Dit is waarom je in de herfst naar de omgeving van Interlaken in Zwitserland wilt

Als je de kans krijgt, ga deze herfst dan zeker richting Zwitserland. Het land is van zichzelf al mooi, maar in de herfst nét een beetje mooier. De regio Bern zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Behalve dat je er een breed scala aan activiteiten kunt ondernemen is het landschap net zo divers. Je vindt hier gegarandeerd prachtige bergtoppen, glinsterende meren en schilderachtige landschappen. Voor de herfst tippen wij een aantal van onze favoriete plekken rondom Interlaken, de perfecte basis voor je reis, die je zeker moet bezoeken.

Harder Kulm Interlaken

In de herfst is het uitzicht vanaf Harder Kulm adembenemend. De bergen zijn bedekt met sneeuw terwijl de bomen oranje rood kleuren op de voorgrond. Af en toe zie je een paraglider voorbij vliegen.

Lees hier meer over Harder Kulm

Wijngaarden Spiez

Spiez ligt tussen de heuvels en wijngaarden aan het meer van Thun en het kasteel van Spiez torent majestueus uit boven de baai. De baai wordt ook gezien als de mooiste baai van Europa. In de herfst is Spiez nog mooier dan anders. De wijngaarden kleuren dan oranje en rood, en het meer is helderblauw. Een wandeling door de wijngaarden is een unieke ervaring. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de baai, en de geur van druiven in de lucht. Uiteraard sluit je je dag af met een lekker wijntje.

Jungfrau Regio

De Jungfrau regio is dé plek voor natuur- en activiteiten liefhebbers. Wandelen, fietsen, klimmen, noem het op en je kunt het hier doen. De verscheidenheid van de regio maakt de bestemming geschikt voor alle type reizigers. 

Jungfraujoch-Top of Europe

Geniet van de oranje gekleurde bomen met zicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau terwijl je de kabelbaan neemt naar de nieuwe Eiger Express. Na je ritje met deze Express beland je ineens in een heel andere wereld: bewonder het uitzicht vanaf de top over de Aleitsgletsjer.

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen voelt aan als een levend sprookjesdorp. En dat vinden wij niet alleen. In 1911 wandelde de 19-jarige J.R.R. Tolkien door de Zwitserse Alpen – en natuurlijk door het Lauterbrunnendal met zijn steile rotswanden. Hier vond hij zijn inspiratie voor het landschap in “Lord of the Rings”. Ja, echt waar, niet in Nieuw-Zeeland, waar de films juist zijn opgenomen. De adembenemende vallei, beschermd door monolithische granieten kliffen, versierd met bulderende watervallen ziet er net iets magischer uit met herfstbladeren op de voorgrond.

Hasliberg

Haslital is een vallei in het kanton Bern, Zwitserland. De vallei ligt tussen vier hoge passen: de Brünigpas, de Grosse Scheideggpas, de Sustenpas en de Grimselpas. Het is vooral een populaire wintersportbestemmingen, maar voordat de winter valt, is het uitzicht vanaf Meiringen-Hasliberg  adembenemend door de oranjebomen op de voorgrond van de bergen Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau.

De vakantieregio Haslital ligt midden in Zwitserland tussen Interlaken en Luzern in het oostelijke Berner Oberland. 

Meiringen

Om in Meiringen te komen reis je eerst via Meiringen. Meiringen is een van de drie hoofddorpen van het Haslital dat in het Berner Oberland in het hart van Zwitserland ligt. De treinrit naar Meiringen is ook adembenemend met kletterende watervallen, het helderlauwe meer van Brienz, bergtoppen en oranje gekleurde boomtoppen op de voorgrond.