Bijzonder overnachten in een koetshuis in België: B&B Baron's House

Ik sliep een nachtje in een bijzonder bed & breakfast tijdens mijn bezoek aan België. Dit bed & breakfast is namelijk een omgebouwd koetshuis dat bij het kasteelpark van Neerijse hoort.

Deze B&B telt 8 luxe kamers. Elke kamer in B&B Baron’s House heeft een eigen luxe badkamer, toilet, flatscreen tv, internet, minibar, kluis en in de meeste kamers vind je een gezellige zithoek.

Iedere kamer heeft een unieke sfeer. Zo bevindt de Superior Kamer zich op twee niveau’s, een zithoek op het ene en de slaapkamer op het tweede niveau. De cosy kamer is een knus, klein kamertje met haar eigen charme.

Zelf slaap ik op de bovenste verdieping in een kamer met aan de ene kant uitzicht op het kasteelpark en de vijver, en aan de andere kant kijk ik uit op de prachtige binnentuin. De kamer heeft een unieke sfeer en prachtige houten elementen. In de kamer kan ik nog snel wat werk doen op de laptop op mijn eigen bureau.

In de open douche met bad is er nog ruimte om wat yoga oefeningen te doen. Ik kom er alleen wel snel achter dat er geen gordijnen bij het raam tussen het bad en de wasbak zit. Als er iemand in de tuin loopt kan hij of zij mij naakt zien. Ik doe dan ook direct mijn handdoek om, want een collega zal je maar net zien 😛

Ik vind het verder een sfeervolle kamer, met een heerlijk bed. De kers op de taart is toch wel het uitzicht op het kasteel in de ochtend. Enig nadeel: in de ochtend werd ik wakker geblaft door honden. Niet van het koetshuis, maar ik vermoed wel van ergens in de buurt. De avond voordat ik in het koetshuis overnacht loop ik een rondje in de Doode Bemde en kom ik genoeg hondeneigenaren tegen.

Als ik de volgende ochtend wakker wordt, word ik gegroet door de vriendelijk eigenaren van het koetshuis. Of ik een eitje wil en koffie of thee. Ik neem plaats in de Baron’s room, één van de mooiste multifunctionele ruimten van Baron’s House. De avond ervoor deed ik hier nog een lokaalbiertje, die je overigens zo uit de koelkast van de B&B mag pakken en achteraf afrekent. Uiteraard kies ik een lokaal biertje die ik nog niet heb gehad. Heerlijk. Het ontbijt is lekker vers en ik ga bij het raam zitten dat uitkijkt op de binnentuin.

De Bed & Breakfast ligt in natuurdomein De Dode Beemde op zo’n 20 minuten met de bus vanuit Leuven en is daarom de ideale vertrekplaats om de kunststad Leuven te ontdekken. Maar ook Waver (12 km) of de hoofdstad Brussel liggen eigenlijk ‘om de hoek’.

→ Ook leuk: combineer je overnachting in Baron’s House met een fietstocht door deze prachtige regio.