Wat heb je nodig om te boulderen: lijst van must-haves

Beginnen met boulderen of ben je al een tijd bezig en wil je investeren in je eigen boulderspullen? Ontdek op Lone Drifters wat je nodig hebt om te boulderen.

Klimschoenen voor extra grip

Meestal zijn klimschoenen voor een paar euro te huur bij de klimschool, maar als je het boulderen leuk genoeg vindt, kun je ook zelf aan schaffen. De prijs van klimschoenen ligt zo rond de € 60,- en €100,-.

Je hebt twee type schoenen: met en zonder veters. Veters zijn gemakkelijk, maar als je technischer gaat klimmen, dan zijn de versie zonder veters beter omdat ze beter contact met de muur geven en voor meer gevoel zorgen. (Bron: outdoorspecial.nl).

Over boulderschoenen kunnen we veel dieper ingaan. Het beste is om de schoenen te proberen bij een fysieke winkel zoals Bever of Decathlon. Online bestellen kan ook, maar dat maakt het wel lastig passen. Dan kun je het beste twee maten bestellen zodat je de klimschoenen kan passen en de best zittende schoen kan houden. Een uitgebreide klimwinkel is Bergfreunde, hier heb je erg veel keus wat betreft klimspullen!

Lees meer over het kopen van je eerste boulderschoenen: Hier moet je op letten

Pof en pofzak

Pof is de het magnesiumcarbonaat, een poeder die je op je handen doet voor mee grip, net als in de turnwereld. Dit is vooral handig als je zwetende handen hebt of op gladde boulders klimt.

In sommige gebieden is het gebruik van magnesiumcarbonaat verboden omdat het de grip op de rotsen op lange termijn zou verminderen. Je pof kan je bewaren in een pofzakje, dat je makkelijk rond je middel kan hangen.

Om het leuk te houden verkopen ze ook deze leuke pofzakjes met gezichtjes. Ik heb ze zelf ook 🙂

Te koop bij Bol.com

Een valmat of bouldermat

In de boulderzaal zijn er grote valmatten aanwezig. Ga je echter in de natuur boulderen? Dan zul je een eigen mat (ook wel crashpad genoemd) moeten meenemen. Een valmat is niet goedkoop en kost al gauw een paar honderd euro. Bij Decathlon heb je er ook één van €99,-.

Dit vind je misschien ook leuk

Tre cime wandeling met Cortazu jas
Outdoor LifestyleWandelen

Lekker warm de winter door met de All-season Mountain Mid Layer van Cortazu

Longboarden

Hoe kies je een longboard?

wandelen over skunk cabbage trail canada
CanadaWandelen

Wat te doen in Revelstoke

Kerstmarkt Leuven
België

Kerst in Leuven: de mooiste Belgische stad om kerst te vieren

Klettersteigen Cikola kloof
KlimmenKroatië

Ontdek de Čikola-kloof met klettersteigen (via ferrata)

Zanzibar-bezienswaardigheden
Tanzania

10x Wat te doen op Zanzibar: bezienswaardigheden en tips