3 (bijna 4) maanden op wereldreis: al reismoe?

Ook van reizen word je moe, geloof me. De afgelopen maanden gingen we van accommodatie naar accommodatie. Vlogen we van eiland naar eiland en hadden we niet altijd internet. Ik kan me voorstellen dat als je fulltime digital nomad bent, het reizen en werken lang niet altijd (goed) te combineren is. Ik vind het soms al lastig om elke dag iets te gaan bekijken, doen, updaten. Je bent constant bezig. Maar goed, shame on me dat ik nu pas een update geef over het op wereldreis zijn. Dat we bijna 4 maanden verder zijn. Om eerlijk te zijn is het best lastig om te updaten. 6 september waren we 3 maanden op reis.

Waar hingen we uit?

Ook nu moest ik mijn agenda er weer bij pakken haha. 6 augustus waren we op mijn favoriete eiland van Hawai: Kauai. We hebben het eiland in een week he-le-maal uitgekamt. Ik heb heel wat kilometers gemaakt omdat ik de enige bestuurder was. Mijn vriend kon dus lekker biertjes drinken en naast me zitten 😉 We sliepen in ons eigen Airbnb huisje in het bos, heel schattig, maar we konden helaas niet op onze eigen lanai (ander woord voor balkon) zitten omdat er muggen waren… heel irritant.

Na Kauai zaten we twee(!) weken in Maui en dat was qua gezelligheid en diversiteit ons favoriete eiland. De eerste week zaten we in het zuiden in een Airbnb appartement in het plaatsje Kihei, waar veel resorts zitten, en de tweede week in een hostel in het toeristische surfplaatsje Lahaina. Daar ontmoetten we veel medereizigers (op een of andere manier altijd (Duits/Zweeds) en gingen we samen surfen en naar andere plaatsjes in Maui.

Lees meer over de andere Hawaiiaanse eilanden

Het laatste eiland vonden wij het minst leuke: Big Island. Het regent veel, de afstanden zijn groot (het heet natuurlijk BIG island ;)) Het is zeker een mooi eiland (vooral dat lava!) maar wij waren vooral de tweede week klaar met regen (en glamping…). En we zijn verwend door de witte stranden (die Big Island bijna niet heeft) We waren daarom blij dat we terugvlogen naar O’ahu om door te gaan naar Nieuw Zeeland. In O’ahu waren we in the best mood.

Het voelde als thuiskomen. We wisten de beste foodtentjes te vinden, de beste koffie, de surfshops… We genoten optimaal van de laatste 2 nachtjes op Hawaii. Ons hostel was wel vrij streng. Geen alcohol, afwasregels? Gelukkig sliepen we in een private room en dat biertje heb je soms even nodig, dus dat deden we dan gewoon stiekem 🙂

Ons gevoel van tijd

We vergeten de dagen en in het begin ging de tijd langzaam. Maar we denken dat als je gewend raakt, alles snel gaat. Misschien door het feit dat we in Hawaii waren en niet zozeer dat elk eiland nieuw was. Elk eiland had je de ‘Aloha’ groet dat ‘wears off‘ volgens mijn nicht die in Hawaii was geweest. En dat is ook echt zo. Het wordt een beetje standaard.

Nu we in Nieuw Zeeland zijn gaat de tijd helemaal niet snel. Dikke yay voor dat want boy wat bevalt het leven in Nieuw Zeeland. Het rondreizen met eigen camper, de vrijheid. En wat is Nieuw Zeeland prachtig. Bochtige wegen, besneeuwde bergen boven turquoise groen water, gele duinen, hobbitachige heuvels. Het is één grote Lord of the Rings filmset.

Vorige week waren we wel even reismoe. Overal naartoe hiken was even teveel, en weer een waterval, weer foto’s maken, lang rijden omdat de campervan zo langzaam is en je soms ook echt in the middle of nowhere bent. Het kwam goed uit dat mijn telefoon stuk ging, even geen foto’s. En we deden het nog rustiger aan dan we al doen tijdens deze reis.

Ik schreef trouwens een stukje over slow travel op de blog van Allianz Global Assistance, if you care to read.

Verder gaat het goed met ons! Het regent zo nu en dan maar dat is dan een extra dagje in de campervan doorbrengen. Wel lijkt er een vloek op onze spullen te zijn: kleding, sieraden, devices, het gaat allemaal een beetje kapot. Maar vinden vooral het buiten leven heerlijk. In Nederland moeten we toch iets meer buiten doorbrengen, doet je goed 😉

Helaas is tijdens onze wereldreis ook de oma van mijn vriend overleden. Soms gebeuren nare dingen tijdens onverwachte happy momenten. 

Dit vind je misschien ook leuk

Reistips

De beste skeelers voor beginnende volwassenen

Wereldreis

4 weken in Hawaii; O’ahu, Kauai, Maui en Big Island

Boulderen in Canada
Klimmen

Puzzelen en fit tegelijk: ga boulderen

kurken wereldkaart aan de muur
Outdoor Lifestyle

De 5 mooiste kurken wereldkaarten voor aan de muur!

Golfsurfen

7 vragen aan boardchick, fotografe en docente Esther van Duijn

Romy Anne
Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week Romy-Anne