Tips om veilig te wandelen

Begin je wandeling vroeg op de dag. Het kan op populaire wandelingen overdag behoorlijk warm en druk worden. Hoe vroeger je begint, hoe beter.

Houd al je bezittingen veilig op steile plekken door ze aan je vast te maken. Denk aan camera’s, waterflessen en je rugzak.Je wilt niet dat je spullen andere wandelaars raken of je uit balans brengen, en je hebt beide handen vrij om je te helpen klimmen.

Draag geschikte schoenen. Allstars zijn niet zo handig. Stevige wandelschoenen of sneakers met goede zolen zijn een must.

Blijf op de trail. Lees de geplaatste borden en houd je eraan. Ze zijn er niet voor niets. Denk aan die 13 toeristen die naar beneden zijn gevallen.

Hou het weer in de gaten. Probeer de wandeling zeker niet als het ijzig of besneeuwd is. Wees ook op je hoede als er regen of harde wind in de voorspelling staat.

Neem veel water en zonnebrandcrème naar plekken waar het op een heldere dag heel warm kan worden en waar weinig beschutting te vinden is. Pak veel water in.

Blijf bij de top van een hike uit de buurt van randen. Wees voorzichtig bij het maken van foto’s of selfies; een kleine misstap en je valt naar beneden.

Scroll naar boven