Wereldreisupdate #7

Joehoe! We zijn still alive and kickin’! Het is even geleden dat ik een update plaatste over de voorbereidingen van onze wereldreis. Jullie staan natuurlijk te trappelen om meer te lezen over de onze wereldreis. Wat is er allemaal gebeurd na de laatste – ietwat minder vrolijke – update? Benieuwd? Komt ie!

Prikjes halen

Afgelopen maand haalden we onze prikjes op. Omdat we van plan zijn na Nieuw Zeeland naar Zuidoost Azië te reizen, moesten we nog een paar prikjes halen.

Gelukkig heb ik de meeste prikjes al een keer gehaald en veel daarvan zijn of levenslang of een aantal jaar geldig (zoals het Twinrix – hepatitis-A-vaccin en hepatitis-B-vaccin).

Mijn vriend had de Twinrix nooit afgemaakt (je moet er 2 voor je reis en 1 na je reis halen) dus die moest er nog een halen. Die prikjes doen nog best pijn trouwens, haha. In de ene arm kreeg ik DTP en in de de andere het vaccin tegen Tyfus. Ik had 2 dagen erna nog steeds een soort van spierpijn in mijn arm, niet cool.

Rabies inenting: wel of niet?

Ook besloten we onze prikjes voor rabiës te halen omdat ik toch een keer door een hond was gebeten in Thailand. Rabiës of hondsdolheid is een dodelijke ziekte die wordt overgebracht door honden, vleermuizen, vossen en apen. Je kunt het oplopen door beten van deze dieren, maar ook door likken of krabben.

We hebben lang getwijfeld of we de prikjes voor rabiës zouden nemen, maar waarom ook niet? Ja daar wist ik geen antwoord op.

Dus toen namen we de prikjes. Je krijgt tegen rabiës drie injecties, met één week tussen de eerste twee en twee tot drie weken tussen de tweede en de derde injectie. Als je een serie van drie vaccins hebt gehad, hoef je levenslang geen antiserum meer tegen rabiës. Na een verdachte beet moet je je wel weer laten inenten, je hebt -als je je van te voren hebt laten inenten- maar twee vaccinaties nodig in plaats van vijf.

Backpack is binnen!

Jajh, eindelijk is de backpack binnen! Een maand voordat we op reis gaan. Het is een Thule Guidepost van 65liter en heeft bijna alle (haalbare) features die ik op een backpack wil hebben, zoals een zip-off mini backpack, Meerdere openingen en veel extra ritsen. Jajh! Ik heb al geprobeerd de tas in te pakken met spullen die ik graag mee wil (waaronder mijn sportsetje van Calvin Klein van LASCANA) en het gaat prima. Er zitten zoveel vakjes in de tas! Heerlijk!

Ik heb heeel veel sportieve items gehaald, binnenkort komt er nog een badpak of bikini bij en vorige week kocht ik dus op aanraden van mijn collega de Calvin Klein set bij LASCANA voor de sportievere dagen.

LASCANA is overigens de nieuwe webshop van OTTO voor vrouwen. Ze verkopen lingeriesets, badkleding zoals bikini’s, slips en nachtkleding.

En verder heb ik nog nieuwe schoenen bij Sacha besteld; leuke Chelsea booties voor als ik straks na een jaar reizen weer aan het werk ga!

Een reisverzekering!

Niet het meest spannende maar wel lastig omdat Luciano en ik beide aan extreme sporten doen en minimaal een jaar weg gaan. Via mijn beste vriendin hebben we een Globetrotterverzekering aangevraagd bij Allianz en daarvan hebben we de pasjes binnengekregen! Jajh! Deze verzekering is ideaal als je wat langer op reis gaat voor bijvoorbeeld een backpackreis of stage. Binnenkort iets meer over reisverzekeringen op de blog!

En andere nieuws?

We hebben een aantal nieuwe Lone drifters die ons team gaan ondersteunen. Nathan en Lisa zullen Lone Drifters vanuit Nederland vertegenwoordigen, super stoked want het zijn beide twee fanatieke reizigers en boardsporters!

Dit vind je misschien ook leuk

Wintersport

Winter en kitesurfer? Probeer snowkiten!

Pauanui
GolfsurfenOutdoor Lifestyle

De leukste surfponcho’s voor volwassenen

Southend on sea
KanoënSuppen

Tips voor Londen aan zee: beachlife op een uur van Londen

NederlandWandelen

Ontdek het Speulderbos met de dansende bomen

Cambodja

Met de trein reizen door Cambodja? Dit moet je weten

Foto park zeedijk
Nederland

Getest: Park Zeedijk, slaap midden in de natuur van Goeree-Overflakkee