Wereldreisupdate #5 wat wel eens misgaat + kostenoverzicht!

Sinds de laatste update hebben we toch aardig wat geboekt voor de wereldreis. Hawaï is duur. En de appartementen en hotels raken langzamerhand  vol. Slim om toch van te voren wat te boeken.

Veel tijd van onze weekenden gaan met name naar het voorbereiden van de reis, maar eigenlijk zijn we ook nog veel bezig met het hier en nu. Het klinkt misschien wat zweverig, maar de mindfulness cursus die ik in 2015 volgde heeft mij wel geleerd dat je beter bezig kunt zijn met vandaag (en dan een beetje met straks door vooruit te boeken).

Dus spreek ik veel met vrienden en familie af, speel af en toe met mijn hamstertje (moet ook gebeuren hè, arm beestje) en ben ik veel zelfstudie voor mijn huidige werk aan het doen. Klinkt dramatischer dan het is, maar that’s life before the big trip.

Af en toe gaat het ook mis

En soms sta ik niet stil bij het nu en raak ik alleen maar in de war. Zo dus een aantal dagen geleden: mijn vriend en ik boekten een ticket van het Hawaiaanse eiland Maui naar Big Island Hawaii en een ticket van Big Island naar O’ahu (Honolulu).

Na de boekingsbevestiging van Big Island naar O’ahu keek mijn vriend nog eens op de bevestiging. “Hoezo heet ik Evelyn… en hoezo heb jij geen tweede naam?”.

Ja hoor, bleek dat Island Air (love that name) onze accountgegevens niet goed in de reservering had gezet or di I just fucked up, who knows?

“…bleek als kers op de taart dat ik (ja je leest het goed) in plaats van Big Island, een locatie op Maui als vertreklocatie had ingevuld… ”.

Nadat ik mijn vriend onbeschaamd had beschuldigd van ‘niet goed opletten’ bleek als kers op de taart dat ik (ja je leest het goed) in plaats van Big Island, een locatie op Maui als vertreklocatie had ingevuld oh-my-gosh. Tsja, wat wil je ook met Kahului, Kona, Kalua… het lijkt allemaal ook zo op elkaar 😛

Na heel wat gestress op die website van Island AIr (totaaaaal niet gebruiskvriendelijk) heb ik op cancel geklikt – bleek dat je het ticket binnen 24 uur kosteloos kan cancellen. Dat had natuurlijk een keer moeten gebeuren voor deze reis (na 7 vliegtickets boeken); zijn we nu klaar met foutjes maken?

Goed, die tickets van paradijs naar paradijs zijn binnen, pfew.

En dan komt die backpack eindelijk binnen

Jajh, deze week komt dan eindelijk mijn gloednieuwe backpack binnen. Als je veel met een backpack reist weet je precies wat werkt en wat niet. Ik reis eigenlijk altijd met 50-55 liter, maar vond het voor deze reis tijd voor een 65 liter backpack. En nog een must: de tas moet aan de voorkant open kunnen. Zo hoef je niet steeds spullen onder of boven de tas te halen. Dat begint soms wel te irriteren.

Ik heb trouwens nog nooit een eigen grote backpack gehad. Tijdens mijn eerste reis leende ik de backpack van mijn beste vriendin en daarna die van een familielid.

Hopelijk past mijn longboard net in de 65 liter tas. Maar aan de afmetingen te zien denk ik dat het of het board aan de tas vastknopen gaat worden of het longboard van mijn vriendje meenemen… see we shall. Als die tas binnenkomt gaat het vast nog echter voelen, wat denk jij?

Het was weer een duur weekje! En daarom even een overzichtje van de gemaakte kosten

Gemaakte kosten

Ticket Maui naar Big Island: €85.59 excl baggagekosten p.p.

Air BnB Big Island eerste paar dagen: €408/2

Air BnB Maui eerste week: €537/2

Hostel Maui tweede week (met gratis surfboards!): €792/2

Geregeld: loterij-aanmelding om de Half Dome in Yosemite te bewandelen

Gals! Ik wist dat Hawaï duur was, maar boyboyboy, vooral Maui lijkt haast onbetaalbaar. Op de blog van karlijntravels las ik al dat ze voor 26 dagen €8100 euro exclusief internationale vluchten kwijt waren (ik denk voor 2 personen). Ik denk dat dat een realistische uitgave is, maar dat gaan we zien. We houden er in ieder geval rekening mee.

Wil je alvast onze (dag)uitgaven van de wereldreis inzien? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk

persoon met suit suit koffer
Outdoor Lifestyle

8 jaar met de Suit Suit op reis: is ie het waard?

Wandelen Radio Kootwijk
NederlandWandelen

Wandelen rondom zendstation Radio Kootwijk in de Veluwe

Surflegging blauw print
GolfsurfenOutdoor Lifestyle

De mooiste yoga én surf leggings voor de zomer

snowboard kopen tips
FrankrijkWintersport

Vette dingen te doen in Val Thorens in de winter (naast skiën)

maui krater uitzicht
HawaiiVerenigde Staten

Dit zijn de kosten en prijzen van een reis naar Hawaii

Hardloper in de bergen van Zermatt tijdens de Matterhorn Ultraks
Hardlopen

Top 5 mooiste trailruns in Europa