Zo leuk is winterkajakken op de Brienzersee

Interlaken is een stadje gelegen in het hart van Zwitserland, nabij de adembenemende Brienzersee. Het kristalheldere water van de Brienzersee en de omliggende stranden bieden een waar paradijs voor bezoekers. De turquoise wateren zijn zo helder en als de zon schijnt kleurt het meer nog dieper blauw. Ontdek kajakken in de winter in Interlaken, Zwitserland en geniet van de prachtige omgeving.

Winterkajakken is uniek omdat het een totaal andere ervaring biedt dan kajakken in de zomer. Het kajakken op het koude water, omringd door besneeuwde landschappen, geeft een gevoel van isolatie en rust. De koude lucht en het koude water zijn uitdagende elementen die de ervaring des te intenser maken.

High Tide Kajak

High Tide Kayak biedt kajaktochten aan voor mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus. De tours zijn gericht op het verkennen van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio en het bieden van een spannende outdoor-ervaring.

High Tide Kajak biedt een winterkajaktocht aan van november tot april. Beter dan kajakken in Interlaken kan nergens anders dan op de Brienzersee, zoals blijkt wanneer we vanaf het High Tide Kajakcentrum naar de overkant van het meer peddelen. Er is niemand anders aanwezig op het stille water en als ik even stop met peddelen, hoor ik niets anders dan het geluid van het water dat tegen mijn kajak klotst. Het helderblauwe meer en de bewolking creëren een mystieke sfeer, en je kunt echt het gevoel van alleen op de wereld zijn ervaren.

Wanneer we de rotsen bereiken, hangen de ijspegels aan de wanden en af en toe horen we de trein voorbij razen. Als ik iets verder doorpeddel zie ik een prachtige waterval waar ik even blijf dobberen. Maar als gauw krijg ik het koud. Het is natuurlijk winter. Deze periode moet k iets harder peddelen om warm te blijven. Gelukkig houdt de dry pack mij lekker warm. Het is puur genieten.

Sluit je aan bij High Tide Kajak Tours en ontdek hoe leuk het winterkajakken is. Op een zonnige dag glijd je over het spiegelgladde water en geniet je van de ongerepte natuur. Op een bewolkte, regenachtige of besneeuwde dag word je een beetje betoverd door het mysterieuze landschap. Ik wel in ieder geval.

In de winter zul je iets harder moeten peddelen om het warm te krijgen. Maar als je eenmaal in je winterkajak gear zit en langs rotsen met ijspegels peddelt, dan vergeet je de kou al snel.

Deze kanotour kun je boeken bij High Tide Kajak Tours of via de outdoorsite Manawa.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Dit vind je misschien ook leuk

Wintersport

Winter en kitesurfer? Probeer snowkiten!

HardlopenKamperen

Getest: de Fenix HM61R hoofdlamp, perfect voor op reis of tijdens activiteiten in het donker

Persoon loopt over strand aan de kust van de Pacific Coast Highway
Verenigde Staten

Route West-Amerika: De Pacific Coast Highway Roadtrip

Foodtrucks in Camden Market in Londen
Reistips

Citytrip in Londen: goedkoop en leuk eten in Londen

Outdoor Lifestyle

Ontdek de fietskleding van Protest

Zwitserland

Mooie plekken in Zwitserland  – 11x de natuur in