Boheems Zwitserland: overnachten op de mooiste plekjes

Uitgestrekte bossen, vreemd gevormde zandstenen rotsen en vergezichten over valleien en vulkanen. Nationaal Park Boheems Zwitserland in Tsjechië iseen walhalla voor outdoorliefhebbers. Overnacht in de mooiste en bijzondere accommodaties en fiets of wandel vanuit je hotel het Boheems Zwitserland in. Bekijk de mooiste plekken om te overnachten in Boheems Zwitserland.

Overnachten in Děčín in Boheems Zwitserland

Als je Boheems Zwitserland bezoekt, dan moet je daar een paar dagen verblijven. De beste plek om te verblijven in Boheems Zwitserland is in de Děčín. Vanuit deze plek heb je namelijk toegang tot het nationale park, de rivier en vele klimmogelijkheden, evenals een een goede keuze aan accommodatie, restaurants en bars in de avond.

Een betaalbaar en centraal gelegen accommodatie is Kemp Děčín (Camp Děčín). Camp Děčín heeft accommodaties in allerlei soorten en maten: van tenten tot yurts en hutten. Er is ook ruimte voor je om je eigen tent op te zetten of je busje te parkeren. Camp Děčín ligt direct aan de rivier en de eigenaren waren tevens onze gids tijdens onze wandel- en fietstoch door Boheems Zwitserland.

Overnachten middenin Boheems Zwitserland: Chata Tokáň

Chata Tokáň ligt in het plaatsje Jetřichovice en biedt een bar, een tuin en een terras. Dit pension ligt op het kruispunt van de wandel- en fietspaden in de bossen van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Highlight in de buurt van het pension is Narrow Steps, een prachtige wandeling door een erosie landschap van zandsteen in het Ertsgebergte in Zwitsers Tjechie.

De Narrow Steps is klauteren en klimmen door een kloof die je beloond met een 360 view over kegelvormige vulkanische bergen.De eigenaar van het pension Chata Tokáň, prins Ferdinand Kinsky, opende deze rotskloof in de 19e eeuw en maakte het landschap toegankelijk. Hij legde paden aan en faciliteiten waar je iets kan drinken en een hapje eten.

Voormalig jachthuis Kristin Hrádek

Wil je overnachten middenin de Tsjechische natuur? Ga dan naar dit voormalig jachthuis Kristin Hrádek nabij Děčín en Vysoké. Dit jachthuis is een aanrader omdat het een romantisch hotel is op de grens van Bohemen en Saksen en middenin de bossen ligt. Wij overnachtten hier na onze fietstocht van het meer Vodní nádrž Fláje (het meer van Fláje) door het Ertsgebergte.

Overnachten tegenover het restaurant
Restaurant van Kristin Hradek

Schuif ook aan in het bijbehorende restaurant voor een heerlijk diner.

Jachthuis Zámeček Hotel – The Hunting Lodge.

Wij verbleven voor en na de wandeling door de Narrow Steps in het oude jachthuis Zámeček Hotel – The Hunting Lodge. Dit oude jachthuis heeft een sauna en zwembaden de kamers verschillen van elkaar in design en inrichting.

In de avond kun je hier luisteren naar het geluid van wilde herten. Een heel vreemd geluid. Verder vind je in dit voormalig jachthuis een zwembad en sauna en elke kamer is anders ingericht.

22 gedachten over “Boheems Zwitserland: overnachten op de mooiste plekjes”

  1. Ik vind het zo makkelijk he, dat je tegenwoordig met je pinpas over de hele wereld kan betalen! (Nou ja, bijna overal dan). Het zo fijn dat je dan niet die 4,50 van je creditcard hoeft te betalen. Scheelt toch een hoop als je een paar maanden weg bent! Zeker in landen waar je maar een maximum bedrag mag pinnen, wat niet erg hoog is.

    1. Ja creditcards zijn zo duur, gewoon belachelijk. En het is zeker handig, pinnen. Gewoon goed opletten hoevaak je pint.

  2. Handige tips! Leuk idee ook om travelguide posts te gaan maken! Zelf pin ik het liefste in het buitenland, dat is gewoon het makkelijkste. Maar ik zorg er wel altijd voor dat ik een klein bedrag aan de valuta van het land waar ik ben in mijn tas heb. Je weet maar nooit 🙂

  3. Ik heb zelf een creditcard waar ik eigenlijk heel veel mee doe in het buitenland. (studentenpakket bij Rabo is helemaal niet duur!) Want mijn pinpas doet het toch niet overal! Vooral bij het betalen in wat onbekendere winkels. Hele handige tips voor buiten Europa, altijd goed om te weten.

    1. Ja dat is een goeie. Mijn vriendin kon bij bepaalde banken in Thailand niet pinnen met de postbank en ik weer wel met de rabobank.. >_<

  4. NINA // SALTNSUN

    Ik vind zelf pinnen het handigste ik heb er nog nooit problemen mee gehad behalve dan dat de pinautomaat leeg was. Zelfs op de gekste plekken is een pinautomaat te vinden. Mijn ervaring met wisselen is dat het heel duur is.

