Review van de nachttrein in Thailand (+tips)

Reizen met de trein vinden wij een van de fijne dingen om van A naar B te komen. En het liefst doen wij dat s’nachts. Zo ook in Thailand. Want Thailand is ideaal om de nachttrein te nemen. Of je nou naar het noorden van Bangkok naar Chiang Mai, of naar het zuiden reist voor de paradijselijke eilanden. Het is een fijne manier van reizen. Hier vind je onze review over reizen met de nachttrein in Thailand.

Waar om zou je de nachttrein in Thailand nemen?

Niet alleen sla je een groot deel van de reis over als je slaapt (ten minste, als jij kan slapen), de nachttrein in Thailand is ook een goedkope en comfortabele manier om honderden kilometers door Thailand af te leggen

Helemaal als je weinig vakantiedagen in Thailand hebt, dan is ’s nacht reizen ideaal omdat het je een nachtje hotel scheelt en je geen dag verliest met reizen, mits je natuurlijk in de trein slaapt. Overdag heb je waarschijnlijk last van een hete dag in Thailand.

Hoe vaak heb ik tijdens mijn eerste reis door Thailand met zwetende billen aan een stoel vastgezeten, jakkes. En overdag verveel je je ook nog eens te pletter. Ja als je nu nog niet overtuigd bent om de nachttrein in Thailand te nemen, dan vat ik de voordelen nog even samen.

Helemaal als je weinig vakantiedagen in Thailand hebt, dan is ’s nacht reizen ideaal omdat het je een nachtje hotel scheelt en je geen dag verliest met reizen[…]

Evelyn & Luciano

Samengevat de voordelen van de nachttrein in Thailand:

  • Je bespaart een nacht in een hotel
  • Je deelt je tijd efficiënt in: overdag kun je op het strand hangen
  • Je verveelt je minder als in de dagtrein of bus
  • Je plakt niet vast aan een bezwete stoel
  • Reizen met de trein is comfortabeler dan met de bus of dagtrein
nachttrein Thailand

Reizen met de nachttrein: zo werk het

Als je aankomt op het station loop je naar het perron. Door de conducteur wordt je doorverwezen naar het juiste treinstel. Nadat je bent ingestapt zoek je je zitplaats op die op je ticket aangegeven staat. Je bagage kan je boven de stoelen kwijt. Daarna kun je lekker gaan zitten en genieten van de dorpjes waar je langzaam voorbij toeft, langzaam ja, want de treinen gaan niet zo snel als je in Nederland of Belgie gewend bent.

Eten in de nachttrein

Tegen de avond komt er iemand langs waar je avondeten kunt bestellen, maar als je geld wilt besparen kun je van te voren eten meenemen.

Op de menukaart staan gerechten zoals soep, rijst met groenten etc. Dit kost ongeveer 150 – 500 baht ( € 4.47 – € 15 ).

eten in nachttrein thailand
Even een hapje eten met z’n drieën

Bedden uitklappen

Later op de avond tegen een uur of 8u komt er een steward langs om de bedden klaar te maken. Dit gebeurd in elke wagon. Hij klapt de stoelen uit tot een stapelbed en maakt je bed op. De zitruimte is ineens omgetoverd tot dorm. Dit betekent dat als je boven een bed hebt, je niet meer beneden kunt zitten, omdat het nu een bed is van iemand. Tenzij je deze persoon kent.

Wasfaciliteiten

In elke treinstel zijn er hurk en of westerse toiletten aanwezig. Voor Aziatische begrippen zijn ze redelijk schoon. De wastafels hebben vaak een stopcontact.

Bedden

Als je kunt kiezen zou ik voor het onderste bed gaan. Niet alleen kun je fatsoenlijk op bed zitten als de stoelen zijn uitgeklapt tot bed, ze zijn ook ruimer en je hebt een raam. De bovenste bedden zijn smaller en er zijn gordels aanwezig om te voorkomen dat je ’s nachts uit bed valt. Ik heb in nachttreinen vaak boven geslapen, zowel in China als Thailand en ik ben nog nooit uit het bed gevallen. Wees dus niet bang 🙂

Als je kunt kiezen zou ik voor het onderste bed gaan. Deze zijn ruimer en hebben een raam.

Evelyn
station Bangkok

Nachttrein tip: boek met 12Go Asia

Boek gemakkelijk en snel je ticket vanuit elke locatie met 12Go Asia. Wij vinden 12Go Asia tijdens onze rondreizen door Azië ideaal. Je kunt met de app snel een ticket boeken en het ticket op je mobiel bewaren.

Hoe eerder je boekt hoe goedkoper en bovendien hoef je niet helemaal naar het station af te reizen om je ticket te kopen.

Bekijk hieronder direct de prijzen van de nachttreinen in Thailand via 12GoAsia, de plek om online tickets in Azië te kopen.

Powered by 12Go Asia system