Kitzbuehel

Mooiste skigebieden van Europa

Volg ons ook op Instagram en TikTok voor inspiratie en tips voor jouw volgende reis

Een nieuw winterseizoen staat voor de deur! En dat betekent dat we weer op wintersport mogen. Gelukkig wonen we in een werelddeel waar de wintersportgebieden om de hoek zitten, nou ja bijna dan. Want waar met je naar toe? Wat zijn de mooiste skigebieden van Europa?

Val Di Fassa, Italie

Waarom de Dolomieten een van de mooiste skigebieden is? De Dolomieten zijn toch wel favoriet als het gaat om spectaculair uitzicht. Wat dacht je van Cortina d’Ampezzo? Zo heb je de Hidden Valley waar je knt afdalen langs steile kliffen en pieken van de Dolomieten met uizicht op bevroren watervallen en rotsen, klinkt goed toch? Behalve goed skiën kun je in de Dolomieten terecht voor lekker eten en fijn bijkomen in de spa of wat dacht je van een restaurant bovenop de berg die je bereikt met een sneeuwscooter?

Lees ook onze ervaring met wintersportgebied Val di Fassa, de perfecte basis voor de Sella Ronda.

Zermatt Zwitserland

Zermatt, Zwitserland is een van de mooiste skigebieden omdat je spectaculair uitzicht hebt op de 2278 meter hoge Matterhorn waar je niet alleen in de winter maar ook in de zomer plezier zult hebben. Het skigebied Zermatt biedt veel lange pistes die bij uitdagend kunnen zijn, maar bestaat ook uit vele deelgebieden. Vanuit het dorp Zermatt kun je deze deelgebieden gemakkelijk bereiken. Het dorpje Zermatt is een authentiek dorpje waar een auto’s mogen komen. De fun begint dan ook als je de trein naar het dorpje pakt. Helaas is dit skigebied behalve heel mooi, ook best prijzig. Maar dan heb je wel prachtig uitzicht en toegang tot een uitgestrekt skigebied.

Kitzbühel, Oostenrijk

In het hart van de alpen ligt Kitzbühel in Oostenrijk, tussen de imposante Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm. Kitzbühel is zonder twijfel een van de meest bekende, maar zeker ook een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Dit dorp – in het oosten van Tirol – is populair dankzij de pittoreske oude stad, maar ook de heerlijke lokale gerechten en het autovrije winkelgebied. Het leven hier is een fijne mix van het traditionele boerenleven met het moderne stadsleven. Het Kitzbüheler skigebied is al vaak verkozen tot het beste skigebied ter wereld. 

Kitzbuehel