Backpackroute door Zuid-Vietnam via Cambodja en Thailand

In deze backpackroute reis je door Vietnam, Cambodja en Thailand. Deze route heb ik zelf samengesteld aan de hand van mijn reis van 3 maanden door zuidoost-Azië in 2007, 3 weken in 2011 en 5 maanden in 2018. Je raadt het al: ik ben gek op zuidoost-Azië.

In deze backpackroute begin je in Zuid-Vietnam en reis je naar Cambodja en Thailand. Uiteraard kun je de route zelf indelen zoals je wilt en zal ik links plaatsen naar andere interessante plaatsen die je kunt bezoeken in deze reis door Azië. Geen reis is gelijk en zie deze route vooral als leidraad voor je eigen backpackroute.

De route staat hieronder op de kaart als derde van links aangegeven.

Route Vietnam, Cambodja & Thailand

Ho Chi Minh City (Saigon)

Door de vereniging van noord- en zuid-Vietnam heet Saigon tegenwoordig Ho Chi Minh city.

Ho Chi Minh of Saigon is een enorme stad met bezienswaardigheden zoals de toeristische Bui Vien street, de Cu Chi Tunnels, de Bitexo toren, het Ho Chi Minh plein en het War Remnants Museum (een oorlogsmuseum met (heftige) foto).

Leuk om te doen in Ho Chi Minh: maak een boottocht over de Mekong Delta

Chau Doc

Vlakbij de grens van Vietnam en Cambodja ligt het kleine stadje Chau Doc, de basis voor je bezoek aan de Mekong Delta. In deze omgeving kun je goed zien hoe de Vietnamezen op het water leven en hoe ze leven van de visvangst.

De stad Chau Doc is zelf niet heel bijzonder, maar vanaf deze stad kun je wel weer gemakkelijk per boot doorreizen naar Phnom Penh of Sihanoukville.

Sihanoukville

De havenstad Sihanoukville heeft een andere sfeer dan de rest van Cambodja. De stad is populair doordat het is omringd door witte stranden en helderblauwe zee. Vanaf Sihanoukville kun je doorreizen naar de prachtige eilanden Koh Rong en Koh Rong Sanloem. Ik raad je dan ook vooral aan om door te reizen.

Toen wij er in 2018 waren merkte je al flink wat van het groeiende toerisme.

Wij verbleven in het nabijgelegen dorpje Otres, en hoewel dat veel leuker is dan Sihanoukville werd er wel veel gebouwd en het nodige stof vliegt daar rond.

Otres Beach

Phnom Penh

Deze hoofdstad van Cambodja heeft de nodige heftige geschiedenis. Toen de Red Khmer aan de macht kwam werden 2 miljoen mensen vermoord en werd de stad verwoest.

Als je in Phnom Penh bent moet je zeker een bezoek brengen aan de Tuol Sleng gevangenis en de Killing fields. Een bezoek is toch heel anders dan er over horen. Beide ‘bezienswaardigheden’ (het klinkt nogal wreed zijn behoorlijk heftig, maar vertellen je wel het verhaal door middel van foto’s en kleding van gevangen.

Heftig. Andere bijzonderheden in Phnom Penh zijn het Koninklijk paleis – Wat Preah Keo of  ‘de zilveren pagode –  en de bierbrouwerij waar je een rondleiding kan krijgen.

Bierbrouwerij in Phnom Penh

Siem Reap

Siem Reap is je basis als je beroemde Angkor Watt tempels wilt bezoeken. Maar naast deze tempels zijn er zeker nog meer bezienswaardigheden zoals de Night Market, Pub Street, het Landmine – en het Warmuseum, het Het Tonle Sap in de omgeving en veel meer.

Bangkok

Iedere reiziger door Zuidoost-Azië komt wel eens in Bangkok. De kans is groot dat je hier aankomt vanuit Nederland of waar je overstapt.

Er zijn in Bangkok zoveel dingen te doen dat je er wel een paar dagen nodig hebt. De meest bekende bezienswaardigheid van Bangkok is de straat Khao San Road en het Grand Palace. Khao San is de backpackersstraat van Bangkok vol met winkeltjes, barretjes en veel proppers. Een veel leukere straat in Bangkok vinden we de parallele Rambuttri Alley en Ram Buttri. Omdat mijn eerste backpackreis rondom dit gebied begon kom ik graag terug in dit backpackgebied om herinneringen op te halen.

Khao San Road

Verder is het leuk om de boottaxi op de Chao Phraya rivier te nemen, street food te eten, diverse malls zoals de bekende MBK te bezoeken en natuurlijk de tempels te zien.

De bekendste tempels in Bangkok zijn Wat Arun, Wat Phra Kaew, de liggende boeddha Wat Pho en het Grand Palace van de Koninklijke familie.

Route uitbreiden? Bekijk meer backpackroutes door Azie.