Oakley Flight Deck Ski Goggles Review & winkeltips

Toen ik de Oakley Flight Deck-skibril voor het eerst zag, vond ik ‘m super vet. Niet alleen was ik onder de indruk van het design (randloos) en de kleuren van de brillen, de techniek erachter is natuurlijk een must. Wie ken dat gevoel niet in een sneeuwstorm? Dan je ineens wordt gelanceerd door een hobbel omdat je die niet zag? Gelukkig zijn daar de skibrillen, voornamelijk ontworpen om onze ogen te beschermen tegen UV, kou, sneeuw en ijs. Op wintersport probeerde ik de Oakley Flight Deck Ski Goggles en dit vond ik ervan!

Over het merk Oakley

Als het op zonnebrillen aankomt, dan moet je van Oakley gehoord hebben. Oakley begon ooit als leverancier van sportbrillen in 1975 en is tegenwoordig een betrouwbaar merk en een van de leiders in deze branche.Oakley maakt een van de beste brillen van de wereld. Zonnebrillen of skibrillen. Vooral de skibrillen zijn top en een van de beste die er nu op de markt te koop zijn.

Wat is de Oakley Flight Deck Prizm-bril?

Allereerst wat direct zichtbaar is: de Oakley Flight Deck Prizm heeft een randloos ontwerp. Hierdoor ziet de bril er enorm sleek uit.

Met de Prizm lenstechnologie mis je geen details in de sneeuw. De skibril is ontworpen om je een breder zicht te geven waardoor je met veel meer vertrouwen in de sneeuw skiëd of snowboard.

De lens van Flight Deck heeft een anti-condens functie en is HDO (High Definition Optics). HDO geeft je extreme helderheid en 100% UV-filtering. Wat heel handig is in de zon. Bovendien bevatten de Prizm lenzen ook Oakley Plutonite-lensmateriaal, dat je helpt 100% schadelijk blauw licht en VA, UVB, UVC te blokkeren. Want de weerkaatsende zon op het sneeuw kan schadelijk zijn voor je ogen. De lens beschermt je ook tegen sneeuwblindheid.

De Flight Deck zit erg comfortabel op het hoofd door het zachte fleece gezichtsschuim en je kunt de bril gemakkelijk met een verstelbare riem aanpassen op de grootte van je hoofd. Wat mij gelijk opviel aan de bril is dat er niet veel druk wordt uitgeoefend op mijn neus en gezicht. Dat is namelijk bij de meeste brillen een dingetje. Het gezichtsschuim houdt de afdichting goed vast en werkt goed bij vochtregulatie. De Oakley Flight Deck is een skibril die perfect is voor de hele dag.

Skier met bril van Oakley

Oakley lenzen

Oakley biedt veel verschillende soorten Prizm-lenzen en standaardlenzen waaruit je kunt kiezen, die elke weer voor de een andere weersomstandigheid geschikt is.

Wat is de Prizm Lens?

Je koopt een skibril natuurlijk voor het zicht. En een van de belangrijkste dingen waar je in de sneeuw tegenaan zult lopen is de diepte.

Prizm is een technologie die door Oakley is ontwikkeld om het diepteprobleem op te lossen. Het bedrijf heeft 15 jaar aan de ontwikkeling van deze technologie gewerkt. In 2014 lanceerden ze de Prizm technologie.

Hoe werkt de Prizm technologie?

In het kort: In de sneeuw zijn onze ogen extreem gevoelig voor twee kleuren; cyaan en rood. Prizm kan de ene kleur versterken en accentueren en de andere “onnodige” kleur filteren. Simpel gezegd, deze technologie laat het goed licht door en neemt het slechte licht weg om elk detail in de sneeuw te herstellen.

Hoe beter je het ziet, hoe sneller je kunt reageren in de sneeuw. Als beginner zul je hier waarschijnlijk minder behoefte aan hebben dan de meer ervaren skiërs en snowboarders. Maar de Prizm-lens kan je helpen om de hobbels snel te herkennen. Wie ken dat gevoel niet in een sneeuwstorm? Dan je ineens wordt gelanceerd door een hobbel omdat je die niet zag?

Style van de Oakley Flight Deck skibril

Ook al zien ze er enorm uit, ze passen (juist) ook bij het vrouwelijk gezicht. Er zijn namelijk twee maten voor de Flight Deck-serie.

Een daarvan is Flight Deck, de andere is Flight Deck XM. Heb je een groter gezicht? Dan wordt de Flight Deck aangeraden. De Flight Deck XM is voor vrouwen of mensen met een kleiner gezicht. Nou draag ik zelf de Oakley Flight Deck op de foto. Oordeel zelf of je dat vind passen of niet.

Skier met bril op

Diepte van de lens

Als het gaat om het gezichtsveld dan is deze skibril een topper. Dat merkte ik vooral in vergelijking met mijn oudere skibril. Met het randloze ontwerp en de ‘sferische’ lens heb je namelijk heel goed zicht. Of je nou naar boven of naar beneden, naar links of naar rechts kijkt. Je hebt een veel breder zicht dan je dacht voordat je de bril opzette. Het verbetert zeker je ervaring als skiër of snowboarder.

Waarom ik deze bril fijn vind

De Flight Deck is echt een uitstekende skibril in vergelijking met andere skibrillen binnen dezelfde prijsklasse. Het schijnt dat veel skiërs en snowboarders na de Oakley niet willen overstappen. Wat ik fijn vind aan de bril

  • Het randloze ontwerp vind ik echt top, het ziet er ontzettend gaaf
  • Ook de kleuren lenzen zijn super, toevallig is groen mijn favoriete kleur (voor zonnig weer)
  • Je zicht: de Prizm-lens geeft je echt een betere sneeuwervaring doordat je bredere zicht hebt.

Dit is er minder fijn aan de Oakley Flight Deck

  • De bril wordt geleverd met één lens. Je hebt dus een andere lens nodig als het weer verandert en dat kost extra geld.
  • Het verwisselen van de lenzen heb ik nog niet gedaan, maar het schijnt niet heel handig te zijn.
  • Vingerafdrukken op de Flight Deck heb je snel. En dat ziet er niet heel cool uit, het is ook onhandig.

Faq

Waar koop je de Oakley Flight Deck skibril?

De Oakley skibril kun je onder andere kopen via de Oakley Store, Bol.com en Blue Tomato.