Hoeveel stappen is 1 kilometer?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel stappen je moet zetten om 1 kilometer te lopen? En waarom is dat handig om te weten? Ontdek hoeveel stappen 1 kilometer is en hoe je je dagelijkse wandelingen en activiteiten kunt meten.

Zoveel stappen wandel of hardloop je voor 1 kilometer

Gemiddeld zijn er ongeveer 1200 tot 1500 stappen nodig om een kilometer te wandelen, en tussen de 900 en 1250 stappen om een kilometer te hardlopen-trailrunnen.

Waarom wil je het aantal stappen eigenlijk weten?

Het is handig om je dagelijkse stappen bij te houden, zodat je je vooruitgang kunt zien. Vaak zit er in je telefoon een app die het aantal stappen voor je kunt meten. De gegevens die je bewaart zijn een soort van herinnering aan wat je hebt bereikt zodat je de cijfers in de loop van de tijd kunt vergelijken. En daarnaast is het ook leuk toch?

En soms is het je enige meting van een afstand. Dan is het handig om te kunnen berekenen hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

De hele tijd je telefoon meenemen om je stappen te berekenen? Een activity tracker kan dan uitkomst bieden om je stappen precies bij te houden.

Ook lezen: dit zijn de voordelen van een activity tracker

Hoeveel kilometer is dan 10.000 stappen?

Als het je doel is om 10.000 stappen per dag te wandelen, heb je iets meer dan 8 kilometer nodig om dat doel te bereiken. 10.000 stappen staan namelijk gelijk aan ongeveer 8 kilometer, of 1,5 tot 2 uur wandelen, afhankelijk van je paslengte en loopsnelheid. Wij maken gemiddeld een kilometer per kwartier, dus wij zouden ongeveer 2 uur moeten lopen voor de 10.000 stappen.

Houdt er wel rekening mee dat dit niet voor iedereen geldt. De stappen per kilometer variëren op basis van lengte, snelheid en paslengte. Weet je hoe deze zijn? Dan kun je het aantal stappen nauwkeuriger bepalen.

Wil je weten hoeveel kilometer je moet hardlopen om 10.000 stappen te halen? 10.000 stappen staan gelijk aan ongeveer 7 tot 8 kilometer lopen.

Een vuistregel is: 1 stap = 75 cm. Je kunt ook handige tools gebruiken die de stappen naar kilometers voor je kunnen berekenen, zoals met deze stappen – naar Kilometer calculator.

Faq

Hoeveel kilometer is 1 uur stappen?

Het gemiddelde wandeltempo is 4 à 5 km per uur. Om 10.000 stappen te zetten heb je ongeveer een uur nodig. Ga je hardlopen dan maak je uiteraard meer kilometers.

Dit vind je misschien ook leuk

Surfers in Frankrijk
FrankrijkGolfsurfen

Surfen in Frankrijk: dit zijn de beste surfspots

canyon lake powell
Kanoën

Het verschil tussen kanoën en kajakken

Colline du Chateau utizicht
Frankrijk

Frankrijk: 12x doen in Nice

EngelandGolfsurfen

Surfen in de UK (jep!)

Winterlandschap in Zwitersland
KanoënWintersport

Winter in Interlaken: deze activiteiten wil je er doen!

Verenigde Staten

Wat te doen in New York: bezienswaardigheden, tips en leuke wijken