weg met bergen canada

Steden en dorpen

Zet deze steden als stops voor je roadtrip reis door Canada

Reizen door Canada


Canada is het op één na grootste land ter wereld en biedt een overvloed aan adembenemende landschappen en avontuurlijke activiteiten. Reizigers kunnen de mooiste hoogtepunten, bezienswaardigheden en routes ontdekken in een individuele reis met de auto, camper of het openbaar vervoer. Of met een groepsreis de perfecte reis plannen met behulp van een gids.


Enkele van de meest populaire bestemmingen in Canada zijn de nationale parken waar je kunt genieten van spectaculaire bergen, meren ,watervallen en gletsjers.


Voor stedentrips zijn steden als Toronto, Vancouver, Montreal en Quebec City populair.


In Canada zijn er ook tal van activiteiten om uit te kiezen, zoals skiën en snowboarden, wandelen en kamperen, kajakken, vissen, walvissen spotten en nog veel meer. Een andere populaire activiteit in Canada is het bekijken van het noorderlicht, een spectaculair natuurverschijnsel dat vooral te zien is in het noorden van het land.

Ga je reizen door Canada, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het weer in Canada erg variëren, afhankelijk van de regio en het seizoen. In de winter kan het in sommige delen van het land erg koud worden, terwijl het in de zomer juist erg warm kan zijn.


Ook is het handig om te weten dat Canada twee officiële talen heeft: Engels en Frans. In sommige delen van het land wordt voornamelijk Engels gesproken, terwijl in andere delen vooral Frans gesproken wordt. Het is daarom handig om een paar basiswoorden in beide talen te kennen als je naar Canada gaat.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat reizen in Canada over het algemeen veilig is, maar het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen en de lokale wetten en regels te respecteren. Met de juiste planning en voorbereiding kan reizen in Canada een onvergetelijke ervaring zijn.

Wat is de beste reistijd voor Canada?

De beste reistijd voor Canada hangt af van je voorkeuren. Als je van wintersport houdt, is de periode van december tot maart ideaal voor jou. Als je echter wilt genieten van de natuur en de steden in een aangename temperatuur, kun je beter in de zomermaanden (juni tot augustus) gaan.

Welke valuta gebruiken ze in Canada?

In Canada wordt de Canadese dollar (CAD) gebruikt als valuta. Het is aan te raden om geld te wisselen voordat je naar Canada gaat, of om ter plaatse te pinnen. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Wat zijn de kosten voor een rondreis door Canada?

De kosten van een vliegticket naar Canada variëren afhankelijk van het seizoen en de gekozen luchtvaartmaatschappij. Gemiddeld kost een retourticket vanuit Europa tussen de € 500,- en € 800,-, afhankelijk van de luchthaven van vertrek en de reisperiode.