Dronefoto Bangkok

Dit zijn de leukste wijken in Bangkok

Laatst bijgewerkt:

De meeste bezoekers beperken zich tot de wijken Sukhumvit, Khao San, of Silom/Sathorn. Ik moet bekennen, dat deed ik ook de eerste 2 keer dat ik in Bangkok was. Het zijn niet voor niets de toeristische hotspots van Bangkok. Later ontdekte ik meer leukere en interessantere wijken en buurten in Bangkok zijn. En deze deel ik graag met je.

Siam

Siam is een gezinsvriendelijke wijk en je vindt hier dan ook attracties als Siam Ocean World, Madame Tussaud’s en Kidzania. In deze wijk kun je er goed winkelen want er zijn voldoende winkelcentra warenhuizen. Designerwinkels vind je op Siam Square net als bioscopen en boekwinkels.

Deze wijk is vooral om te winkelen en je kunt hier niet echt bezienswaardigheden vinden. Wel zijn er voldoende hotels te vinden en kun je vanuit deze wijk prima naar de bezienswaardigheden in Bangkok reizen.

Ari

De wijk Ari is een rustige wijk en niet bepaald een wijk waar je wilt verblijven als je van de toeristische drukte houdt. Hier verblijf je als je houdt van leuke nieuwe koffieshops, terrasjes en restaurants. De wijk Ari ligt niet heel centraal, maar gelukkig kun je met het goedkope openbaar vervoer snel op verschillende wijken in Bangkok komen. Een top bezienswaardigheid in deze wijk is de nabijgelegen Chatuchak Weekendmarkt. Je vindt hier letterlijk alles, van eten tot kleding en leuke souvenirs voor thuis.

Budget overnachten: Eén van de leukste hostels van Ari is The Yard Hostel. De kamers zijn gemaakt van oude scheepscontainers en de muren zijn geïsoleerd met gerecycled papier. Ze verkopen geen plastic flessen water, maar ze bieden schone waterflessen aan. Bekijk details & pirijzen van The Yard Hostel.

Sukhumvit

Sukhumvit is een lange weg door Bangkok. Als we het hebben over Sukhumvit, dan hebben we het over het centrum waar het nachtleven, de restaurants, de expats en de toeristen zich ophouden. In deze wijk vind je veel restaurants, food markets, hotel, goed uitgaan en winkelcentra. Het openbaar vervoer is goed, de Skytrain (BTS) loopt recht door de straat.

Budget overnachten: The Blocks is een leuk en gezellig met een dakterras, een bar en georganiseerde sociale evenementen zoals kroegentochten en filmavonden. Bekijk details & prijzen

China Town

Chinatown is een van de beste wijken van Bangkok. Vaak zijn China Townwijken in landen goedkoop en levendig. Je kunt in deze wijk goed eten maar het is ook leuk om te wandelen tussen de lelies, paradijsvogels en orchideeën op Pak Klong Talad, de bloemenmarkt aan de noordkant van Chinatown.

Budget overnachten: Het Hua Lamphong Hostel is eenvoudig, maar heeft alles wat je nodig hebt op een goede locatie tegenover het treinstation van Bangkok. Ideaal als je vanuit hier dagtrips vanuit Bangkok wilt maken of verder reis met de trein. Bekijk details & prijzen Hua Lamphong Hostel.

Banglamphu

Het levendige Banglamphu staat bekend om de Khao San-straat. In deze straat vind je tal van backpackers, feestganger,s dansclubs en openlucht barretjes. Je kunt hier tot diep in de nacht street food nuttigen.

Banglamphu staat ook vol historische tempels en monumenten en ligt op een steenworp afstand van het Grand Palace, de boot naar de tempel Wat Arun, en Wat Saket en zijn Golden Mount met een trap die leidt naar een van de beste uitzichten over Bangkok.

Budget overnachten: Het Mad Monkey Hostel is perfect voor de budgetreiziger. Er zijn kamers met airconditionng (iets wat je niet overal in Thailand vindt) en het hostel is meer in Europese stijl aangekleed. Bekijk details en prijzen Mad Monkey

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis