Wereldreis update #2: ticket to Los Angeles!

Hey gals! Allereerst Happy New Year! We zijn inmiddels twee weken verder, maar achter de schermen (het thuisleven) ben ik druk geweest met andere dingen – je weet wel, life 😉

En het jaar 2016 was een rustig blogjaar geworden. En dat was ook wel even lekker.

Mijn vriend en ik hebben een deel van de wereldreis al vastgelegd, ondanks dat we niet te veel willen plannen, omdat sommige dingen nou eenmaal goedkoper zijn als je ze (ruim) van te voren regelt, denk aan auto’s en accommodatie. Het is in de VS helaas niet zoals Zuid Oost Azië, waar je lekker op de bonnefooi kunt reizen. Nou ja, het zou best kunnen, maar wellicht zijn de budgetvriendelijk accommodaties en huurauto’s dan uitverkocht. En met ons budget niet echt wenselijk 😉

Maar goed, de update, wat heb ik allemaal geregeld, gepland en gespaard?

Ticket naar Los Angeles

We hebben een ticket naar Los Angeles (via Oslo) geboekt! Uiteindelijk leek Los Angeles de beste plek om de wereldreis te beginnen omdat het ticket ernaar toe aantrekkelijk was én omdat we de wereld ‘andersom’ willen reizen. Eerst duurdere landen dan de wat goedkopere landen. De meeste mensen (en ook in 2007 tijdens mijn eerste wereldreis) reizen toch via Zuid Oost Azië de wereld om?

Wij controleerden de goedkoopste tickets via Momondo en Skyscanner. Vervolgens keken wij welke maatschappij het goedkoopste was, dat bleek in dit geval Norwegian Airlines. Daarna vergeleken we de site van Norwegian Airlines en Budgetair.nl – laatstgenoemde gaf Skyscanner aan als goedkoopste optie. Uiteindelijk bleek de goedkoopste optie om via Budgetair.nl te boeken. We hebben ook nog gekeken of we losse tickets van Amsterdam naar Oslo en van Oslo naar LA konden boeken, maar de optie van Skyscanner bleek het voordeligste te zijn.

We beginnen pas in juni en willen een beetje fatsoenlijk weer in Nieuw Zeeland hebben. Bovendien willen we de reis eindigen met de Transmongolie Express!

Dus gaan we beginnen in LA. We gaan eerst een paar dagen in de stad Los Angeles doorbrengen (Venice beach!) en dan huren we uiteindelijk een auto in San Francisco om een roadtrip door Cali (Californië) te maken.

Kosten & gespaard

Gemaakte kosten tot nu toe: €248 p.p. ticket van Amsterdam naar Los Angeles.

Totaal gespaard: €18.000

Wil je niks van de wereldreis missen en onze excelsheet met het spaardoel ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

KlimmenOostenrijk

klettersteigen boven Tirol’s hoogste waterval: stuibenfall klettersteig

auto huren japan tips
Japan

6 handige tips voor autohuur en rijden in Japan

Hardlopen

De ultieme paklijst voor trailrunnen: wat neem je mee 

Frankrijk

Charmant Colmar: tips en bezienswaardigheden

Stek Amsterdam
Nederland

Wat te doen in Amsterdam: leuke activiteiten en bezienswaardigheden in amsterdam

Wandelen Radio Kootwijk
NederlandWandelen

Wandelen rondom zendstation Radio Kootwijk in de Veluwe