Hoe een smartphone (en internet) het reizen gemakkelijker heeft gemaakt

Met de technologie van tegenwoordig is op reis zijn zoveel gemakkelijker geworde. Vooral smartphones hebben het reizen gemakkelijker gemaakt. Google maps wijst je de weg, Tripadvisor vertelt je hoe anderen dat ene hotel ervaren, een hotel boeken doe je met een druk op de knop en je foto is binnen een paar seconden gemaakt. Toen ik in 2007 reisde was het reizen zoveel anders dan tegenwoordig. Ik kan me haast niet voorstellen hoe het was als we nog eens 10 of 20 jaar terug in de tijd gaan. Hoe mijn eerste reis (2007) anders was dan de tweede (2022)?

1. Het contact met het thuisfront was anders

In 2007 toen ik voor het eerst lang op reis was, was het eerder een overbodige luxe om een smartphone te hebben (de Blackberries werden net een beetje populair onder de normale mens). Hetgeen wat het reizen gemakkelijker heeft gemaakt? Wifi . Dat merk je nu al in hotels (daar gaat mijn digitale detox).

Wifi is handig om je blog bij te houden, je familie te whatsappen of het thuisnieuws in de gaten te houden. 

Mijn Nokia 3310 (die onverwoestbare telefoon) was de manier voor mijn moeder om contact met mij te houden. Om de zoveel dagen ging er een ouderwets smsje met mijn locatie en plannen richting mama. Zo was ze altijd op de hoogte waar ik de komende dagen zat of onderweg naartoe was.

Af en toe kreeg ik een smsje dat mijn beltegoed door mijn moeder was opgewaardeerd, zodat ik geen excuus had om haar niet te smsen. Hoe zouden ze dat 2o jaar geleden gedaan hebben? Lekker ouderwets een kaartje versturen? Love that!

2. Foto’s overzetten was een drama

Een laptop meenemen op reis? Daar moest ik 10 jaar geleden niet aan denken. Die dingen waren zo zwaar. Nu zou ik het stiekem wel heel handig vinden! Want foto’s op een cd branden is nou niet bepaald van deze tijd en heeft veel nadenlen (cd’s gaan sneller kapot, de foto’s raken soms corrupt).

3. Geld overmaken moest nog omslachtig

Internetbankieren op je eigen laptop of smartphone is wel heel handig. 10 jaar geleden liep ik met een Rabobank reader rond om geld over te boeken. Nadeel van openbare wifi is wel dat je gevoelig bent voor hackers. Mijn blog was in 2011 gehacked, ik had ineens een pagina met het Moslim teken als homepagina. 

4.Google Maps was er niet

Tegenwoordig ben ik heel blij met offline maps van Google Maps. 10 jaar geleden besloot ik in Vietnam om lopend met een papieren stadsmap (zo eentje waar niet alle straten in te vinden zijn) een locatie te vinden. De afstand was geen probleem, maar ik deed er geloof ik wel 10 keer zo lang over omdat ik waarschijnlijk niet kaart kan lezen 🙂 Bedankt Google voor de routeplanner! Het heeft het leven van de backpacker een stuk beter gemaakt!

5. Ik had altijd een stapel papieren vliegtickets in mijn tas

Een ticket hoef je tegenwoordig niet meer bij je te hebben en boy wat scheelt dat een stress als je je ticket niet kunt vinden. 10 jaar geleden liep ik een half jaar met een dikke envelop vol enkeltjes van mijn wereldticket rond; de horror. Elke dag checkte ik dé envelop op de aanwezigheid van mijn vliegtickets. Ik erg bang dat ik niet verder kon reizen of nog erger, niet naar huis kon vliegen.  Liefde voor digitale tickets én digitaal inchecken!

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

De Protest nieuwe dames zwemkleding collectie is online!

Gasterse duinen bij zonsondergang
NederlandWandelen

14 x wat te doen in Drenthe: de beste bezienswaardigheden

meisje met longboard voor haar gezicht
Outdoor Lifestyle

Boardchick van mei #2 Marloes

Woonkamer Landal Texel
Nederland

Duurzaam overnachten in Texel: een nachtje in een bungalow

Start laatste ronde Kardingerbultra 2023
HardlopenNederland

Zo was de Kardingebultra

Coleman tent aan het water
Kamperen

Onze beste tips voor de eerste keer kamperen