Tips voor Monteverde Costa Rica

Monteverde in Costa Rica zal waarschijnlijk een van je eerste bestemmingen worden tijdens je reis door Costa Rica. In Monteverde vind je bezienswaardigheden die interessant zijn voor avonturiers, zoals de langste zipline van Latijns Amerika, wandelroutes en natuur en wilde dieren? Er hangt in dit gebied echt een avontuurlijk sfeertje. Wat je allemaal kunt doen in Monteverde en Santa Elena? Lees onze beste tips voor dit leuke plaatsje!

Monteverde Costa Rica: zo kom je er

Via een mooie, maar behoorlijk off road weggetje (een 4×4 auto kan handig zijn) kom je aan op je basis in Santa Elena, een dorpje vlakbij Monteverde.

Wandel door het Santa Elena Cloud Forest Reserve

Het nevelwoud bij Monteverde is wereldberoemd omdat er zo’n grote diversiteit aan flora en fauna te vinden is. Het woud is het grootste deel van de dag gehuld in de mist en een wandeling in het woud gaat samen met het spotten van toffe dieren.

Zoek je rust tijdens je wandeling? Bezoek dan het Santa Elena Cloud Forest Reserve. Het kan in Monteverde namelijk best druk zijn. Het nevelwoud van Santa Elena is net zo mooi en je vindt er verschillende wandelroutes (een kaart krijg je bij de ingang). Net als in elk woud kun je ook hier prima zelfstandig op pad gaan, maar met een gids leer je meer over het woud en is de kans groter dat je bepaalde dieren zoals de zeldzame quetzal vogel zal spotten.

kolibrietuin Monteverde

Ga naar de Kolibrietuin

De kans is groot dat je een kolibrie gaat spotten in Costa Rica. Wij zagen ze zelfs in de tuin van ons hotel in La Fortuna! Wil je heel veel kolibries tegelijk spotten? Ga dan naar de kolibrietuin. Hier vind je een koffietentje waar ze suikerwater bij het terras hebben opgehangen voor de kolibries. De kolibries komen op het water af en je kunt eindelijk die foto van een kolibrie dichtbij maken.

Ga extreme ziplinen

Wist je dat Monteverde bekend staat als de geboorteplaats van de zipline? De lokale bevolking beweert de zipline te hebben uitgevonden als een manier om de lunch aan de arbeiders te bezorgen. Als je al van plan was om ziplinen uit te proberen, dan is er geen betere plek te vinden dan Monteverde.

In Monteverde Costa Rica vind je de langste zipline van heel Latijns Amerika. Vlieg over de jungle in superman pose en ga abseilen en slinger op de tarzan swing. Deze drie verschillende soorten activiteiten kun je in een toer boeken en je gaat dan van verschillende ziplines naar beneden. 

Monteverde hangbrug

Loop over de hangbruggen van Monteverde 

Ook in Monteverde vind je hangbruggen. Maak een wandeling door de jungle over bruggen die meer dan 200 meter lang zijn en wel 80 meter van de grond af hangen. 

Tips voor eten & drinken in Santa Elena

Wil je lekker eten? Onze aanraders voor avondeten en lunch zijn Open Kitchen en Taco Taco Taqueria. Bij Open Kitchen moet je de Falafel met frietjes bestellen, ontzettend lekker. Bij Taco Taco raad ik je aan om te vragen naar een taster met biertjes. Dit staat niet op het menu. Je kunt voor zo’n 8 dollar 5 best wel grote biertjes proberen. Te duur of te veel? Je kunt er ook drie proeven. Een leuk koffietentje vinden wij Orchid Coffee. Behalve allerlei soorten koffie (Matcha Latte bijvoorbeeld) en thee kun je ook smoothies en andere gerechten kiezen.

Overnachten

Overnachten in Santa Elena

Wij sliepen in het Pension Santa Elena – Monteverde Hostel. Een gezellige hotel meets hostel in motelstijl. In de lobby bij de receptie kun je andere reizigers ontmoeten en in de ochtend haal je een muntje bij de receptie om je ontbijt bij de buren te bestellen. Er zijn drie verschillende soorten ontbijtjes: de granola muesli met fruit, een lokaal gerecht en een eitje met brood. Reis je met de auto? Naast het hotel kun je je auto gratis kwijt. Het hotel ligt op loopafstand van alle leuke restaurants in Santa Elena. 

Meer over Pension Santa Elena.