Ontdek de Maeklong Railway Market

Op zo’n 1,5 uur reizen vanaf Bangkok ligt de Maeklong Railway Market. Een unieke markt omdat deze op het spoor wordt gehouden van het stadje Samut Songkhram of Maeklong. Wacht op de trein die dwars door de Maeklong Railway markt heen gaat en ervaar hoe de markt in een paar seconden in een treinspoor verandert.

Als de trein komt, moeten alle markthouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de kraampjes dichttrekken. Als de trein voorbij is wordt de markt weer opgebouwd.

Treinritschema

De trein die langs de markt rijdt – of eigenlijk de markt die op de spoorlijn ligt) rijd 8 keer per dag (7 dagen per week) tussen Samut Sakhon en Samut Songkhram (Maeklong).

Mocht je deze bezienswaardigheid bezoeken, luister dan goed naar de markthouders. De trein past namelijk echt net langs de marktkramen en veel toeristen zien het gevaar van deze – inmiddels toeristen- attractie niet goed in.

Aankomsttijden van de Trein

Hoewel de markt geopend is van 7 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags, wil je de markt bezoeken wanneer de treinen passeren. Momenteel zijn er 6 treinen per dag, en ze passeren om 8:30 uur, 9 uur, 11:15 uur, 11:30 uur, 14:30 uur en 15:30 uur.

Zo kom je in Maeklong

De Maeklong Market ligt buiten Bangkok, Het exacte adres is: Mae Klong Mueang Samut Songkhram Samut Songkhram 75000.

Kies voor het gemak en boek een tour die de Floating Market combineert met een bezoek aan Maeklong Market vanuit Bangkok. Of ontdek het op eigen gelegenheid door met het openbaar vervoer naar Maeklong Market te reizen.

Faq

Hoeveel is de toegangsprijs voor de Maeklong Railway Market?

Je hoeft normaal gesproken geen entree te betalen om de Maeklong Railway Market te bezoeken. Je kunt gewoon naar binnen lopen en rondkijken zonder iets te betalen. Het speciale aan deze plek is dat er een trein doorheen rijdt, en het draait meer om de levendige markt dan om entreegeld.

Wat wordt er verkocht op de Maeklong Railway Market?

Het is een gewone markt waar ze verse producten verkopen zoals vis, groenten, fruit, vers en gedroogd voedsel, vlees en andere verschillende spullen.

Hoe laat is de treinmarkt in Maeklong?

Je kunt elke dag op bezoek gaan. De tijden waarop de trein op de Maeklong Railway Market aankomt in 2024 zijn: Aankomsttijden van de trein: 8.30 uur ‘s ochtends, 11.10 uur ‘s ochtends, 2.30 uur ‘s middags en 5.40 uur ‘s avonds. Vertrektijden van de trein: 6.20 uur ‘s ochtends, 9.00 uur ‘s ochtends, 11.30 uur ‘s ochtends en 3.30 uur ‘s middags.

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

5 gedachten over “Ontdek de Maeklong Railway Market”

  1. So true! Weet vaak niet waar ik moet beginnen als ik me een doel heb gesteld, maar vaak maakt het niet eens zoveel uit als ik maar ergens begin :)

    Beantwoorden
  2. Ik vind je Monday pep up leuk! Zal hem voortaan ook echt op maandagochtend lezen. Kan ik hem wel gebruiken haha ;-) You go girl; succes met alles! Ziet er allemaal goed uit; love je about page (ja nosey gal he ;-)).

    Beantwoorden

Plaats een reactie