Wat te doen in Seoul Zuid-Korea

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, is een stad die barst van energie en charme. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw, een dynamische moderne cultuur en een overvloed aan heerlijk eten, biedt Seoul bezoekers een scala aan bezienswaardigheden en ervaringen. Seoul is een bruisende stad met veel te bieden voor reizigers. Tips en wat te doen in Seoul lees je op Lone Drifters.

Bezoek Bukchon Hanok Village

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Een bezoek aan een hanokwijk is een must voor elke bezoeker die meer wil weten over de Koreaanse cultuur.

Bukchon Hanok Village is de bekendste hanokwijk van Seoul. De wijk is gesticht in de Joseon-dynastie en bestaat uit traditionele Koreaanse huizen, of hanoks. De hanoks zijn gebouwd met hout en steen en hebben een kenmerkende houten dakconstructie.

De wijk ligt in een heuvelachtige buurt tussen twee koninklijke paleizen, Gyeongbokgung Palace en Changdeokgung Palace. Een bezoek aan Bukchon Hanok Village is een genot voor het oog. Je kunt door de smalle straatjes slenteren en de hanoks van dichtbij bekijken. Er zijn ook een aantal musea en galeries in de wijk.

Bezoek de historische paleizen

Seoul is de thuisbasis van vijf koninklijke paleizen, waaronder het Gyeongbokgung Paleis, het Changdeokgung Paleis en het Changgyeonggung Paleis. Deze paleizen bieden een unieke kijk op de Koreaanse geschiedenis en cultuur.

Het Gyeongbokgung Paleis: Dit is het grootste en meest beroemde paleis van Seoul. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en is een UNESCO Werelderfgoed.

Als je weet dat je veel van de paleizen gaat zien, kun je een combinatieticket kopen. Dit is verkrijgbaar voor Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeongung en Deoksugung (Gyeonghuigung is al gratis) en Jongmyo Shrine. 

De paleizen gratis bezoeken

Alle paleizen zijn vrij toegankelijk op grote feestdagen zoals Chuseok of Seollnal! En het is niet alleen de dag van Chuseok, maar het hele lange weekend. 

Een andere manier om gratis toegang te krijgen tot de paleizen van Seoul is het dragen van een hanbok, traditionele Koreaanse kleding. Dit zie je veel toeristen doen.

Verdiep je in de DMZ

Leer meer over de Koreaanse oorlogsgeschiedenis met een tour naar de Gedemilitariseerde Zone (DMZ) de DMZ (Demilitarized Zone) van Zuid- en Noord-Korea is een sterk beveiligde bufferzone die zich uitstrekt over de grens tussen de twee landen.

De Koreaanse Demilitarized Zone (DMZ) is een 248 kilometer lange en 4 kilometer brede strook land die Noord- en Zuid-Korea scheidt. Het gebied is bezaaid met landmijnen en wordt bewaakt door duizenden troepen aan beide zijden van de grens.

Ondanks de spanningen tussen de twee landen is de DMZ een belangrijke toeristische trekpleister. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de DMZ om meer te leren over de geschiedenis en huidige situatie van het Koreaanse schiereiland.

Wandel langs Cheonggyecheon Stream

De Cheonggyecheon is een beek van 5,8 kilometer lang die door het centrum van Seoul stroomt. Deze beek is een populaire bestemming voor ontspanning en natuur in de stad. De beek is namelijk omgeven door groene oevers en er zijn verschillende bruggen en kunstwerken te zien.

Je ziet deze beek in verschillende Koreaanse series verschijnen en het is net zo gezellig in het echt. Vooral in de zomer hangt hier een fijne sfeer.

Bukhansan National Park

Met ongeveer vijf miljoen bezoekers per jaar staat Bukhansan National Park in het Guinness Book of World Records als het “meest bezochte nationale park per oppervlakte-eenheid”. Hiermee wordt bedoeld het nationale park dat per vierkante kilometer de meeste bezoekers trekt.

Bukhansan is een van de populairste wandelbestemmingen van Korea en misschien wel de meest geliefde berg van Seoul. Er zijn verschillende niveaus aan wandelpaden te vinden, van gemakkelijk, gemiddeld, gevorderd tot expertniveau, geschikt voor alle wandelaars of recreatieve bezoekers op een dagtocht in de natuur, midden in de stad Seoul.

