Restaurant tips Antwerpen: van biercafés tot Aziatische fusions

In Antwerpen kun je nooit uitgekeken zijn. Dat bleek wel weer toen mijn vriend en ik tijdens onze srprs.me roadtrip in Antwerpen uitkwamen. We aten bij een aantal goede restaurants en biercafés in Antwerpen. Waar je volgens ons echt moet eten in Antwerpen? De leukste hotspots in België vind je hieronder.

Antwerpen hotspots

Lokale bier bij Spéciale Belge Taproom

Als wij in een nieuwe stad aankomen is een van de eerste dingen die wij altijd doen: op Google maps ‘beer’ intikken. Zo zag ik dat vlakbij ons hotel een hippe biercafé zat, Spéciale Belge.

Deze bier taproom vind je in de hipste buurt van Antwerpen, PAKT in het Groen Kwartier. Spéciale Belge is nu al onze favoriete bierspot in Antwerpen.

Dit Belgische café zit in een groot magazijn met hoge plafonds en heeft een industrieel tintje, zoals in heel PAKT. Mede-eigenaar van Spéciale Belg, Bavo, maakte de tafels zelf uit afvalhout. Dat is ook nog eens lekker duurzaam. Ook de bier maken de jongens van de Taproom helemaal zelf.

De naam Spéciale Belge komt van de bierstijl uit 1904: een amberkleurig bier van hoge gisting en laag in alcohol zoals de Palm.

Spéciale Belge focust zich op Belgische bieren (‘belge’). Geen grote commerciële bieren en geen buitenlandse brouwerijen, wel lokale bier van
Belgische microbrouwers.

Over PAKT Antwerpen

De oude, industriële pakhuizen op de PAKT-site werden vorig jaar nieuw leven ingeblazen. De site is nu een smeltkroes van creatieve bedrijven. Sinds april is Spéciale Belge ook part of the PAKT.

→ Bekijk ook: de vetste street art spotten in Antwerpen doe je zo

IC Bao

Bij IC Bao hadden wij weer even het gevoel in Japan te zijn. Ramen, Bao’s en Matcha Tea zijn toch wel echt mijn favoriete gerechten. Ik begon mijn avond met een lekkere Matcha Latte en ging weer eventjes terug naar Tokyo. Als hoofdgerecht bestelde ik een vegetarische Veggie Ramen.

Helaas zijn de Bao’s (een soort van bapao) alleen verkrijgbaar in de middag, in de avond zijn ze als kleine gerecht te bestellen. IC Bao is geen groot restaurant dus wees op tijd als je hier Aziatisch wilt eten.

Je vindt IC Bao aan de Oude Koornmarkt 37.

Als je uit eten wilt in Antwerpen Centrum dan is Oude Koornmarkt sowieso een aanrader, je vindt in en rond deze straat namelijk allemaal leuke restaurants van Antwerpen met verschillende cuisines zoals het Aziatische Lollapalooza aan de Pelgrimstraat 28 en het vegetarische restaurant Plant B.

Thais eten bij ‘A Thai’

In dezelfde Koornmarkt aten mijn vriend en ik bij A Thai tijdens onze eerste weekendje weg naar Antwerpen. 2 jaar daarop at ik daar ook met mijn zusje en ook dit jaar eindigde ik weer in de Oude Koornmarkt. Bij A Thai kun je lekker Thais dineren, het persoonlijk is vriendelijk, het interieur ietwat saai maar het is zeker een fijne spot om te eten.

De vegetarische Phad Phak Ruam (gemixte groente met oestersaus) is een aanrader.

Het Thaise restaurant is te vinden aan de Oude Koornmarkt 48, in de buurt van de Onze Lieve Vrouwekathedraal.

Koffiestop bij Sofie Sucrée

Niet ver van de Oude Koornmarkt, aan een zijstraat van de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal vind je Sofie Sucrée Bekend om de lekkere bonbons is de ideale stop na alle Antwerpen bezienswaardigheden, Sofie Sucrée.

Deze koffiebar serveert lekkere koffie met een lekker stukje praline bonbon. De bar is niet enorm ingericht zoals de meeste koffietentjes van tegenwoordig, maar achterin vind je een huiselijke stijl waar je lekker met een krantje kunt zitten. Onze aanrader is de Cheesecake framboos!

Sofie Sucrée vind je aan de Handschoenmarkt 3

Yu Thai

In de wijk Zurenborg, vlakbij het eerdergenoemde PAKT vind je Yu Thai. Je raadt het al, wij zijn gek op Thais eten. Ons hotel – Leopold Hotel Antwerp -zat precies tussen PAKT en het centrum in dus de tweede dag in Antwerpen besloten wij om de wijk Zurenborg te verkennen. We bestelden Pad Thai en Massaman (jam!). Dit Thais restaurant is lekker knus en een aanrader als je in de (buurt van de) Diamantwijk overnacht en Thais wilt eten.

Billie’s Bier Kafétaria

De spots voor bierliefhebbers. Dit biercafé heeft een kaart met, veel heel veel bieraanbod. Het café is ingericht als een kroeg, maar voelt een beetje als een huiskamer. Je kunt er overigens ook goed eten! Aanrader!

Caffènation: goeie koffie

Grote liefhebbers van koffie moeten volgens Caffenation, schreef Nathan al tijdens zijn street art tour. De eigenaren delen graag het verhaal achter de koffieboon en onderscheiden zich op het gebied van Specialty Coffee.
Je vindt Caffènation aan de Mechelsesteenweg 16

Hoeked Doughnuts:

Beetje vreemde naam, maar dat is eigenlijk precies wat het concept ook is. Waarom zouden donuts rond moeten zijn? In deze mooie shop verkopen ze overheerlijke, ‘vierkante’ donuts! Je vindt Hoeked Doughnuts aan de Oudaan 4

Stay Antwerp:

Heel mooi ingerichte winkel/lunchroom. Een mix van home decor en dames-/herenkleding, waar je tevens heel lekker en gezond kunt lunchen.

Je vindt Stay Antwerp aan de Nationalestraat 49

→ Meer Antwerpen? Bekijk ook onze guide voor street art in Antwerpen

Dit vind je misschien ook leuk

Strand in Costa Rica
Costa Rica

De mooiste natuur op Costa Rica

Wandelen

Ik deed mee aan de Bever Dutch Mountain Trail! 100 kilometer in 3 dagen

Frankrijk

Ontdek het beste van Straatsburg Frankrijk

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week | Sanne de Jong

Outdoor Lifestyle

Ontdek de nieuwe outdoorcollectie van Protest

thames londen
EngelandReistips

Waar verblijven in Londen: de leukste hotels in Londen