Wereldreis update #4: het loslaten van alles willen bezoeken

Wauw! Nog 112 dagen en dan vertrekken wij naar Los Angeles om aan onze reis te beginnen! Achter de schermen zijn we aan het inlezen en veel dingetjes aan het boeken om zo goedkoop mogelijk de wereld over te reizen. Het liefst maken we een wereldreis zonder geld uit te geven (maar goed dat is onrealistisch:).  De wereldreisroute begint in mijn hoofd steeds meer vorm te krijgen en ik wil dan ook zoveel mogelijk insights en plannen met jou delen.

Wereldreis route-update

Het kan maar zo zijn dat ik wij volgende maand weer andere plannen heb hebben, maar gisteren besloten we om een Pacific Highway Roadtrip te maken. Van Portland rijden we naar het zuiden richting Los Angeles en van daaruit pakken we een aantal Nationale Parken. Dat betekent wel dat we dingen gaan loslaten; Yosemite Park zit er waarschijnlijk niet in; we hebben maar een maand de beschikking over een auto (en tent die we bij Walmart willen kopen) en ik geniet liever van de ondergaande sterren op het Big Sur strand dan dat ik een dag in de auto rij om een foto te maken en weer verder te gaan (want ja ook zulke ‘reizigers’ heb je ertussen zitten, niet mijn manier van reizen).

Ik denk dat je goed bij jezelf moet nagaan wat je graag wilt zien en vooral inzien dat een paar dagen een bestemming vaak veel leuker is dan een haastige reis. Want zeg nou zelf: wat zie je van San Francisco als je er maar één dag bent? En je kunt altijd teruggaan in een latere reis bijvoorbeeld: het is geen wedstrijdje wie de meeste landen heeft gezien toch?

P.s. Had ik al verteld dat we een ticket naar Maui hebben geboekt?

Usa strand

Op pad met longboards

Mijn vriend en ik gaan op wereldreis met onze ‘downhill’ longboards. Ik heb een eigen favoriet longboardje, maar die is net iets te lang om in mijn backpack te krijgen. Het voordeel om een board in je backpack te doen is dat je maar 1 stuk aan extra baggage hebt. Het liefst wil ik mijn backpack tas niet groter dan 65 liter hebben –zodat ik ook niet meer kan meenemen. Helaas past het board dan net niet in de tas #luxeproblemen.

Busje voor Nieuw Zealand!

Op 31 augustus 2017 vliegen wij naar Christchurch om daar onze wereldreis in een soort van camper voort te zetten. We hebben voor twee maanden een mini busje gehuurd, waar je in kunt slapen en koken. In plaats van de zomer gaan we nu in de lente naar Nieuw Zeeland – dat kwam zo uit – en dat betekent dat de prijzen een stuk lager liggen, jajh for that!

Tot slot: kosten tot nu toe

En zoals altijd de  gemaakte wereldreis kosten

Ticket Kauai naar Maui: €92.11 excl baggagekosten  p.p.
Air BNB Los Angeles: €316/2
Auto (Fiat 500 als die beschikbaar is) Kauai: €363.53/2 via Easyterra (9 dagen)
Esta visum: €27.12/2

Zoals je ziet vallen de kosten best wel mee. 6 dagen overnachten in Los Angeles voor 316 euro voor twee personen? En sommige dingen zijn nou eenmaal wat duurder, die auto in Kauai bijvoorbeeld.

Zijn er dingen die je wilt weten waar ik nog niks over geschreven heb?

Wil je ons Excel bestandje met de kosten ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

Camper in het donkere bos in Nieuw-Zeeland
Nieuw-ZeelandRoadtrip

Een route langs het mooiste van Nieuw-Zeeland in 4 weken

Snowboardster in de sneeuw met Go Pro
Wintersport

Boardchicks panel: Hebben zij les gehad in snowboarden?

Outdoor Lifestyle

Waarom de Fjällräven Kajka 35 ideaal is voor jouw trektocht(en)

Oahu uitzicht skybar
HawaiiVerenigde Staten

Wat te doen op O’ahu: 9 tips

Zuid-Korea

Reisroute door Zuid-Korea: het beste in 2-3 weken

ItaliëRoadtrip

Roadtrip Noord-Italië: deze plekken mag je niet overslaan