De beste zomeractiviteiten in Bourg d’Oisans

Tussen Grenoble en Briançon ligt Bourg d’Oisans. Het dorp ligt in het departement Isère, een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. Bourg D’Oisans strekt zich uit over 22 km en is de perfecte basis om Les Deux Alpes te bezoeken. Maar laat dat niet de enige reden zijn om te verblijven in Bourg d’Oisans. Liefhebbers van sportactiviteiten en natuur kunnen in Bourg d’Oisans hun hart ophalen. Bourg d’Oisans is omringd door geplooide rotsen en steile, beboste hellingen door erosie en afzetting die door het water van de gletsjers wordt veroorzaakt. Een prachtig gezicht. Ontdek op Lone Drifters de beste activiteiten in Bourg d’Oisans. 

Watersport

Ervaar de rust van de natuur met watersport over de redelijk vredige rivier die door het centrum van Bourg d’Oisans stroomt. Ben je goed met je evenwicht? Kies dan een supboard en peddel rustig naar de stad. Liever wat sneller? Huur dan een (meerpersoons)kano en zorg dat je het beter doet dan wij 😉

Als je niet achteruit kanoed (oops) vaar je rustig langs de tuinen van vakantiehuizen, bossen en je eindigt in het centrum van Bourg d’Oisans. Geniet van het geluid van de vogels terwijl je de kronkelende rivier overgaat. 

→ Je kunt je kano of supboard huren via suivrelarive.com.

Een andere mogelijkheid om te suppen is op het Meer Le Lac Bleu, zoals je hieronder op de foto ziet. Dit helderblauw, groene meer heeft prachtig uitzicht over de bergen.

Yoga

Stel je de rust van de natuur voor, de blaadjes die je door de wind hoort bewegen. Yoga geeft al rust op zich, maar heb je wel eens yoga in de natuur geprobeerd? In Bourg d’Oisans kun je je sessie in de natuur boeken. En wat is een mooiere plek dan aan het Le Lac Bleu?

Wij deden een yogasessie met Florence Crossasso aan de oevers van Buclet Lake of L’Etang de Buclet. Dit gebied is heel mooi vanwegede beboste gebieden eromheen. Ook visliefhebbers zullen deze plek top vinden. Bekijk meer over yoga in Bourg d’Oisans op de website Oisans.com

Eetbare planten zoeken

Vertrek met Carole Calendula voor de Botanische workshop en leer meer over eetbare plant. Caroline is een echte liefhebber van wilde planten en schreef meerdere verschillende boeken over het koken van wilde planten. Een workshop met Caroline is oprecht heel leuk en leerzaam.

In een mini-cursus leer je het belang van goede kennis van eetbare planten. Hoe maak je onderscheid tussen planten die op elkaar lijken, waarvan de ene giftig kan zijn en de andere eetbaar is. Ze laat je ondertussen proeven en vertelt je tijdens de workshop meer over haar ervaringen en hoe ze in dit beroep is beland.

Ook een workshop volgen? Caroline geeft diverse workshops zoals

  • Treasures of nature: from picking to the plate
  • Wild cooking: culinary techniques en
  • Edible wild plants days : vegetable & culinary discoveries

→ Bekijk de website van Caroline voor meer informatie of om gelijk te boeken

Hiken en wandelen

Liefhebbers van natuuractiviteiten komen in Bourg d’Oisans om er te wandelen.

Een aantal wandelingen die wij hebben gemaakt en aanraden zijn:

Cascade de la Pisse – een rustige bijna vlakke wandeling met een laatste stuk over een bospad naar de waterval

Le Lac Bleu wandeling – dit groenblauwe meer is perfect om na je wandeling aan te picknicken. Het meer biedt bij rustig water perfecte reflectie van de omringende bergen.

Fietsen

In de zomer zijn er in dit gebied veel Nederlanders te vinden door – verassend – de legendarische bergpassen uit de Tour de Franc. Nederlanders zijn natuurlijk gek op fietsen en hier kun je je dan ook voldoende vermaken als fietser. 

Meer Isère

Isère is een bijzonder vakantiegebied in de Franse Alpen dat deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. 

Meer Isère ontdekken? Bekijk ook wat te doen in de zomer in Les Deux Alpes

Gelijk je reis plannen?

Handige links:

  1. Met de trein naar Bourg d’Oisans via Grenoble
  2. De mooiste hotels in Bourg d’Oisans
  3. De mooiste campings in Bourg d’Oisans
  4. Zelf reizen? Plan je reis met handige reisgidsen naar Isere