Lone stories #3: Op wereldreis 2018 / Backpacken met mijn mama

Sawadhee-kha! Thailand is al weer voorbij! De afgelopen maand sliepen we 2 weken bij mijn familie in west Bangkok en reisden we met mijn moeder en een deel met mijn bestie door naar het zuiden en noorden van Thailand. Een soort vakantie in een vakantie. En Thailand was een mooie gelegenheid om een visum voor China te regelen, want jeetje wat is dat een gedoe zeg. Deze keer achter de schermen: Thailand.

Even het ‘thuis’ gevoel

Vanuit de Filipijnen vlogen we naar Bangkok waar mijn moeder ons al opwachtte. Een gek weerzien na 8 (!) maanden en op het vliegveld. Stiekem had ik haar natuurlijk wel gemist. De komende week sliepen we bij de broer van mijn moeder en zijn vriendin in het westen van Bangkok. Een mooi huis met alles wat we nodig hadden behalve dat het ver van centraal Bangkok ligt. Elke keer als we naar het centrum wilden moesten we een half uur (als het niet te druk was) met de taxi naar de skytrain rijden. Vanaf de skytrain ben je gelukkig wel zo bij alle highlights zoals de malls Siam, MBK en de boot die je in de buurt van het backpackersstraatje Khao San Road brengt.

Thais huis met auto
Familie Thailand

Tussendoor deed ik nog een tien-sessie lange cursus van yoga, pilates en boksen bij een Thaise yogaschool met de vriendin van mijn oom. Dat was ook een hele ervaring met matig Thai van mijn en Engels van hun kant. Maar wel heel leuk en leerzaam. De Thai zijn echt leuke, giechelende, vriendelijke mensen. En yoga bevalt me meer en meer (vooral tijdens reizen).

Metro Yoga Bangkok
De yogaclub! (mijn hoofd zie je net links in beeld :P)

Backpacken met je moeder

Mijn moeder ging mee naar het zuiden en het noorden van Thailand. Een hele zware ervaring vermoed ik. Ze is maar een klein vrouwtje en natuurlijk niet het reizen zoals ik het doe gewend. Als snel merkte ik dat een hike over de rotsen bij Ao Nang voor haar meer voelde als een marathon en dat ze het hoogste bed van een stapelbed in de Thaise nachttrein niet op komt zonder dat ik mijn mini mama ff een zetje moet geven haha. Zou ze hebben geweten dat we één van die dagen 10km liepen?

Ook de voor mij simpele zoals op zoek gaan naar de allergoedkoopste optie qua vervoer (en daardoor veel tijd verliezen) is voor haar even wennen. Het is natuurlijk ook wel een manier van reizen. Gelukkig begrijpt zij ook wel dat wij niet een jaar lang duur kunnen doen. Dus mama gaat vrolijk mee en soms hoort er een traktatie bij. Ja die dagelijkse kosten in Thailand liggen gemiddeld iets lager dan andere landen. Een grappig avontuur voor mam and me.

En mijn beste vriendin zat ook bewust rond dezelfde tijd in Thailand om met ons te meeten dus met haar zaten mijn vriend en ik nog wat dagen in Bangkok. En in Krabi en Chiang Mai waren we nog met z’n vieren om biertjes te drinken en Thais te eten. Gezellig. Oh en niet te vergeten de epic kookcursus samen, die was ook heel leuk (met je vriend en moeder haha). En mijn moeder kan natuurlijk allaaang Thais koken, maar toch heel leuk!

Kookcursus Chiang Mai bij Meow
Als je moeder en vriend samen koken 😛

Visa voor China

Pas de laatste week probeerden we nog een visum voor China te regelen omdat ze bij de ambassade allerlei dingen wouden zien die we nog niet hadden. Denk aan een in en uitvlucht, planning van China en een bewijs van een hotelovernachting. Net op het randje konden we de dag vóór onze vlucht naar Japan, ons paspoort mét visum voor China ophalen, yay!
En nu zit ik in het vliegtuig naar Tokyo met nog een half uur te gaan! Super excited voor Japan (droombestemming) maar ook nerveus voor het reizen daar (want hoe is het?!) en nerveus voor de tijd. Want we hebben een half uur vertraging. Gaan we de laatste avondtrein naar ons hostel halen? In Japan zijn ze iets minder van 24- uurs openingstijden en moet de receptie van het hostel voor ons open-blijven (en rijden de treinen niet de hele nacht door). Spannend! Arregato voor het volgen, tot in Japan.

Ps inmiddels zijn we na dit schrijven in Japan! Volg ons op Facebook!

Dit vind je misschien ook leuk

Rondrijden over de zoutvelden Kampot
Cambodja

Reisroute Cambodja

Sydney uitzicht op Opera House
AustraliëWereldreis

Wereldreis fotodagboek week 45: bye camplife in Nieuw-Zeeland, hi Sydney!

gebouw in Berlijn
Duitsland

Dit zijn de leukste wijken van Berlijn

venice-beach LA
Wereldreis

Wereldreisupdate #6: reisstress?

Fietsen

Dit is waarom je een elektrische mountainbike wilt hebben

Kamperen

Onze favoriete kampeeritems uit de Primuscollectie