Indoor snowboarden en skiën in Nederland: hier doe je dat

Het wintersport seizoen in Europa komt er weer aan! Maar waar kan je in Nederland snowboarden en skiën? Indoor skihallen zijn perfect om te leren snowboarden en skiën of om je techniek te verbeteren. Mijn eerste keer snowboarden was ook in een indoorhal! In Nederland kun je snowboarden en skiën in een van de vele indoor skihallen. Ik heb de populairste hallen in Nederland voor je op een rij gezet.

Snowboarden in Brabant

Snowworld Rucphen

Met 3 sneeuwpistes, een permanente kinderhelling en 8 skiliften biedt SnowWorld Rucphen een toffe beleving op échte sneeuw, ongeacht het weer buiten. De pistes zijn geschikt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. Er is een groene, blauwe en rode piste aanwezig. De groene piste is 35 lang, de blauwe en rode pistes zijn beide 160 meter lang. Er is ook een funpark voor tricks aanwezig op de zwarte piste. De skiliften zijn snel en efficiënt, zodat je snel weer op de piste bent.

Prijzen indoorhal: vanaf € 27,50,- per uur voor volwassenen

Montana Snowcenter Westerhove 

Montana Snowcenter is een overdekt skigebied ten zuiden van Valkenswaard. Je kunt hier het hele jaar door skiën en snowboarden op échte sneeuw. Met 7000m² sneeuw biedt Montana Snowcenter plek aan zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

In de skihal vind je een lespiste en een piste voor vrij skiën en snowboarden. Op deze lange piste vind je ook vaak obstakels. Op de piste kunnen onder andere buckels, een rails en zelfs een big jump worden geplaatst.

Snowboarden in Groningen: Snowlimits

Uiteraard mag deze indoorsnowboard en skibaan in mijn eigen stad niet ontbreken op deze lijst. Helaas is er geen sneeuw op de borstelbaan in Groningen, maar er is wel een piste die oneindig lijkt. Er zijn twee indoorskibanen en een rodelbaan (funslope). Het voordeel van een eindeloze piste is dat je de lift niet omhoog hoeft te nemen.

Skiën en snowboarden op een indoor rollenbaan verbetert je techniek, waardoor je sneller en vloeiender over de piste kunt bewegen. Als je een beginner bent, is het raadzaam om lessen te nemen bij een professionele instructeur. Ik vond het vooral leuk om te leren hoe ik bochten kon draaien zonder te vallen.

Locatie: Kardinge Groningen

Snowboarden in Limburg: Snowworld Landgraaf

SnowWorld is het grootste overdekte skidorp van Europa. Je vindt er 5 pistes, 4 restaurants, een 4-sterren alpinehotel en een klimpark. De pistes zijn geschikt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. Je kunt er ook heerlijk overnachten in het Alpinehotel.

Prijzen indoorhal: vanaf € 27,50,- per uur voor volwassenen

Alpinehotel via Landgraaf

Zuid-Holland

SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer heeft 3 pistes en een kinderland. Verder hebben ze 9 liften, waaronder 5 sleepliften en claimen ze de steilste piste van Nederland te hebben met een dalingspercentage van 20%-

De Uithof

De piste van indoor snowboard en skihal De Uithof is wel 225 meter lang en bevat 4 liften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften. Ook hier ligt echte sneeuw! Online reserveren is verplicht.

Prijzen: 70 minuten, € 7,- en 90 minuten € 8,-
Locatie: Jaap Edenweg 10, Den Haag

Noord-Holland: Snowworld Amsterdam

SnowWorld Amsterdam heeft twee indoorpistes met echte sneeuw, waaronder een kleine piste voor beginners en een steilere piste voor gevorderden. Bij SnowWorld Amsterdam kun je recreatief skiën en snowboarden en kun je terecht voor ski- of snowboardles voor alle niveaus.

Amsterdam

Zeeland

Snowworld Terneuzen

Het échte wintersportgevoel ervaar je bij SnowWorld Terneuzen. Voor skiën of snowboarden hoef je namelijk niet meer af te reizen naar het buitenland, maar gewoon lekker dicht bij huis kun je terecht in Terneuzen!

Indoor skiën/snowboarden in Duitsland

Een andere toffe plek om indoor te snowboarden of skiën vinden wij Bottrop bij onze buren in Duitsland. Ja, het is geen Nederland, maar deze indoorhal ligt op slecht 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Zodra je Bottrop binnenkomt, waan je je in een typisch Oostenrijks ski-gebied. 

Alpincenter Bottrop is met afstand de langste skihal ter wereld. Met maar liefst een piste van 640 meter, biedt alpincenter Bottrop volop afwisseling voor alle wintersporters en sneeuwliefhebbers, van beginners tot experts!