    X. NINA

    http://www.saltnsun.com

  5. Leuk artikel, interessant! Ik pin altijd een aardig bedrag zodat ik even ‘vooruit’ kan. Dat geld is dan voor kleinere uitgaven. In Noor-Amerika betaalden we eten en excursies meestal met de creditcard. Daar kwamen ook weinig extra kosten overheen. Waarschijnlijk omdat het daar heel gewoon is en bijna iedereen zo betaalt.

  6. Ik heb sowieso altijd een Visa en American Express bij me voor noodgevallen naast mijn gewone pinpas. Ik draag deze passen altijd op mijn lichaam of in een speciale riem. Ik probeer meestal een keer een wat groter bedrag te pinnen en betaal daar zoveel mogelijk van. Wanneer ik weet dat ik ga vertrekken, bekijk ik hoeveel ik nog heb en wat handig is. Is het niet veel meer dan koop ik er gewoon eten van wat ik in mijn backpack langer kan bewaren, dus iets voorverpakts. Komt altijd op, en anders wissel ik het weer om.

  7. Michelle @ The World is a Book

    Wat een tof artikel is het geworden hee, super goed 🙂 Hele goeie tips ook en wat leuk mijn quote haha! ik heb altijd een creditcard bij me, maar dat is echt alleen voor noodgevallen inderdaad, want pinnen daarmee is zo duur! Plus het is gewoon heel fijn om wat cash al van tevoren in je portemonnee te hebben. Altijd even bij je bank nagaan waar je kan pinnen met welke pas en hoeveel dat kost; kan je uiteindelijk een hoop centjes schelen.

  8. Geld is wel een ding inderdaad. Ik vergeet dat wel eens. In Nederland is het zo makkelijk. Handige tips voor mij!

  9. Handige tips zeg! Gelukkig heb ik nog nooit meegemaakt dat ik meer moest betalen voor de wisselkoers. Mijn creditcard heb ik ook altijd bij me, just in case..

  10. Handig! Ik zorg altijd dat ik wat geld bij me heb en de rest pin ik op bestemming of ik gebruik mijn creditcard. Ik weet nog dat mijn vader vroeger geld bestelde bij de bank voor onze reizen naar bijv. Cuba en Kenia, maar tegenwoordig kun je op veel plekken in de wereld ook met pasjes terecht. Ligt ook een beetje aan de bestemming natuurlijk ..

  11. ik wissel het al om in Nederland omdat ik meestal een dagbudget heb en als ik naar meerdere landen ga ik de koers door elkaar haal : moet ik nou 500 of 5000 pinnen en dan ik altijd teveel of te weinig.

  12. Foodloveandhappiness

    Van tevoren omwisselen is altijd wel fijn, in ieder geval iets voor de 1e dag. Verder vind ik daar pinnen altijd prima, wel goed om inderdaad na te gaan hoeveel je ongeveer nodig hebt, want elke pintransactie neemt weer extra kosten met zich mee…

  13. My Scrambled Style

    Ik betaal met pin of met credit card. In Cuba heb ik wel traveller cheques gebruikt. Kon toen niet anders daar. Was niet heel handig, maar ook wel weer leuk om mee te maken.

  14. Ik pin vaak op de plaats van bestemming maar zoek wel altijd van te voren even uit of je bijv. op het vliegveld een visum oid. moet betalen en of dit dan in euro’s, dollars of lokale valuta moet. Pinnen doen we wel grotere bedragen in 1 keer en daar alles contant betalen. Ik ben de laatste jaren vooral met mn vriend op vakantie geweest en dan pinden we beide hetzelfde bedrag en als het op was. pinde beide nog een zelfde bedrag bij.

  15. oooh, het lijkt me wel lastig met het al het buitenlandsgeld in allerlei verschillende landen. Ik houd het bij een dik stapeltje amerikaanse dollars bijelkaar gebundeld met een elastiekje;-)

  16. Leuk dat je een travelguide begint. Erg interessant vind ik dat altijd. Over het geld wisselen etc.. Mijn vriend en ik pinnen meestal op het vliegveld een bepaald bedrag, waar we de vakantie ongeveer wel rond mee moeten komen. We willen het pinnen dan ook beperkt houden. In Amerika betaalde we met een creditcard omdat we van te voren echt niet wisten wat we de vakantie uit zouden geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

Hardlopen

Britse ultraloper legt duizenden kilometers af van Zuid-Afrika naar Tunesië

Outdoor Lifestyle

Lone Drifters tipt: films en docu’s voor avonturiers

Lone surfer die uit het water komt
Golfsurfen

Ontdek Single Swell: een surf & chill surfvakantie voor sportieve singles van 23 tot 35 jaar

Outdoor Lifestyle

De Protest nieuwe dames zwemkleding collectie is online!

Indonesië

Avontuurlijke rondreis Indonesië: 5 dingen te doen in een 3 weekse rondreis

BelgiëFietsen

Fietsweekend in Nationaal Park Bosland: Op pad met de E-bike van het jaar