indoorsnowboarders amsterdam

Indoor snowboarden en skiën in Nederland: hier doe je dat

Laatst bijgewerkt:

Het wintersport seizoen in Europa komt er weer aan! Maar waar kan je in Nederland snowboarden/skiën? Indoor skihallen zijn ideaal om er te leren snowboarden/skiën of om je techniek te verbeteren. Mijn eerste keer snowboarden was ook in een indoorhal! Waar vind je de indoor skihallen in Nederland? Ik heb de populairste hallen in Nederland voor je op een rij gezet.

Tip: met de Avondskipas (4 uur) kun je iedere dag vanaf 17:00 uur 4 uur skiën of snowboarden tot de pistes sluiten. Bekijk deze deal van €19,95.

Snowboarden in Brabant

Snowworld Rucphen

Met 3 sneeuwpistes, een permanente kinderhelling en 8 skiliften biedt SnowWorld Rucphen een toffe beleving op échte sneeuw.

Montana Snowcenter Westerhove 

Montana Snowcenter is een overdekt skigebied ten zuiden van Valkenswaard. Je kunt hier het hele jaar door skiën en snowboarden op échte sneeuw. Met 7000m² sneeuw biedt Montana Snowcenter plek aan zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

In de skihal vind je een lespiste en een piste voor vrij skiën/snowboarden. Op deze langere piste vind je ook vaak obstakels. Er kunnen onder andere buckels, een rails en zelfs een big jump op de piste geplaatst worden.

Snowboarden in Groningen: Snowlimits

Uiteraard mag deze indoorsnowboard en skibaan in mijn eigen stad niet missen. Helaas is er geen sneeuw op de borstelbaan in Groningen, maar is er wel een eindeloze piste. Er zijn twee indoorbanen en een rodelbaan (funslope). Het voordeel van een eindeloze piste? Je hoeft de lift niet omhoog te nemen.

Skiën en snowboarden op een indoor rollenbaan verbetert je techniek, je leert je eerste bochten draaien of je huidige techniek verbeteren, met als resultaat dat je wintersport nog leuker wordt. Ik verbeterde mijn snowboardtechniek en leerde skiën op deze borstelbaan. Bij binnenkomst van het pand is er een mogelijkheid om je handen te reinigen i.v.m coronamaatregelen. 

Locatie: Kardinge Groningen

Snowboarden in Limburg: Snowworld Landgraaf

SnowWorld is het grootste skidorp van Europa. In Landgraaf vind je 5 pistes, 4 restaurants, een 4-sterren alpinehotel en een klimpark. Er is ook een Alpinehotel waar je heerlijk kunt overnachten.

Prijzen: € 20,- per uur voor volwassenen
Locatie: Landgraaf

→  Bekijk details en prijzen van dit Alpine hotel

Alpinehotel via Landgraaf

Zuid-Holland

SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer heeft 3 pistes en een kinderland. Verder hebben ze 9 liften, waaronder 5 sleepliften en claimen ze de steilste piste van Nederland te hebben met een dalingspercentage van 20%-

De Uithof

De piste van indoor snowboard en skihal De Uithof is wel 225 meter lang en bevat 4 liften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften. Ook hier ligt echte sneeuw! Online reserveren is verplicht.

Prijzen: 70 minuten, € 7,- en 90 minuten € 8,-
Locatie: Jaap Edenweg 10, Den Haag

Noord-Holland: Snowworld Amsterdam

SnowWorld Amsterdam heeft twee indoorpistes met echte sneeuw, waaronder een kleine piste voor beginners en een steilere piste voor gevorderden. Bij SnowWorld Amsterdam kun je recreatief skiën en snowboarden en kun je terecht voor ski- of snowboardles voor alle niveaus.

Amsterdam

Zeeland

Snowworld Terneuzen

Het échte wintersportgevoel ervaar je bij SnowWorld Terneuzen. Voor skiën of snowboarden hoef je namelijk niet meer af te reizen naar het buitenland, maar gewoon lekker dicht bij huis kun je terecht in Terneuzen!

Indoor skiën/snowboarden in Duitsland

Een andere toffe plek om indoor te snowboarden of skiën vinden wij Bottrop bij onze buren in Duitsland. Ja, het is geen Nederland, maar deze indoorhal ligt op slecht 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Zodra je Bottrop binnenkomt, waan je je in een typisch Oostenrijks ski-gebied. 

Alpincenter Bottrop is met afstand de langste skihal ter wereld. Met maar liefst een piste van 640 meter, biedt alpincenter Bottrop volop afwisseling voor alle wintersporters en sneeuwliefhebbers, van beginners tot experts!

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters