Paspoort

Wat is een ESTA-visum?

Als je naar de Verenigde Staten afreist, dan moet je een ESTA-visum aanvragen. Dit is een reistoestemming en betekent dat je Amerika binnen mag. De visumaanvraag voor de ESTA vul je digitaal in en is na goedkeuring gekoppeld aan je paspoort. Je krijgt dus geen papiertje thuisgestuurd. In deze blog vind je alles wat je moet weten over het aanvragen van dit ESTA-visum.

Wanneer moet je het ESTA-visum aanvragen?

Als je naar de Verenigde Staten afreist.

Hoe lang van te voren een Esta aanvragen?

Vraag het visum minimaal 72 uur voordat je vertrekt aan. Het kan namelijk even duren voordat je aanvraag voor een USA visum wordt goedgekeurd. Hoelang duurt de esta-aanvraag? Soms krijg je direct goedkeuring, soms niet. Dus vraag dat visum niet een dag van te voren aan.

Hoelang is je ESTA geldig?

De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig tenzij in die 2 jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen.

Belangrijke punten:

Belangrijk: na je aanvraag krijg je een referentienummer. Onthoud deze goed, want die heb je nodig als je iets wilt wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig. Een creditcard is sowieso handig om mee te hebben in de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.