backpacker op wereldreis in China

Op wereldreis: alles wat je moet weten

Een wereldreis is het mooiste wat een reisliefhebber kan maken. De vrijheid, de indrukken, de ervaringen. In deze wereldreisblog vind je alle tips om je wereldreis voor te bereiden, tips voor onderweg en tips voor na je wereldreis.

Je wereldreis plannen

Yes, je hebt besloten op wereldreis te gaan. En de voorpret van je wereldreis is net zo leuk!

Mijn vriend en ik deden er uiteindelijk 3 jaar over om te sparen voor onze wereldreis. Maar we hadden het er al jaren over dat ik nog een keer op wereldreis wou. Mijn eerste wereldreis spaarde ik in een jaar bij elkaar, daar was de voorpret iets korter. Hoe dichter ik bij de reis kwam, hoe leuker.

Hieronder bespreek ik zaken die je helpen bij het voorbereiden van je wereldreis!

Met wie ga je op reis?

Ga je alleen op reis? Ga je met je vriend? Of zoek je nog een reisbuddy? Bekijk onze tips voor het vinden van een reisbuddy.

Wanneer ga je op wereldreis

Wanneer ga je op wereldreis? Wanneer kun je weg? Is dat na je studie? Is dat al over een jaar? Stel jezelf drie vragen:

  1. Wanneer kun je echt weg? Hou hier rekening met tijd, maar ook budget.
  2. Wat wil je graag doen? Is er iets bijzonders waar je rekening mee moet houden?
  3. En hoe is het weer waar je naartoe wilt? Moet je rekening houden met het regenseizoen? Zijn er orkanen? Zo wouden wij graag rond de lente in Nieuw-Zeeland en daarvoor in Hawaii zijn. En tijdens de bloesemperiode wilden we graag in Japan zijn.

Bepaal je wereldreisroute

Waar wil je graag heen?

Ga je van te voren boeken?

Of koop je alleen je eerste ticket? Als de bestemming niet zoveel uitmaakt, kun je een van deze wereldreisroutes en onze wereldreisroute-voorbeeld bekijken om inspiratie op te doen.

  • Als we een tip mogen geven: laat je niet teveel door deze routes en door anderen leiden. Het is jouw wereldreis. Onderweg doe je genoeg ideeën op voor je wereldreisroute. Neem de routes als leidraad en lees je in, er zijn veel wereldreisblogs op internet te vinden.

Wereldreisbudget: hoeveel moet je sparen?

Hoeveel geld heb je nodig voor een wereldreis?

Wat voor reiziger ben je?

En hoeveel kan je sparen voor je wereldreis? Wij hadden in totaal € 27.000 – € 30.000 euro per persoon gespaard en op het eind nog wat over gehouden om thuis weer een beetje rond te komen. Zorg dat je genoeg geld hebt voor de dingen die je heel graag wilt doen.

  • Wil je weten hoeveel een wereldreis kost? Bekijk dan een overzicht van de wereldreiskosten per continent en onze wereldreiskosten.

Je vliegticket

Een van de belangrijkste en leukste dingen die je moet regelen als je op wereldreis gaat, is je vliegticket. Er van uitgaande dat je begint met vliegen, want je kunt natuurlijk ook eerst met de trein weggaan. Of misschien maak je wel een wereldreis met alleen de boot of een wereldreis met de fiets. Bekijk hier de blog van vakantiefietser.nl als je met de fiets weg wilt.

Ga je meerdere continenten bezoeken tijdens je wereldreis? Dan is het handig om een wereldticket aan te schaffen. Koop je losse tickets? Dan moet je vaak ook een tweede ticket hebben om het land te verlaten. Het is dan handig om een nepticket te maken of een goedkoop ticket te kopen waar je geen gebruik van maakt.

Reisverzekering

Niet vergeten: regel een goede reisverzekering.

Zeg je je huis op? Vergeet je niet uit de gemeente te schrijven als je meer dan een jaar weg gaat.

Maak een inpaklijst. Met onze backpack inpaklijst vergeet je nooit meer iets!

Tijdens je wereldreis

Als je op reis bent dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk je kosten bijhouden. Wij hielden onze kosten bij in een excelbestandje om zo goed mogelijk overzicht te houden.

En soms zal je wel eens reismoe worden. Hoe is dat?

After wereldreisdip

Ben je net terug van een wereldreis? Zo ging het ons af de laatste dagen na de wereldreis: onze eerste dagen thuis na de wereldreis.

Wereldreisblogs: