Boardchicks panel: Hebben zij les gehad in snowboarden?

Het is de maand van snowboarden. En daarom is vanaf vorige week de hele maand Februari het Boardchick panel wekelijks aan het woord. 7 Snowboarders geven deze week antwoord op de vraag “Heb je les gehad in snowboarden”. Ja, hoe zit dat eigenlijk? Natuurlijke talentjes? Of toch eerst lessen?

StellaStella de Windt (24),
Student Communicatiewetenschappen en
Redacteur Snowboarder Mag, uit Heerhugowaard

Boardsports: Snowboarden, golfsurfen, kitesurfen en longboarden
Favoriet boardsports merk: Burton

“Ja ik heb een paar lessen indoor gehad bij Snowplanet in Spaarnwoude. Later bleek alleen dat ik met mijn verkeerde been voor heb gelest (regular terwijl ik goofy ben). Verder heb ik het mijzelf aangeleerd door het gewoon veel te doen. Het is een kwestie van vallen, weer opstaan en vooral niet opgeven (ook niet na heel veel blauwe plekken, spierpijn en een gebroken pols). Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn vriend die al heel goed kan snowboarden. Dat is handig omdat je dan iemand hebt om je aan op te trekken en dan blijf je jezelf pushen om steeds beter te boarden.”

Diah in de sneeuw

Diah A. Koesoebjono (36), huisarts in opleiding uit Amsterdam
Boardsports: Snowboarden, surfen en longboarden
Favoriete boardsportsmerk: Roxy en Burton

“Ik heb eerst indoor lessen gehad op een rolbaan bij Ski-Inn in Amsterdam. Maar het beste heb ik het geleerd in de sneeuw zelf, op vakantie in 2007 met Quiksilver Airtime in Les Coches waar ik in een week de fijne kneepjes van het snowboarden onder de knie heb gekregen.”

IMG_20150206_194056

Veerle Wijffels (19), Student Liberal Arts and Sciences, snowboardlerares
Boardsports: Snowboarden, Golfsurfen en windsurfen
Favoriete boardsportsmerk: geen

“Ik begon op m’n elfde met wat lesjes in Snowworld, zodat ik tijdens wintersport niet een hele week roetsjend de berg af zou gaan. Ik heb al beginner bij verschillende scholen in Zwitserland les gehad, maar besloot al snel alleen maar les te nemen bij specifieke scholen omdat het niveau daar wat hoger ligt. In Adelboden heb ik een aantal les gehad bij Crazy Sports. Ik bleef daar ondanks dat ik al redelijk kon snowboarden terugkomen omdat we regelmatig het park ingingen of een hele dag gingen freeriden.”

Annemieke Boon

Annemieke Boon (26), medewerker wintersport- en surfshop in Delft, uit Rotterdam
Boardsports: Snowboarden, windsurfen, golfsurfen en Sup
Favoriet boardsportsmerk: Mons Royale en Roxy

“In Ellmau in Oostenrijk heb ik een drie jaar achter elkaar een week per jaar les gehad.”

Lisa PetersLisa Peters (18), student ALO, uit Almere
Boardsports: Snowboarden, golfsurfen en longboarden (Dance en downhill)
Favoriet boardsportsmerk: Arbor Skateboards

“Nee ik heb nooit les gehad in snowboarden. Ik heb het mezelf vijf jaartjes geleden samen met mijn twee zussen aangeleerd. Een week lang op je billen vallen en sneeuw happen. Toch aan het eind van de week gelukt om een beetje gecontroleerd de berg af te komen. Verder inderdaad veel filmpjes kijken, en afgelopen keer de snowboardclinic van Chicky Clinics!’”

Mirna Sypkens

Mirna Sypkens (28), Head of International Sales Services @ Zoomin.TV uit Beverwijk
Boardsports: Snowboarden, longboarden en surfen
Favoriete boardsportsmerk: DC

“Ja, toen ik 13 jaar was op vakantie in het Beierse woud. Recentelijk ook lessen genomen op een rollerband bij Indoor Ski Bloemendaal.”

Naomi doelen

Naomi Doelen (26), Tandarts uit Amsterdam
Boardsports: Wakeboarden, gold- en kitesurfen, snowboarden
Favoriete Boardsportsmerk: Burton

“Ja, bij ESF in Val Thorens.”

Boardchick blauwe jas

Nuria (24), Consultant en blogger uit Rijswijk

Boardsports  – Vooral snowboarden en een kleine beetje windsurfen

Favoriet boardsportsmerk – Burton en Dakine

“Ja, toen ik 17 was ging ik op wintersport met school heb ik les genomen bij een Franse Skischool. Daarvoor heb ik altijd geskied en ik vond het tijd worden voor een nieuw avontuur. Ik heb een week les genomen in Frankrijk en daarna altijd zelf de berg op gegaan zonder les te nemen! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst weer les genomen in Nederland, een indoorcursus bij IndoorSkiDiscovery. Niet op een echt piste maar op een rollerband. Super goed voor je techniek!”

Scroll naar boven