Getest: Hanwag Alpine sokken

Als je de koude bergen in trekt is het niet alleen belangrijk dat je goede wandelschoenen draagt, de sokken die je voeten warm houden zijn net zo belangrijk. Het uitgeven van een beetje meer geld aan speciale wandelsokken zullen hun vruchten afwerpen als je je op je gemak wilt voelen bij elke stap die je neemt tijdens je buitenavontuur. Ik testte de Hanwag Alpine sokken: fijn zittende, warme sokken voor voor intensieve, meerdaagse tourtochten in veeleisend alpine terrein.

Hanwag Alpine Merino sokken voor dames

De Hanwag Alpine sokken zijn warme sokken voor intensieve, meerdaagse tourtochten in veeleisend alpine terrein waarbij ze de voeten tot zeer lage temperaturen betrouwbaar beschermen. De combinatie van een geschikte schoen en een goed passende sok is essentieel voor bergbeklimmers.

De sokken zijn gemaakt van 36 % merinowol waardoor de sok ook vocht reguleert en geuren remt. Na een dag wandelen vind ik niet dat de kamer ruikt naar stinkende sokken, pluspuntje! Doordat de wandelschoenen vervaardigd zijn uit merinowol voelen ze ook heerlijk zacht aan door de fijne vezels. Vezels zorgen ervoor dat merinosokken niet aan de voeten gaan schuren waardoor de vorming van blaren wordt voorkomen. 

Een lange wandeltocht geeft je namelijk niet alleen plezier, maar vergt ook het een en ander van je voeten. Met de Hanwag merinowollensokken aan je voetjes blijven je voeten in optimale conditie en zonder blaren en blijven ze lekker warm.

De nauwsluitende half hoge sokken pieken net boven je hoge wandelschoen uit, belangrijk, want je wilt niet dat je schoen tegen je blote enkels aan wrijft. De Hanwag Alpine sokken van merino zitten lekker, zien er leuk uit en zijn betaalbaar. Kortom een must bij je wandelgear of tijdens het skiën.

Lees ook

Dit vind je misschien ook leuk

Op zoek naar geocache
Outdoor Lifestyle

Beginnen met geocaching? Zo doe je dat!

Outdoor Lifestyle

Horseboarden

Golfsurfen

Surfen in Scheveningen

Wereldreis

Wereldreis fotodagboek week 47: vast in Bali door de vulkaan!

backpackroute bali
Indonesië

Reisroute Bali voor 2-3 weken rondreizen

Hardlopen

Garmin Enduro 2 review: mijn favoriete horloge voor lange trail runs