Kroatië

Kroatie reisblog en tips

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, activiteiten en natuur in Kroatië

Boot naar Sibenik

Kroatië

Kroatie reisblog en tips

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, activiteiten en natuur in Kroatië

Natuur in Kroatië

Kroatië is een land van natuurlijke schoonheid. Waarom in de steden blijven als je naar de prachtigste natuurlijke landschappen van Kroatië kunt afreizen? Van de vele prachtige eilanden tot het binnenland. De natuur in Kroatië is absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Activiteiten in Kroatië

Kroatië biedt talloze avontuurlijke activiteiten voor reizigers. De beste activiteiten die je in Kroatië kunt doen zijn:

  1. Raften: de wilde rivieren van Kroatië, zoals de Cetina-rivier of de Una-rivier zijn dé plekken om te raften in Kroatië. Dit zijn de ultieme sporten om te doen op het water terwijl je geniet van het prachtige landschap van Kroatië om je heen.

  2. Eilandhoppen: met de vele eilanden die Kroatië kent is niet gek dat we eilandhoppen noemen. De eilanden kun je met je eigen boot verkennen, maar er zijn ook tal van tours of ferries naar verschillende eilanden beschikbaar. Huur een zeilboot of neem de veerboot en bezoek de afgelegen baaien bij eilanden zoals Hvar, Korčula, Vis en Brač.

  3. Wandelen: Kroatië heeft verschillende prachtige nationale parken met wandelpaden. De bekenste parken zijn Nationaal Park Plitvicemeren of Nationaal Park Krka. Hier wandel je langs adembenemende watervallen, weelderige bossen en schilderachtige landschappen.

  4. Ziplinen: er zijn verschillende locaties waar je kunt ziplinen in Kroatië zoals bij het Učka-gebergte, de Cetina-rivierkloof en het eiland Pag.

  5. Klimmen & via ferrata: Voor liefhebbers van rotsklimmen zijn er in Kroatië diverse klimlocaties zoals in het Paklenica Nationaal Park, dat een scala aan klimroutes voor zowel beginners als ervaren klimmers biedt.

  6. Snorkelen: Er zijn zoveel geweldige plekken in Kroatië waar je kunt snorkelen en de onderwaterwereld kunt ontdekken. De zee is er echt schoon en helder, en er zijn zoveel verschillende plekken om uit te kiezen. Het is echt de moeite waard om je duikbril en flippers mee te nemen!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Kroatië?

De zomermaanden, van juni tot september, zijn over het algemeen de beste reistijd voor Kroatië vanwege het warme weer en de strandmogelijkheden. Als je de drukte wilt vermijden, zijn de lente en herfst ideaal met aangename temperaturen en minder toeristen.

Welke valuta gebruiken ze in Kroatië?

Sinds 2023 gebruiken ze de euro in Kroatië

Wat zijn de kosten voor een rondreis door Kroatië?

De kosten voor een rondreis door Kroatië variëren, maar gemiddeld kun je verwachten tussen €50 en €100 per dag uit te geven, exclusief transportkosten. Deze bedragen zijn natuurlijk afhankelijk van je reisstijl en reisvoorkeuren.