Op Korea To Do vind je meer informatie over wandelroutes in Bukhansan.

Gwangjang Market: proef de Koreaanse keuken

De Gwangjang Market is een must-visit in Seoul. Op deze markt vind je een enorme verscheidenheid aan Koreaanse specialiteiten. Sommige verkopers zijn zelfs wereldberoemd geworden door de Netflix-serie Street Food: Asia.

De Gwangjang Market vonden wij een leuke plek om de Koreaanse keuken te proeven. De markt is gevuld met heerlijke specialiteiten voor een hele betaalbare prijs. De sfeer maakt het bezoeken van de markt extra leuk! De Koreaanse keuken is een van de meest gevarieerde en smakelijke keukens ter wereld. Proef de traditionele gerechten, zoals bibimbap, kimchi en bulgogi. 

Bezoek het Insadong-district

Insadong is een wijk in het Jongno-gu district in Seoul. De hoofdstraat, Insadong-gil, is verbonden met een wirwar van kleine straatjes.

De hoofdstraat van Insadong staat bekend als een traditionele straat. Je vindt er een mix van historische en moderne sferen, wat de wijk zo uniek maakt.

Verdwaal in Ikseondong Hanok Village

Ikseondong Hanok Village is een trendy plek met smalle straatjes vol hippe cafés, restaurants en pubs in de wijk Jongno-gu, Seoul. Ikseondong Hanok Street heeft een gunstige centrale ligging met Insadong aan de linkerkant en wordt omringd door koninklijke paleizen.

Wij verbleven onder andere in Insadong tijdens onze reis, en vonden dit de beste wijk om te verblijven. In de avond konden we lekker eten bij Ikseondong Hanok Village en overdag zaten we dichtbij de paleizen.

Ikseondong Hanok Village is gemakkelijk te bereiken vanaf metrostation Jungno 3-ga (lijn 1, 3 & 5).

Ga naar een K-pop concert

K-pop is een populaire muziekstijl die over de hele wereld aan populariteit wint. Als je de kans krijgt om een K-Pop concert in Korea bij te wonen, zul je merken dat het een ervaring als geen ander is. Ten eerste zijn de concertzalen altijd tot de nok toe gevuld, met fans die meezingen en dansen op elk nummer. In het thuisland van de K-pop artiesten kun je genieten van de toegewijde fans met hun spandoeken.

Waar koop je tickets?

Er zijn verschillende platforms waar je tickets kunt kopen, met aparte pagina’s voor internationale fans. Een van de grootste is Interpark, hier kochten wij ook onze tickets voor een League of Legends wedstrijd in het LOL Park in Seoul.

Seoul Sky Observatory: het mooiste uitzicht over Seoul

Seoul Sky Observatory is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Seoul. Niet alleen om te zien, maar ook voor het uitzicht vanaf de 123e verdieping. Deze ‘Lotte Tower’ is het 6e hoogste gebouw ter wereld. drankje. Naast de toren is ook een mooi park waar je een rondje kunt lopen.

Geniet van het uitzicht vanaf N Seoul Tower

De N Seoul Tower is een observatietoren op Namsan Mountain in Seoul. De toren is 236 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Als je de toren alleen voor het uitzicht wilt bezoeken, heb je vanaf het houten platform bij de ingang al mooi uitzicht over de stad.

De zonsondergang vanaf de N Seoul Tower is een magisch gezicht. Seoul verandert dan in een oase van licht.

Reizen door Seoul

Er zijn verschillende manieren om je door Seoul te verplaatsen. De metro en bus zijn de meest populaire en betaalbare opties. In Seoul is een uitgebreid metronetwerk die je overal in de stad brengt. Bussen zijn ook een goede optie, vooral voor langere afstanden. De metro is een goede optie voor kortere afstanden, terwijl de bus een goede optie is voor langere afstanden.

Tip: Koop een T-money-kaart voor het openbaar vervoer in Seoul en Busan. Met deze kaart kun je gemakkelijk en snel reizen.

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️