Boardchick of december: Lisette

Lisette (16) is naast nummers schrijven, optreden en natuurlijk boardsports, gek op duiken, klimmen, hardlopen en stijldansen. Een sportieve chick! Surfen staat bij waterrat Lisette op nummer één, maar daarnaast mag ze ook graag snowboarden, surfen, longboarden en stand up peddelen (sup). Een veelzijdige dame die zich in de maand december de boardchick of the month mag noemen. Style Spy vroeg haar de wetsuit van het lijf 😉

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

De eerste keer dat ik met boardsports in aanraking kwam…

Dat was vorig jaar, op Lanzarote. Het kwam opeens in me op om eens te gaan surfen, en hoewel ik verbaasde reacties kreeg ben ik er gewoon voor gegaan – en met resultaat! Ik was helemaal hooked en ben vaker gaan surfen, maar ook snowboarden, suppen en windsurfen. Een tijdje geleden heb ik bij het Boardchicks surffestival leren longboarden en dat beviel zo goed dat ik mijn eerste longboard heb gekocht!

Lisette van Loo, boardchick, boardchicks, surfen, longboarden, surffestival, boardchicks surffestival

Ik oefen…

Longboarden doe ik regelmatig, mits het niet regent (wat in Nederland een bijzonderheid is 😉 ). Ik woon helaas te ver van zee en de bergen om wekelijks te surfen of te snowboarden, maar als ik de kans krijg – en de golven zijn goed – ben ik in Scheveningen te vinden. Snowboarden heb ik tot nu toe in Bottrop gedaan (ja, ik ben nog een rookie) en windsurfen op het Veluwemeer.

Het moeilijkste vind ik…

Vallen en gespoeld worden is niet fijn, haha! Maar het is des te leuker als je daarna tóch opstaat, doorgaat en je grenzen verlegt. Dat betekent dat je iets leert én jezelf overwint! Als je surft, ervaar je ook nog eens de overweldigende kracht van de zee, dat is met niets anders te vergelijken en volgens mij ook de reden dat iedereen die het probeert zo verslaafd raakt aan de sport.

Lisette van Loo, boardchick, boardchicks, surfen, longboarden, surffestival, boardchicks surffestival

Mijn doel is…

Aangezien ik vaak longboard wil ik daar het eerste tricks in leren. Vooral sliden en cross-steppen wil ik binnenkort onder de knie krijgen, dat legt al een goede basis om te downhillen en te dancen.

Ik ga naar deze boardchick events..

Eind september ben ik naar het Boardchicks Surffestival geweest, het was ontzettend leuk! Heel veel andere boardsport-minded meiden ontmoet, lekker geboard en een clinic powerkiten gevolgd. Mijn optreden daar was een van de mooiste tot nu toe, het was echt een onvergetelijk weekend!

Lisette van Loo, boardchick, boardchicks, surfen, longboarden, surffestival, boardchicks surffestival

Mijn droombestemming om te surfen…

Hawaii, zonder twijfel! Maar ook Australië, Nieuw-Zeeland, Californië en Bali staan hoog op mijn to-do list. Ik houd enorm van reizen, fotografie en avontuur, een perfecte combinatie met boardsports!

It sure is! En wat is je advies voor beginners?

Gewoon doen is het belangrijkste! Het is echt een kwestie van mind over matter, ook al kun je je wel bezeren. Als je goed op jezelf en anderen past, kun je nare blessures en vallen voor het grootste deel voorkomen. Het is ook zeker aan te raden om lessen te nemen en een praatje aan te knopen met andere boarders, zij kunnen je misschien op weg helpen en tips geven én boardsporters zijn vaak aardige en relaxte mensen.

Eens! En wat is je ultieme musthave?

Als je open staat voor nieuwe dingen, houd je er geweldige ervaringen aan over. Verder (dit geldt natuurlijk ook voor nog-niet-boardchicks) is het lekker en goed voor je lichaam om vers en biologisch te eten. Ook yoga en hardlopen geeft je mind en body een boost, kan nooit kwaad!

Lisette van Loo, boardchick, boardchicks, surfen, longboarden, surffestival, boardchicks surffestival

Tot slot een Boardcheck: 

Mijn eerste boardje is de Loaded Dervish Sama. Ik heb de complete met Paris trucks en 80a Orangatang wielen, hij is enorm fijn voor cruisen en carven en lekker flexy. Omdat ik niet dichtbij zee woon laat de aankoop van mijn eerste surfplank nog even op zich wachten, helaas!

Lisette heeft ook een eigen website waar je ook haar muziek kunt beluisteren. Ook mag je altijd een mailtje sturen om hoi te zeggen!

Bedankt Lisette en veel succes met boardsports!

Scroll naar boven