Jordanië​

Jordanië​ tips

Jordanië

Wadi al-Hasa Trail: tweedaagse trektocht door de canyons van Jordanië

JordaniëRoadtrip

Reisroute Jordanië: een mix van avontuur, historie en cultuur

Jordanië

Met zijn prachtige woestijnlandschappen, oude ruïnes en vriendelijke cultuur is Jordanië een geweldige plek om te verkennen. Van de indrukwekkende schoonheid van Petra tot de rustige Wadi Rum-woestijn, het land heeft zoveel te bieden. Verken de uitgestrekte valleien en geniet van de vriendelijkheid van de bedoeïenen, of ontdek de levendige markten van Amman en proef de heerlijke lokale gerechten. Of je nu avontuur zoekt, geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon wilt ontspannen, Jordanië heeft voor ieder wat wils.

 

Plan je reis naar Jordanië

Jordanië

Denemarken is een topbestemming voor natuurliefhebbers. Van de eilanden tot het bruisende Kopenhagen, ontdek de beste dingen te doen in Denemarken.

  • De kliffen van het eiland Møn zijn een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Denemarken. Møn staat vooral bekend om de krijtrotsen van Møns Klint, die zich kilometers ver uitstrekken langs de kustlijn. Deze bijzondere kliffen van wit krijt rijzen meer dan 140 meter boven de zee uit op het hoogste punt. Langs de klif zijn verschillende wandelpaden aangelegd, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de kliffen en de zee.
  • Langs de kust van Skagen, het noordelijkste puntje van Denemarken, strekt zich een puntig stuk land uit. Het landschap hier is divers, met graslanden, struiken en naaldbomen die zijn geplant om zandstormen uit de 18e en 19e eeuw tegen te gaan. Bewegende duinen zijn hier ook te vinden.
  • Vadehavet, het grootste nationale park van Denemarken, staat bekend als de Deense Waddenzee. Het park biedt een divers landschap en is perfect voor vogelspotters, met jaarlijks meer dan tien miljoen vogels die hier tijdens hun trek stoppen. Ook zeehonden zijn hier veel te vinden, en natuurlijk kun je ook ontspannen op de stranden.
  • Odense is de stad waar Hans Christian Andersen geboren is, de beroemde Deense schrijver die vooral bekend staat om zijn sprookjes. In het oude centrum van de stad kun je wandelen langs het huis waar Andersen geboren werd.
  • In Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, bruist het van leven en cultuur. Deze stad aan de waterkant biedt een diverse mix van historische charme en moderne flair. Van kleurrijke grachten tot iconische monumenten, er is voor elk wat wils.