Boardchick van juni: Sarada Bouwman

Toen er een groot skatepark in Amersfoort werd gebouwd was Sarada (29) direct hooked aan het boardwereldje. De vibe sprak haar aan en sindsdien doet ze aan verschillende boardsporten. “Vijf jaar na dat skatepark leerde ik het surfen kennen in L’Amelie Plage aan de Franse kust. Daarna in Lissabon, Portugal, waar ik tijdens de cursus Surfing Methodology golfen leerde analyseren, indoor surftrainingstechnieken oefende en de techniek van surfen leerde toepassen.” Tegenwoordig heeft ze haar eigen supschool!

Deze maand vraag ik Sarada haar wetsuit van het lijf als boardchick van juni. Read on babes!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: wat is het precies wat boardsporten voor jou zo verslavend maakt ?
Het tofste vind ik het feit dat ik gebruik maak van wat er al aanwezig is in mijn stad. In de weekenden kan je me dus suppend door de Amersfoortse grachten en haven vinden. Waarom gebruik maken van de weg als je ook de grachten en singels op kunt? Nieuwe plekken ontdekken waar je kunt suppen en longboarden. Met m’n cruiser board ik zo naar de stad of de haven. Ik maak van elk (reis)moment gebruik. En het fijnst: ik werk aan mijn conditie en kracht en tegelijkertijd geniet ik van de zon, het weer en bekenden die ik tegenkom.

Boardsporten geven je een bredere blik en laten je genieten van het moment, terwijl je optimaal gebruik maakt van je omgeving.

Sarada

Evey: Herkenbaar! Wat vind je minder aan boardsporten?
Als ik surf vind ik het nog lastig op het juiste moment de golf te pakken en goede plekken in Nederland te vinden. Liever surf ik in het buitenland.

Evey: Wat zou je graag willen leren?
Ik wil zelf graag verder groeien in supyoga en stand up paddle surfing, omdat je met suppen veel vaker en langer een golf kunt uitrijden. Rachel Brathen (founder supyoga) inspireerde me om te gaan voor mijn supschool Sarada Sup. De suplessen bij Morene Dekker (NL Kampioene Stand Up Paddle) gaven me het laatste zetje. Je kunt altijd meer dan je denkt, so do what you love and do it now.

(Jaa Morene was ooit ook Boardchick of the week, lees haar interview hier)

Evey: Wat is je droombestemming om te boarden?
Teveel om op te noemen! Ooit koop ik een wereldticket! Lissabon was mooi om te surfen, maar ik ben erg benieuwd naar Australië, Hawaii, Bali, evenals een supyoga retreat bij Rachel Brathen in Curacao. Ook voor suproutes.

Evey: Wat heb je als boardchick echt nodig?
Passie en liefde voor het water, de wegen, het buitenleven, being on the road! Buiten maak je het echte leven mee en sta je dichter bij jezelf tijdens de uitdagingen die je aangaat met nature itself. Ik neem altijd water, kokoswater of water met een beetje Himalaya zeezout mee tegen mineralen tekort. Healthy foods zijn sowieso belangrijk om meer energie te krijgen. Verder eet ik meer raw foods en fruitsmoothies en stem mijn voeding af op de inspanning die ik lever op een dag.

Buiten maak je het echte leven mee en sta je dichter bij jezelf tijdens de uitdagingen die je aangaat met nature itself.

Evey: Wat zijn je doelen voor boardsports?
In mei 2014 ben ik mijn eigen Supschool Sarada Sup in Amersfoort centrum gestart. Ik wil graag een nieuwe impuls toevoegen aan zowel de stad als aan het aanbod voor boardsporten. Supyoga kent nog niet iedereen, dat is ontzettend tof om te doen. Ik geef mensen een nieuwe ervaring met deze lifestyle/sport op een plek waar ze normaal alleen langsfietsen, de haven en de grachten. Dat nieuwe aspect werkt verfrissend en reacties zijn zeer positief.

Boardcheck: welke boards heb je zelf in huis?
Ik heb mijn eigen BOGA Inflatable isup Tsunami race 12.6 feet, Ocean Blue (zo heb ik dit schatje genoemd). Dit BOGA board supt heerlijk, ik heb ook gekozen voor een drie-delige verstelbare paddel om mee te kunnen nemen in het vliegtuig. BOGA is een iets onbekender merk, maar ze maken uitsluitend supboards, wat je aan alles merkt. Ook heb ik een longboard City cruiser van Sector 9, een heel fijn board.

Benieuwd naar een Suptocht door de Amersfoortse historische grachten , een SupYogales, een reguliere suples (I loved it, lees hier over mijn eerste suples) of gewoon een stukje cruisen met Sarada? 

P.s. Sarada Sup is een gecertificeerd ASI supschool!

Dit vind je misschien ook leuk

Wandelen

Tips voor het kopen van duurzame wandelkleding

Outdoor Lifestyle

Horseboarden

Barcelona kerk
Spanje

Wat te doen in Barcelona: de leukste bezienswaardigheden

Luxemburg

Wat te doen in Echternach, het schattigste dorpje van Luxemburg

Golfsurfen

Dit zijn de beste surfspots ter wereld

Costa Rica

Tips voor het populairste park in Costa Rica: Manuel Antonio National Park