Antwerpen, zo ontdek je de stad pas echt

Je bent een paar dagen in een grote stad en wilt uiteraard zoveel mogelijk zien. Aan het einde van je trip begin je de stad net een beetje te ontdekken en dan moet je alweer terug. Met de wetenschap dat je heel wat coole hotspots hebt gemist. Herkenbaar? Lees dan verder en kom erachter hoe je Antwerpen op een hele andere manier ontdekt!

Om Antwerpen te bezoeken hoef je niet ver te reizen en dat is mooi. Het is een prachtige, levendige stad en ware shopwalhalla. Overal door de stad vind je hippe koffiebarretjes, lunchrooms en conceptstores. Echter is Antwerpen behoorlijk groot. Om de leukste spots tegen te komen kun je op eigen houtje de stad doorkruisen, maar dit kan je aardig wat tijd kosten. En dat wil je niet als je er maar kort bent. Enige begeleiding hierin zou dus goed van pas komen! Je kunt natuurlijk een map van de stad erbij pakken, of TripAdvisor raadplegen. Maar Antwerpen ga je pas echt op een andere manier ontdekken via een Streetart Tour.

Kshit Joachim 2Dirty
Streetart door Kshit, Joachim & 2Dirty

Wat is er zo speciaal aan streetart?

Streetart is hot! In grote steden over de hele wereld krijgen urban kunstenaars de ruimte om hun werken aan de buitenwereld te laten zien, via zogenoemde erkende zones. Muren die beschikbaar worden gesteld aan streetartists. Een win-win situatie voor zowel de stad als de artiest. Het voorkomt namelijk ook dat er op ongewenste plekken wordt gespoten. Het resultaat mag er ook zijn, want het zijn geen tags die voor de buitenstaander niets toevoegen. Nee, het zijn vaak echt supermooie schilderingen. Mocht je nog geen liefhebber zijn, grote kans dat je het wel wordt als je de kunstwerken ziet!

Smates streetart mural gebouw
Enorme mural van Smates

De Streetart Tour: (her)ontdek de stad

Tim Marschang is zo’n liefhebber. In 2015 viel het oog van deze Antwerpenaar voor het eerst op een artwork. In de weken daarna spotte hij steeds nieuwe murals terwijl hij door de straten heen slenterde. Hij raakte meer en meer verbonden met de streetart scene. Inmiddels heeft Tim een succesvol platform opgezet met bijbehorende Streetart Antwerp App (gratis). Hiermee heb je de mogelijkheid om eigenhandig verschillende streetart tours te volgen. Echter is het zeker een aanrader om een rondleiding van the man himself te krijgen! Door de achtergrondinfo ga je de werken juist nog meer waarderen. Check de Facebook page voor meer info.

Naast de indrukwekkende murals die je gaat spotten, loop je door straatjes waar je verschillende coole winkeltjes, koffiebarretjes etc. tegen zult komen. Vaak met leuke en unieke concepten. Check sowieso deze Antwerpen hotspots.

Antwerpen zal niet snel vervelen!

Of je nu wel of niet in Antwerpen bent geweest. Dit is een onconventionele, maar hele leuke en nieuwe manier om de stad te (her)ontdekken! Omdat het op steenworp afstand ligt en een dergelijk grote en levendige stad als Antwerpen nooit stilstaat, is dit een geweldige plaats om vaker heen te gaan. Zonder dat het snel verveelt. Ben je (inmiddels) fan van streetart? Ook dan zal je nooit verveeld raken. De urban artworks worden eens in de zoveel tijd overschilderd om plaats te maken voor nieuwe kunstwerken. Keep ‘em coming!

Rise One RBLX lowrider
Lowrider – Gemaakt door Rise One & RBLX
Pol Cosmo's paper bug
Pol Cosmo: zijn papieren insecten vind je door de hele stad
Comic Art muur
Comic Art
Streetart garagedeur

Onze tips voor het plannen van je stedentrip naar België

Deze post bevat affiliate links. Meer weten? Klik hier voor de algemene voorwaarden