lang geen strand hebben gezien. De lange rit en het drukke Bangkok vraagt erom.

Leela’s Beach Bungalows is een low budget resort in Thailand weg van het drukkere Haad Rin Strand, waar de fullmoon feesten gehouden worden. Koh Phangan is met name bekend van de fullmoonparties. En jep, dat was ook de reden dat wij naar Koh Phangan gingen (backpack confessions). Op Leela Beach vind je geen zwembad, luxe of uitgebreid menu in het restaurant. Hoewel de meeste backpackers op deze locatie voor de fullmoon feesten komen, is het hier vrij rustig. Houten bungalows aan het strand en tegen de rotsen aan. Ongestoord aan het strand liggen, dat is Leela.

Om bij Leela Beach bungalows te komen moet je per tuk tuk over de slechte wegen vanaf de haven Thong Sala Pier, waar je met de boot vanaf Surat Thani aankomt. Het kost je ongeveer 100 baht per persoon om er te komen vanaf de pier met Tuk Tuk, maar onderhandelen in Thailand kan altijd. Zoals we gewend zijn na drie maanden Azië maken we en deal met de chauffeur, hij regelt een mooie prijs en wij regelen een groep reizigers. Als we door de Tuk Tuk worden afgezet zijn we er nog niet. We lopen nog een stukje met onze backpack op de rug door het spierwitte zand. Mijn nichtje, die mij kwam opzoeken tijdens haar zomervakantie, bracht een enorme koffer mee naar Thailand. Die heb ik uiteindelijk voor haar gedragen omdat ze de koffer niet meer kon tillentsja je bent backpacker of gewoon niet…

Als we aan komen verkennen we het ‘centrum’ rondom Haad Rin. Het is op loopafstand van de bekende fullmoonparty op Koh Phangan, maar ook weer ver genoeg van alle lawaai.In de buurt van ons resort is een wat luxere resort te vinden: Cocohut Beach Resort & Spa. We namen wel eens stiekem wat nachtelijke sprongetjes in het zwembad.

Leela Beach bungalows

Het ‘resort’ bestaat uit bungalows aan het strand of tegen de rotsen. Je hebt verschillende types: van wat luxer tot primitief. Wij gingen voor vrij primitief en sliepen in de Fan Beachfront Bungalows met matrassen. Maar je kan ook voor een eigen bed gaan, die vind je in de A/C Bungalow. De Fan Beachfront huisjes zijn vrij primitief en daardoor krijg je wel het ultieme backpack gevoel. De eerste keer dat wij naar binnenliepen schrokken we ons kapot toen er een spin in het toilet lag. Tsja, dat hoort er ook bij. En ik moet zeggen, het doet je op een gegeven moment niks meer. Maar ik heb dan ook geen spinnenangst (beter dat dan een vissenangst denk ik altijd). In deze bungalows val je in slaap op het geluid van de zee oh my! Meer Expeditie Robinson kan het niet worden. Je kan ook naar het Cocohut Beach Resort & Spa naast dit resort gaan, maar dan slaap je niet direct aan het strand. En dan ben je duurder uit. Wij betaalden destijds met drie personen ongeveer 450 bath, dat is omgerekend €11 per nacht voor 3 personen!

Ga je naar Koh Phangan (doen!), reis je op budget (prima te doen!), breng je de dagen het liefst relaxed (si! opladen voor de fullmoon) door maar wel op 10 minuten loop afstand van het drukkere Haad Rin (want: fullmoon) én ben je niet zo snel vies van dingen (of wel en ga je net als ik de uitdaging gewoon aan), dan moet je zeker voor Leela’s Beach Bungalows gaan. Back to basic in houten huisjes aan het strand!

Boek Leela’s Beach in Koh Phangan

Via Booking.com

Dit vind je misschien ook leuk

surfers Tamarindo
Costa RicaGolfsurfen

Surfen in Costa Rica: hier kun je dat doen

Golfsurfen

Dit zijn de beste surfspots ter wereld

KlimmenNederland

Outdoor in Appelscha: de perfecte uitvalbasis voor buitenactiviteiten

Outdoor Lifestyle

Boardchick van april #2: Rosanne Steeneken

Koh Phi Phi mini guide
ReistipsThailand

Tips voor Koh Phi Phi: wat te doen

Marokko

Must do in Marokko: bezoek de canyon en rotsen van de Todra kloof