6 handige tips voor autohuur en rijden in Japan

Japan is een ideaal land om met een auto te verkennen. De wegen zijn goed aangelegd en worden goed onderhouden. Ontdek op Lone Drifters alles wat je moet weten voor het huren van een auto in Japan en wat onze ervaring is.

→ Bekijk details en prijzen van autohuur met Sunny Cars of vergelijk huurauto’s bij Easyterra.nl

Een auto huren in Japan

Een huurauto is een voordelig alternatief voor de trein wanneer je in groepen of met z’n tweeën reist door Japan -en het scheelt sjouwen met de bagage. In Japan zijn de wegen goed aangelegd en worden ze goed onderhouden.

1. Voor Japan heb je een internationaal rijbewijs nodig

Wil je met de auto op pad door Japan? Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) namelijk niet geldig in Japan. Zonder het bewijs kun je geen auto huren in Japan.

Wij halen ons internationaal rijbewijs altijd bij de ANWB voor we op reis gaan. Neem je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Je krijgt het IRB direct mee.

2. In Japan rijden ze links

Wist jij dat ze in Japan links rijden? Geen nood want na een paar bochtjes ben je zo gewend om aan de linkerkant te rijden, zo ervaarden wij in Nieuw-Zeeland.

Vind je dat spannend? Huur dan een automaat. Weliswaar iets duurder dan een handgeschakelde huurauto, maar bespaar jezelf stress en kies voor die automatische versnelling. En zo hoef je in ieder geval niet te wennen aan de pook aan de linkerkant (ja gek he?).

Vergelijk hier alle prijzen voor auto’s met automaat via dé vergelijkingssite Easyterra

3. Een GPS is geen overbodige luxe

De verkeersborden in Japan zijn voor ons Westerlingen helemaal niet te lezen. Tenzij je Kanji hebt geleerd. De meeste huurauto’s worden geleverd met een GPS-navigatiesysteem ingebouwd in het dashboard.

De systemen in sommige voertuigen kunnen worden ingesteld om de kaart en menu’s weer te geven en om aanwijzingen in het Engels te lezen, maar systemen die geschikt zijn voor Engels zijn niet verkrijgbaar bij elk autoverhuurbedrijf.

Tip: gebruik de GPS van je telefoon én schaf een e-sim voor internet in Japan aan. Krijg 10% korting op alle eSIMs met de code LONEDRIFTERS en gebruik onze link.

Autohuur Japan

4. Op de snelweg betaal je altijd tol

De snelwegen van Japan hebben altijd een tolpoortje die bemand is. Liever geen tol betalen? Dan kun je ook via de gewone wegen reizen. Via de meeste GPS-systemen kun je gemakkelijk aangeven dat je tolwegen wilt vermijden.

5. Huur een auto online

Vanwege het beperkte Engels raad ik je aan om bij een Nederlands autoverhuurbedrijf zoals Sunny Cars te huren. Bij Sunny hebben wij goede ervaringen.

Krijg je onderweg pech? De Sunny Cars autohuur-experts spreken Nederlands en met Sunny ben je standaard all-in verzekerd, ongeacht het contract dat Sunny Cars met de lokale aanbieder heeft gesloten.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen voor het huren van een auto in Japan:

Hoe oud moet je zijn om een auto in Japan te huren?

De minimumleeftijd om in Japan te rijden is 18 jaar.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig om te rijden in Japan?

Ja die heb je nodig en kun je aanvragen bij de ANWB

Hoeveel kost het om een auto te huren in Japan

Typische huurprijzen zijn ongeveer 5000 yen voor 24 uur voor een subcompacte auto, 7500 yen voor compacte auto’s, 10.000 yen voor middelgrote auto’s. Tarieven kunnen hoger uitvallen in het hoogseizoen, vooral in Hokkaido. Wij hebben zelf goede ervaringen met het huren van een auto bij Sunny Cars autoverhuur.

Hoe werkt het tanken in Japan?

Benzinestations zijn overal in Japan te vinden. Traditioneel is er volledige service, maar de laatste jaren vind je ook veel zelfbedieningsstations in Japan. Veel tankstations sluiten ‘s nachts, terwijl andere 24 uur per dag open zijn. Een liter of gewone benzine kost ongeveer 150 yen. Betaling is mogelijk met creditcard of contant.

Japan-Reisgids

Autoroute Japan

Voor inspiratie van je autoroute door Japan kun je onze route door Japan bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk:

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

10 gedachten over “6 handige tips voor autohuur en rijden in Japan”

Reacties zijn gesloten.