Boheems Zwitserland: overnachten op de mooiste plekjes

Uitgestrekte bossen, vreemd gevormde zandstenen rotsen en vergezichten over valleien en vulkanen. Nationaal Park Boheems Zwitserland in Tsjechië iseen walhalla voor outdoorliefhebbers. Overnacht in de mooiste en bijzondere accommodaties en fiets of wandel vanuit je hotel het Boheems Zwitserland in. Bekijk de mooiste plekken om te overnachten in Boheems Zwitserland.

Overnachten in Děčín in Boheems Zwitserland

Als je Boheems Zwitserland bezoekt, dan moet je daar een paar dagen verblijven. De beste plek om te verblijven in Boheems Zwitserland is in de Děčín. Vanuit deze plek heb je namelijk toegang tot het nationale park, de rivier en vele klimmogelijkheden, evenals een een goede keuze aan accommodatie, restaurants en bars in de avond.

Een betaalbaar en centraal gelegen accommodatie is Kemp Děčín (Camp Děčín). Camp Děčín heeft accommodaties in allerlei soorten en maten: van tenten tot yurts en hutten. Er is ook ruimte voor je om je eigen tent op te zetten of je busje te parkeren. Camp Děčín ligt direct aan de rivier en de eigenaren waren tevens onze gids tijdens onze wandel- en fietstoch door Boheems Zwitserland.

Overnachten middenin Boheems Zwitserland: Chata Tokáň

Chata Tokáň ligt in het plaatsje Jetřichovice en biedt een bar, een tuin en een terras. Dit pension ligt op het kruispunt van de wandel- en fietspaden in de bossen van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Highlight in de buurt van het pension is Narrow Steps, een prachtige wandeling door een erosie landschap van zandsteen in het Ertsgebergte in Zwitsers Tjechie.

De Narrow Steps is klauteren en klimmen door een kloof die je beloond met een 360 view over kegelvormige vulkanische bergen.De eigenaar van het pension Chata Tokáň, prins Ferdinand Kinsky, opende deze rotskloof in de 19e eeuw en maakte het landschap toegankelijk. Hij legde paden aan en faciliteiten waar je iets kan drinken en een hapje eten.

Voormalig jachthuis Kristin Hrádek

Wil je overnachten middenin de Tsjechische natuur? Ga dan naar dit voormalig jachthuis Kristin Hrádek nabij Děčín en Vysoké. Dit jachthuis is een aanrader omdat het een romantisch hotel is op de grens van Bohemen en Saksen en middenin de bossen ligt. Wij overnachtten hier na onze fietstocht van het meer Vodní nádrž Fláje (het meer van Fláje) door het Ertsgebergte.

Schuif ook aan in het bijbehorende restaurant voor een heerlijk diner.

Jachthuis Zámeček Hotel – The Hunting Lodge.

Wij verbleven voor en na de wandeling door de Narrow Steps in het oude jachthuis Zámeček Hotel – The Hunting Lodge. Dit oude jachthuis heeft een sauna en zwembaden de kamers verschillen van elkaar in design en inrichting.

In de avond kun je hier luisteren naar het geluid van wilde herten. Een heel vreemd geluid. Verder vind je in dit voormalig jachthuis een zwembad en sauna en elke kamer is anders ingericht.