De mooiste plekken in Frankrijk

Frankrijk is meer dan alleen Parijs. Het land heeft heel veel mooie bezienswaardigheden die je met een roadtrip door Frankrijk kunt bezoeken. Ben je op zoek naar inspiratie voor je roadtrip door Frankrijk? Bekijk de mooiste plekken in Frankrijk.

Noord-Frankrijk

Le Touquet-Paris-Plage

Badplaats Le Touquet-Paris-Plage ligt aan de Opaalkust, tussen zee en bossen. Le Touquet-Paris-Plage is een typische sportbestemming. Ga wandelen met een natuurgids en kom erachter wat het strand en de duinen zo bijzonder maken. Niet overslaan: aan de noordkant van Le Touquet vind je het natuurpark van La baie de Canche met prachtige landschappen. Ook mooi: het uitzichtpunt van La Canche
biedt prachtig zicht op de brakke riviermond, een plek om bij weg te mijmeren.

Avignon

Avignon ligt in de Provence en staat bekend om het liedje over de beroemde brug in Avignon. In dit schilderachtige stadje vind je herenhuizen en kerken die dateren uit de 17e eeuw. Breng een dag door en loop over de kronkelende straatjes.

Lille

Het historische stadje Lille heeft mooie pleinen, prachtige architectuur en romantische kerken. Lille is goed te bereiken met bijvoorbeeld de Eurostart, maar met de auto ben je er vanaf Utrecht in zo’n 2,5 uur rijden. een historische 17e-eeuwse stad die u niet wilt missen, vooral omdat het zo gemakkelijk te bereiken is via de Eurostar vanuit Londen (90 minuten vlug van Kings Cross) … denk aan glorieuze pleinen, verbluffende architectuur en romantische kerken in overvloed.

Mont St Michel

Aan de Normandische kust vind je zandstranden en krijtrotsen. Het absolute toeristische hoogtepunt van Normandië en een van de mooiste plekken van Frankrijk is de wereldberoemde Mont Saint-Michel.

De kerk Mont St Michel ligt bovenop rotsachtig gebied waardoor het lijkt alsof het uit de zee komt. De kerk, het dorp en een abdij staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een must om een keer te bezoeken tijdens een roadtrip door Frankrijk.

Bordeaux

Bordeaux is de wijnhoofdstad van de wereld en een spot die je zeker niet moet missen tijdens een roadtrip langs de westkust van Frankrijk. Als je gek bent op wijn moet je zeker een rondleiding boeken bij een van de de uitgestrekte wijngaarden in Bordeaux.

Gorges du Verdon

Gorges Du Verdon is de grootste kloof van Europa. Deze kloof is uitgesleten door een rivier en geeft prachtig uitzicht tijdens het wandelen, kajakken en bootje varen.

Gorges du verdon drone shot